Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Omówienie instruktażu stanowiskowego bhp kelnera – ebook

Waldemar Klucha  

11.03.2019

polski

27

Wiedza i Praktyka

978-83-269-7957-6

  • PDF

Omówienie instruktażu stanowiskowego bhp kelnera - ebook

39,90 zł
?

Opis

W większości przypadków wypadki w gastronomi są spowodowane nieznajomością podstawowych zasad bezpieczeństwa.W czasie szkolenia bhp należy omówić zagrożenia na stanowisku pracy kelnera, zidentyfikować czynniki środowiska pracy i przedstawić sposoby ochrony przed nimi. Takie informacje przedstawiamy w tym artykule. Są to wiadomości przydatne także w czasie opracowywania oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy kelnera.

Istnieje przekonanie, że szkolenia bhp w gastronomii to fikcja i strata czasu. Jednak, analizując statystyki wypadkowe, trzeba stwierdzić, że wypadki w tej branży zdarzają się wyjątkowo często. W większości przypadków są spowodowane nieznajomością podstawowych zasad bezpieczeństwa. Nie można zatem lekceważyć obowiązku przeszkolenia pracownika przed dopuszczeniem do pracy. Najważniejsze jest przecież zdrowie pracowników oraz gości barów czy restauracji. W tym artykule przedstawiamy zagadnienia, jakie należy omówić w czasie instruktażu stanowiskowego kelnera (artykuł jest także dopasowany do stanowiska barmana), w tym czynniki środowiska pracy występujące przy wykonywaniu pracy oraz ryzyko zawodowe związane z wykonywaną pracą, a także metody ochrony przed zagrożeniami.

Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!