Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1868
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gruzińska uczta. – książka
    Bestseller

    Gruzińska uczta. – książka

    Piotr Apostolidis  

    A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa to niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje! Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog, Winnica Wieliczka Gruzińska...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Witaminy – książka
    Bestseller

    Witaminy – książka

    Czy wiesz, że witamina C nie tylko wzmacnia odporność, ale także stanowi silny przeciwutleniacz zapobiegający procesom starzenia, a z kolei beta-karoten – czyli prowitamina A – wspomaga wzrok i przyspiesza opalanie? Dowiedz się, jak witaminy wpływają na nasze zdrowie i urodę oraz w jakich występują pokarmach. Oddajemy w twoje ręce wyjątkową publikację stanowiącą połączenie poradnika zdrowotnego i...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nauka w kuchni – książka
    Bestseller

    Nauka w kuchni – książka

    Michał Kuźmiński  

    Kuchnia dla głodnych wiedzy Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Słodko – książka
    Bestseller

    Słodko – książka

    Yotam Ottolenghi   Helen Goh  

    Ponad 110 przepisów na słodko od mistrza Yotama Ottolenghiego. Słodko to zbiór pysznych wypieków, ciast i innych deserów, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne dla autora smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie - proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 150 dań do pudełka – książka

    150 dań do pudełka – książka

    Domowa dieta pudełkowa: - jako alternatywa modnych diet z dostawą do domu, które są dość kosztowne i nie zawsze dobrej jakości - dzienny zestaw posiłków byłby do przygotowania maks. w 30 minut - z podaniem kalorii i wartości odżywczych - opatrzone dla łatwiejszej nawigacji ikonkami (np. bez glutenu, bez laktozy, wege itp.) - porcje dla jednej osoby lub pary Zarys: - Wprowadzenie: o kondycji i potrzebach...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zapobieganie chorobie Alzheimera – książka

    Zapobieganie chorobie Alzheimera – książka

    Jurgen Vormann   Klaus Tiedemann  

    Medyczne aspekty choroby Alzheimera i trudne pojęcia opisane łatwym w odbiorze językiem, trafiającym do szerokiego grona odbiorców. Przekazana w poradniku wiedza daje możliwość zmniejszenia ryzyka zachorowania na tę chorobę oraz utrzymania sprawności umysłowej nawet w bardzo zaawansowanym wieku czy też poprawić stan zdrowia przy już występującej wczesnej demencji. Książka prezentuje pasjonujące wyniki...

    Cena: 33,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowie zaczyna się na talerzu – książka

    Zdrowie zaczyna się na talerzu – książka

    Delecroix Jean-Marie  

    Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać...

    Cena: 38,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odchudzanie zgrabna sylwetka bez wyrzeczeń – książka
    Nowość

    Odchudzanie zgrabna sylwetka bez wyrzeczeń – książka

    Sandra Czeszejko-Sochacka  

    Zdrowa dieta 26 to nie dieta. Opiera się na zmianie nawyków żywieniowych tak, aby jedzenie było przyjemnością. Dzięki niej osiągniesz zgrabną sylwetkę i zdrowie bez wyrzeczeń.

    Cena: 28,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odchudzanie w aspekcie duchowym – książka
    Nowość

    Odchudzanie w aspekcie duchowym – książka

    Sandra Czeszejko-Sochacka  

    Książka porusza trzy aspekty ludzkiej kontroli czyli ciało, duszę i umysł. Rozpatrując w ten sposób problem odchudzania, uświadamiamy sobie, że każda decyzja uzależniona jest od potrzeb naszego ciała i sposobu myślenia. Książka powstała przy współpracy psychologa Waldemara Stanisława Piekarskiego.

    Cena: 28,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum II-VII w. Część 1 – książka

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum II-VII w. Część 1 – książka

    Maciej Kokoszko   Krzysztof Jagusiak   Zofia Rzeźnicka  

    Książka przedstawia szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenia wartość dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Autorzy przebadali wybrane traktaty medyczne i dietetyczne, spisane pomiędzy II i VII w. n.e., tj. od momentu ukonstytuowania się doktryn i poglądów dietetycznych za sprawą działalności i pisarstwa Galena aż...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum II-VII w. Część 2 – książka

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum II-VII w. Część 2 – książka

    Prezentowany tom kontynuuje cykl książek poświęconych historii jedzenia, dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w książce Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (tom XVI serii Byzantina Lodziensia), opisując rolę roślin strączkowych i warzyw,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Alchemia pożywienia z płytą DVD – książka

    Alchemia pożywienia z płytą DVD – książka

    Bożena Żak-Cyran  

    To obszerne źródło wiedzy na temat leczniczych właściwości pożywienia. Autorka zachęca do spożywania świeżego, naturalnego pożywienia przygotowywanego tak, aby jak najpełniej wykorzystać zawarte w nim cenne składniki. Zwraca również uwagę na to, że nowa dietetyka nie klasyfikuje produktów według zawartych składników pokarmowych, ale według ich witalności.

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dziewczyny z wypiekami – książka

    Dziewczyny z wypiekami – książka

    Małgorzata Nagat   Agata Stankiewicz  

    Dziewczyny z wypiekami sprawią, że Twój świat będzie wyjątkowo słodki. Agata i Małgosia uwielbiają słodkie wyzwania. Z pasją przygotowują przysmaki na wszelkie okazje i nikt nie potrafi oprzeć się ich propozycjom. Urodziny, rodzinne spotkania, bożonarodzeniowy lub wielkanocny obiad to tylko kilka spośród wielu okazji, które możesz ukoronować przepysznymi deserami autorstwa Sugar Lady i Candy Gold. W...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Fit słodkości – książka

    Fit słodkości – książka

    Kinga Paruzel  

    Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy miłośnicy gotowania. Tym tematem zajęła się również Kinga Paruzel, pasjonatka zdrowego żywienia, autorka książek kulinarnych, prowadząca blog kulinarno-liftestyle’owy, która przygotowała autorskie słodkości...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mięso. Wielka księga zdrowia – książka

    Mięso. Wielka księga zdrowia – książka

    Wieprzowina, wołowina i drób serwowane są w najrozmaitszych konfiguracjach smakowych, przyrządzane różnorodnie, w zależności od regionu oraz zmieniających się mód. Czy warto jeść mięso? Tak, gdyż jest ono źródłem białka, składników mineralnych i witamin potrzebnych naszemu organizmowi. Mięso i wędliny ze sprawdzonego źródła, dobrze przyrządzone, zawsze świeże i zawsze z warzywami to znakomite składniki...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Biblia vege – książka

    Biblia vege – książka

    Chciałbyś zrezygnować z jedzenia mięsa albo chociaż znacznie ograniczyć jego spożycie? A może już zostałeś jaroszem, ale zależy ci na wzbogaceniu swojej diety o nowe dania? Obojętnie, do której kategorii się zaliczasz, ta książka może być twoją kulinarną biblią. Dobrane w niej przepisy tworzą smakowite menu uwzględniające grupy składników, na których opiera się kuchnia wegetariańska: pełne ziarna...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Tarty na słodko i na słono – książka

    Tarty na słodko i na słono – książka

    Tarty to bardzo uniwersalne wypieki. Spody z ciasta kruchego lub francuskiego wypełnia się nadzieniami z mięsem, warzywami, grzybami, serami, owocami czy orzechami. Dzięki tej różnorodności tarty nigdy się nie nudzą i świetnie nadają się na rozmaite okazje. W naszej książce znajdziesz bogaty wybór przepisów na tarty w wydaniu słodkim i słonym. Na lancz możesz przygotować np. sycącą tartę cebulową,...

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Risotto i kaszotto – książka

    Risotto i kaszotto – książka

    Jeśli lubicie proste i lekkie dania na obiad lub lancz skorzystajcie z naszej książki. Risotto jest najpopularniejszym sposobem przyrządzania ryżu we Włoszech, a kaszotto pod zabawnie brzmiącą nazwą kryje dania z kaszą nawiązujące do włoskich. Podobieństwo polega na metodzie przyrządzania. Wystarczy opanować przepis podstawowy, a potem możemy do woli eksperymentować z dodatkami, ogranicza nas jedynie...

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zbrodnie fast foodów – książka

    Zbrodnie fast foodów – książka

    Joel Fuhrman   Robert B. Phillips  

    Co jest twoim małym grzeszkiem żywieniowym? Frytki, batonik do kawy, czipsy, cola, a może wszystko z tej listy? Za każdym razem kiedy sięgasz po białe pieczywo, frytki, batonik czy czipsy jesteś jak narkoman na głodzie. Twoje ślinianki pracują intensywniej na wspomnienie tego błogiego smaku w ustach. Przepyszne glutaminian sodu, aspartam albo biały cukier skutecznie zagłuszają apetyt na zdrowe jedzenie. Żart...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe stawy Leczenie dietą – książka

    Zdrowe stawy Leczenie dietą – książka

    Hanna Stolińska-Fiedorowicz  

    Wszystko, co musisz wiedzieć o chorobach stawów oraz 140 przepisów na pyszne posiłki. Masz zdiagnozowane reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) lub inną chorobę stawów? Dokuczają ci bóle stawów? Kolana nie pozwalają o sobie zapomnieć? Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Sposób odżywiania, sprzyja zarówno leczeniu chorób stawów, jak i ich zapobieganiu. W książce Zdrowe stawy znajdziesz dawkę niezbędnej wiedzy,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1868

kucharstwo, żywność, gastronomia

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA