Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1811
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Science You Can Eat – książka
    Nowość

    Science You Can Eat – książka

    Stefan Gates  

    Discover the seriously impressive science that goes on every time you cook or eat. This children's book explores the science of food by asking questions you're hungry to know the answers to, and putting them to the test through fun experiments. Science You Can Eat will transform your kitchen into a lab through fun food experiments. Cooking is chemistry, and the fun science experiments - such ?as tricking...

    Cena: 58,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pies na diecie BARF – książka
    Nowość

    Pies na diecie BARF – książka

    Małgorzata Olejnik  

    Zadbaj o zdrowie swojego psa! BARF, czyli biologicznie odpowiednia surowa dieta, sposób żywienia zaproponowany przez australijskiego weterynarza Iana Billinghursta, zyskuje coraz większe uznanie wśród właścicieli psów na całym świecie. Małgorzata Olejnik, autorka pierwszego polskiego poradnika BARF wydanego w 2016 roku, idzie o krok dalej. W nowej książce udowadnia, że BARF jest holistycznym podejściem...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak zadbać o stawy – książka

    Jak zadbać o stawy – książka

    Jeszcze do niedawna zwyrodnienie stawów było schorzeniem dotykającym tylko starszych pacjentów. Niestety, wraz z rozwojem cywilizacji i niezdrowym trybem życia choroba atakuje osoby w coraz młodszym wieku. Charakterystycznym jej objawem jest ból i ograniczenia ruchomości stawów. Choroba zwyrodnieniowa jest przewlekła i nieodwracalna a do jej rozwoju przyczyniają się również inne schorzenia takie jak:...

    Cena: 9,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz bez glutenu, pszenicy i nabiału. – książka

    Jedz bez glutenu, pszenicy i nabiału. – książka

    Antoinette Savill  

    Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni! Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Trzeba gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nalewki z całą mocą – książka

    Nalewki z całą mocą – książka

    Pije się je w maleńkich kieliszkach (i ilościach!), by poprawiły krążenie, ułatwiły zasypianie, zmniejszyły dolegliwości żołądkowe, pomogły na różne inne przypadłości. Zazwyczaj przygotowywane na bazie spirytusu lub czystej wódki oraz owoców, ziół i warzyw. W książce znajdziemy zarówno nalewki tradycyjne, staropolskie, jak i niebanalne połączenia współczesne inspirowane osiągnięciami medycyny. Proponujemy...

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta fleksitariańska Najzdrowszy sposób odżywiania – książka

    Dieta fleksitariańska Najzdrowszy sposób odżywiania – książka

    Lucia Bacciottini   Traxler Marta Colombo  

    Prezentowany poradnik to pierwsza w Polsce publikacja poświęcona w całości diecie fleksitariańskiej. Fleksitarianizm przejmuje założenia wegetarianizmu, ale pozostawia miejsce na pewną elastyczność polegającą na tym, że dając pierwszeństwo produktom roślinnym, nie eliminuje całkowicie żywności pochodzenia zwierzęcego. Zaleca jedynie spożywanie mięsa i ryb w niewielkiej ilości i z ograniczoną częstotliwością. Dzięki...

    Cena: 32,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka
    Nowość

    Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka

    Michał Kozdra   Volodymyr Dubichynskyi  

    Innowacyjne porównawcze opracowanie leksykograficzne opisujące pełne, niepełne i pozorne paralele leksykalne języka rosyjskiego i polskiego z zakresu słownictwa kulinarnego. Omawia również inne aspekty istotne dla osób uczących się języka rosyjskiego i polskiego oraz tłumaczy: a) zbieżność/rozbieżność między głównym i dodatkowymi znaczeniami słów, b) różnice w cechach stylistycznych, gramatycznych...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kucharka szlachecka – książka
    Nowość

    Kucharka szlachecka – książka

    Maria Marciszewska  

    Reprint pierwszego wydania książki z 1893 r. "Proste dania naszych babć a jest ich ponad trzy tysiące. Gotowe receptury, sprawdzone przepisy i porady na temat prowadzenia domu i przygotowania spiżarni - wspaniały prezent mam dla swoich córek." I właśnie tym Młodym Gospodyniom autorka, Maria Marciszewska, w przedmowie dedykuje swoją książkę. Aromatyczne zupy, soczyste mięsiwa, leguminy, dania z ryb...

    Cena: 89,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Grzyby – książka

    Grzyby – książka

    zbiorowa Praca  

    Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są grzyby. Zupy, gulasz, krokiety, ryż, makaron…

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Alleluja leczy raka – książka

    Dieta Alleluja leczy raka – książka

    George H. Malkmus  

    Znaleźliśmy się w punkcie krytycznym, jeśli chodzi o nasze zdrowie – od zanieczyszczenia środowiska i żywności, przez styl życia i dietę, po system leczniczy. W USA co 36 minut jakieś dziecko słyszy, że ma raka. Co 25 sekund jakiś Amerykanin ma zawał serca, a co minutę umiera z tego powodu. Udar ma miejsce co 40 sekund. Europa goni Amerykę. Coraz więcej ludzi cierpi na nowotwory, schorzenia układu...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 505 sałatek, surówek i sałat – książka

    505 sałatek, surówek i sałat – książka

    Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które można wykonać w kilka minut? Sałatki to idealna przystawka, samodzielne danie, popołudniowa przekąska lub zdrowe śniadanie. To najlepszy wybór dla wegetarian, bezglutenowców, osób ceniących lekkostrawną dietę....

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kurpiowskie jadło i obyczaje – książka
    Nowość

    Kurpiowskie jadło i obyczaje – książka

    Adam Chętnik   Katarzyna Chętnik  

    Fafernuchy, mędrzyki, zupa piwna, hreczuchy, rejbak, parzybroda, prażucha, makagigi to tylko niektóre z 39 tradycyjnych potraw kurpiowskich, których przepisy znajdzie czytelnik w najnowszej książce z serii „Polskie smaki Mikołaja Reya”. Mikołaj Rey podczas swoich gastronomicznych wędrówek dotarł na Kurpie dzięki pani Katarzynie Chętnik, wnuczce Adama Chętnika, etnografa związanego z Kurpiami. Przepisy...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Co nam Gmyz zgotował – książka
    Nowość

    Co nam Gmyz zgotował – książka

    Cezary Gmyz  

    50 przepisów kulinarnych 50 osób ze świata polityki 50 rozmów w kuchni – głównie o polityce Niezwykła książka kucharska, która powstała na podstawie programu telewizyjnego prowadzonego przez Cezarego Gmyza –„Kuchnia polska”. Gmyz zaprosił do swojej kuchni, między innymi: Andrzeja Dudę, Pawła Kukiza, Piotra Jeglińskiego, Johna Godsona, Antoniego Macierewicza, Katarzynę Piekarską, żeby się pokłócić...

    Cena: 40,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 40 przepisów Królowej Fasoli – książka
    Nowość

    40 przepisów Królowej Fasoli – książka

    Mikołaj Rey   Janina Molek  

    Pierwsza z serii "Polskie smaki Mikołaja Reya" ​ niezwykła książka kucharska. Mikołaj Rey – francuski kucharz polskiego ​pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu "MasterC​hef" – oraz Janina Molek – „Królowa Fasoli” z doliny Dunajca – przedstawiają 40 przepisów na dania z fasoli. Janina Molek zdradza przepis na takie gotowanie fasoli, by nie powodowała wzdęć, była słodka i...

    Cena: 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Szczypta Wenecji czyli ulubione dania komisarza Brunettiego – książka

    Szczypta Wenecji czyli ulubione dania komisarza Brunettiego – książka

    Donna Leon   Roberta Pianaro  

    Wiadomo, że emocje zaostrzają apetyt, dlatego też w bestsellerowych powieściach Donny Leon o komisarzu Brunettim czytelnik często zasiada do stołu wraz z głównym bohaterem, aby w towarzystwie komisarza, jego rodziny i przyjaciół odetchnąć, odpocząć od trudnych spraw kryminalnych i nabrać do nich właściwego dystansu. W Szczypcie Wenecji wieloletnia przyjaciółka Donny Leon, Roberta Pianaro, zaprasza...

    Cena: 32,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta seniora – książka

    Dieta seniora – książka

    Ewa Jarosz  

    Obecnie, osoby w wieku podeszłym stanowią ponad 10% ogólnej populacji świata, a według prognoz ten odsetek cały czas wzrasta. Postęp cywilizacyjny powoduje, że żyjemy dłużej i nic w tym dziwnego, że chcemy jak najdłużej w pełni funkcjonować w społeczeństwie czerpiąc z życia satysfakcje i radość i zachować zdrowie. Odpowiednia dieta i aktywny tryb życia stanowią do tego najwłaściwszą drogę. Publikacja...

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Yubisashi: Japanese Food – książka

    Yubisashi: Japanese Food – książka

    Enomoto Toshiya  

    Let's re-discover Japanese food! It is not all about sushi and tempura - Japanese cuisine has a lot more varieties to offer than you would think possible. This point-and-speak phrase book can help you find a new menu that exceeds your expectation. It is a convenient communication tool for anyone visiting Japan. Both Japanese and English names are provided with their respective pronunciations. They...

    Cena: 94,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Korean Cookbook A twist on the traditional – książka

    Korean Cookbook A twist on the traditional – książka

    Chung Jae Lee  

    In Korean Cookbook: A twist on the traditional, Chung Jae shares his best-loved and most popular Korean recipes, introducing the home cook to Korean food with his own flair and inspirations. With simple steps and easy-to-find ingredients, learn how to cook some of Korea’s specialities including bulgogi, bibimbap, Korean barbeque, drumsticks, seafood pancake, kimchi and green tea loaves. Chung Jae shows...

    Cena: 74,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wege w kwadrans 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone – książka

    Wege w kwadrans 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone – książka

    Gubała Katarzyna  

    Wydanie II rozszerzone o rozdziały poświęcone diecie wege w ciąży! Nie masz czasu na gotowanie? Tylko 15 minut dzieli cię od zdrowego posiłku. Daj się przekonać. Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony! Wege w kwadrans to książka...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Sex on the Kitchen Table – książka

    Sex on the Kitchen Table – książka

    Norman C. Ellstrand  

    At the tips of our forks and on our dinner plates, a buffet of botanical dalliance awaits us. Sex and food are intimately intertwined, and this relationship is nowhere more evident than among the plants that sustain us. From lascivious legumes to horny hot peppers, most of humanity's calories and other nutrition come from seeds and fruits – the products of sex – or from flowers, the organs that make...

    Cena: 70,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1811

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA