Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1648
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowa Dieta 26 w przepisach na całe życie – książka
    Bestseller

    Zdrowa Dieta 26 w przepisach na całe życie – książka

    Sandra Czeszejko-Sochacka   Małgorzata Księżopolska  

    ZDROWA DIETA 26 to zmiana nawyków żywieniowych na całe życie, aby zawsze cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Psychodietetyk Sandra Czeszejko-Sochacka, współautorka książki, wyjaśnia: „System, w którym spożywamy każdego dnia 26 różnorodnych składników, przyspiesza przemianę materii oraz likwiduje uczucie głodu, co jest idealną propozycją dla każdego, kto chce dbać o swój wygląd i zdrowie....

    Cena: 40,01 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Słodko-kwaśna historia – książka

    Słodko-kwaśna historia – książka

    Ngo Van Tuong   Dorota Podlaska  

    Nietypowa książka kucharska, opowiedziana smakami dzieciństwa Wietnamczyków, którzy mieszkają w Polsce. Od sajgonek po zupę Pho. O pachnotce, balsamce, durianie, niebieskim imbirze, czerymoi i wszystkim, co chcieliście kupić w wietnamskich sklepach, ale baliście się zapytać. I o pełnym egzotyki Jarmarku Europa, którego już nie ma, a od którego wszystko się zaczęło.

    Cena: 47,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz mądrze Poradnik pozytywnego odżywiania – książka

    Jedz mądrze Poradnik pozytywnego odżywiania – książka

    Marzena Pałasz  

    Strategie żywieniowe, bilans energetyczny, kontrola masy ciała, składniki odżywcze… ? w dylematach dotyczących tego, jak jeść mądrze z pomocą przychodzi książka Marzeny Pałasz, doświadczonej dietetyczki. W przystępny sposób krok po kroku tłumaczy ona schemat funkcjonowania naszego organizmu po to, aby żyło się zdrowiej, a także efektywniej. Autorka ułatwia zrozumienie podstawowych zasad racjonalnego...

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe warzenie piwa – książka

    Domowe warzenie piwa – książka

    Richard Lehr  

    Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : God food Boska kuchnia Malki Kafki – książka

    God food Boska kuchnia Malki Kafki – książka

    Malka Kafka  

    PIERWSZA KSIĄŻKA KULINARNA, KTÓRA ODMIENI NIE TYLKO TWOJĄ KUCHNIĘ, LECZ TAKŻE TWOJE ŻYCIE • Jak smakuje idealny babaganusz? • Czy potrafisz oprzeć się zapachowi egzotycznej szakszuki? • Czy można połączyć smak dojrzałego awokado z wykwintnym aromatem gorzkiej czekolady? God Food to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół,...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Boży skalpel – książka

    Boży skalpel – książka

    Marek Zaremba  

    Podejmij post i pozwól Bogu dokonać operacji na otwartym sercu! Kiedy apostołowie pytają Jezusa, jak wypędzić złego ducha, On odpowiada, że w niektórych przypadkach jedyna skuteczna droga to modlitwa i post. Dla wierzących modlitwa wydaje się oczywista – ale czym jest post? Czy jest możliwy dziś w świecie niemal nieograniczonej konsumpcji, gdy za wszelką cenę unikamy doświadczenia fizycznego i duchowego...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta długowieczności – książka

    Dieta długowieczności – książka

    Valter Longo  

    Przebadany klinicznie, rewolucyjny program żywieniowy wydłużający życie, chroniący przed otyłością i chorobami cywilizacyjnymi. Jaki jest sekret długiego życia w zdrowiu? Na to pytanie odpowiada Valter Longo, profesor gerontologii i biochemik, światowej sławy specjalista w zakresie badań nad starzeniem, znany jako guru długowieczności. W książce przedstawiającej najnowsze i najważniejsze odkrycia...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta bez pszenicy – książka

    Dieta bez pszenicy – książka

    William Davis  

    Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia, z której powstaje zdrowy chleb powszedni. Została genetycznie zmodyfikowana, by producenci żywności mogli osiągać jak największe zyski przy minimalnych kosztach. W rezultacie to dobroczynne niegdyś zboże...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Biblia naturalnego zdrowia i urody – książka

    Biblia naturalnego zdrowia i urody – książka

    Wiele naturalnych sposób leczenia i dbania o urodę każdy może stosować na własną rękę bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Mnóstwo produktów używanych na co dzień ma właściwości prozdrowotne. Wystarczy zajrzeć do spiżarni, lodówki lub domowego ogródka, by znaleźć leki na: ból głowy, przeziębienie, zapalenie ucha, niestrawność i wiele innych przypadłości. Terapie ziołowe działają wolniej od tradycyjnych...

    Cena: 119,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wielka księga kuchni polskiej – książka

    Wielka księga kuchni polskiej – książka

    Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej – podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne nowinki. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis,...

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wybieram zdrowie – książka

    Wybieram zdrowie – książka

    Beata Peszko  

    Beata Peszko jest absolwentką wydziału farmacji gdańskiej Akademii Medycznej. Od ponad 20 lat zajmuje się alternatywnymi metodami leczenia i naturalną suplementacją. Jej kolejna książka pt. Wybieram zdrowie traktuje o zdrowiu i o nowym podejściu do niego, uwzględniającym potrzeby organizmu człowieka i gwarantującym mu lepszą sprawność fizyczną i psychiczną do późnych lat. Zdrowy styl życia to nie tylko...

    Cena: 36,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe wędliny – książka

    Domowe wędliny – książka

    Robert Winckiewicz  

    Chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafłeś. Znajdziesz w tej książce precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mumio Sekrety górskiego balsamu – książka

    Mumio Sekrety górskiego balsamu – książka

    Iwan Nieumywakin  

    Od starożytności zapiski wspominały o tajemniczej smolistej substancji, która wyciekała ze szczelin skalnych w wysokich górach w wielu miejscach świata. Przypisywano jej niesamowite wprost właściwości zdrowotne. Pisała o niej większość starożytnych lekarzy, którzy położyli podwaliny pod rozwój medycyny. Począwszy od dawnych tybetańskich zapisków, przez związane z farmacją wzmianki Arystotelesa, aż...

    Cena: 22,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Metoda na zdrowie – książka

    Metoda na zdrowie – książka

    Zbigniew Przybylak  

    Metoda na Zdrowie… to przejrzysty poradnik, w którym zebrane zostały najróżniejsze propozycje przygotowania ziół i potraw, prostych kuracji naturalnych, a także porady i wskazówki od słynnych zielarzy i naturalistów. Alfabetycznie uporządkowanie, rozbudowany spis treści oraz indeks pomagający w szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji, a przystępny język i praktyczne wskazówki ułatwią ich wykorzystanie....

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kultura bezpieczeństwa żywności – książka

    Kultura bezpieczeństwa żywności – książka

    Małgorzata Z. Wiśniewska  

    Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o jej zapewnienie, należy do kategorii tzw. nowych zagrożeń dla bezpieczeństwa produktu żywnościowego. Kultura bezpieczeństwa żywności to podzielane postawy, wartości...

    Cena: 48,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zadziwiające życie owoców Od ananasa do truskawki – książka

    Zadziwiające życie owoców Od ananasa do truskawki – książka

    Jarosław Molenda  

    Zadziwiające życie owoców to książka o roli owoców w dziejach ludzi, a zarazem opracowanie, które podważa niektóre ustalenia historyczne. Skoro Amerykę odkryto w 1492 roku, to skąd półtora tysiąca lat wcześniej wzięły się liczne wizerunki ananasów w Italii? Autor rozprawia się nie tylko z faktami z tej „poważnej” historii świata, ale posiłkując się odkryciami archeologicznymi i cytatami z literatury,...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Atlas przypraw 70 gatunków aromatycznych roślin/SBM – książka

    Atlas przypraw 70 gatunków aromatycznych roślin/SBM – książka

    W atlasie zgromadzono opisy przypraw i surowców leczniczych pochodzących z całego świata. Opis każdej rośliny zawiera informacje na temat jej morfologii, działania, a także sposobów wykorzystania.

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata – książka

    Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata – książka

    Agnieszka Gawłowska  

    Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych...

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata – książka

    Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata – książka

    Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy tym świetnie smakują. Z coraz większym zainteresowaniem sięgamy też po te egzotyczne gatunki. Atlas zbiera informacje o 100 najbardziej interesujących owocach jadalnych. Rzetelnym informacjom towarzyszą zdjęcia,...

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Tylko kiszonki – książka

    Tylko kiszonki – książka

    Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1648

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA