Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1775
  • Nowość

    Sałatki – książka

    Grzegorz Drużbański   Andrzej Fiedoruk  

    Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od indywidualnych upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Tradycyjnie rzecz ujmując, sałatka to danie, w którego skład wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce...

    Cena: 24,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Projekt młodość – książka
    Nowość

    Projekt młodość – książka

    Urszula Mijakoska  

    Przewodnik młodego wyglądu i zdrowego stylu życia. Autorka bestsellerowego "Zupowego detoksu", coach, dietetyk, twórczyni idei i programu Diet Coaching, ekspertka w zakresie świadomego odżywiania się proponuje program, który nie wymaga inwazyjnych sposobów działania. Radzi, jak walczyć ze stresem i zabiegać o dobry sen, proponuje odmładzający jadłospis przywracający energię, poprawiający nastrój i...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz zgodnie z dietą Fodmap Bez objawów zespołu jelita drażliwego – książka

    Jedz zgodnie z dietą Fodmap Bez objawów zespołu jelita drażliwego – książka

    Sofia Antonsson  

    Osoby cierpiące na IBS mogą w końcu cieszyć się spokojnym trawieniem! IBS (zespół jelita drażliwego) to rozpoznanie, które dotyka 15–20% światowej populacji. Dawniej leczenie zespołu obejmowało zaledwie ogólne porady, teraz jednak pojawiła się nowa, skuteczna dieta lecznicza – FODMAP. Polega ona na wyłączeniu z diety pewnych węglowodanów, dzięki czemu ulgę odczuć może nawet 75% wszystkich pacjentów....

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kulinarna księga natury – książka
    Nowość

    Kulinarna księga natury – książka

    Siergiej Gładkow  

    Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy? Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm. W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość...

    Cena: 37,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pizzapedia – książka
    Nowość

    Pizzapedia – książka

    Dan Bransfield  

    A book for the pizza obsessed, with 80 charming illustrations and information about the history, ingredients, and lore of everyone's favorite food. Pizza is a food that lends itself to legend and obsession, spanning geography, generations, and gender. In lavish illustrations and hand-lettered text, Pizzapedia celebrates all there is to fixate about: the stories behind its origin (we have the ancient...

    Cena: 42,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe zamienniki cukru 151 przepisów – książka
    Nowość

    Zdrowe zamienniki cukru 151 przepisów – książka

    Przemysław Muszyński  

    Zastanawiasz się, czym zastąpić cukier? Co jest lepsze: stewia czy ksylitol? A może jeszcze coś innego? Jakie zamienniki cukru są dostępne na polskim rynku? Które z nich są polecane dla diabetyków, a które dla odchudzających się? Jak dawkować różne słodziki, aby jedzenie było słodkie? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej książce. Autor prezentuje 17 zamienników cukru, które są dostępne...

    Cena: 24,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jelita wiedzą lepiej Jak zrewolucjonizować sposób odżywiania i zmienić od wewnątrz swoje ciało – książka

    Jelita wiedzą lepiej Jak zrewolucjonizować sposób odżywiania i zmienić od wewnątrz swoje ciało – książka

    Michael Mosley  

    Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag – alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości. Podczas podróży przez jelito (dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się: • jak diety oddziałują na bakterie jelitowe,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gastrofizyka – książka

    Gastrofizyka – książka

    Charles Spence  

    Dlaczego sok pomidorowy stanowi aż 27% napojów kupowanych na pokładach samolotów ? Jaki wpływ na serwowane jedzenie ma to, czy talerz jest mały, czerwony, czy okrągły? Dlaczego jemy o 35% więcej w towarzystwie jednej osoby i o 75% więcej w towarzystwie trzech osób? Gastrofizyka to nowa dziedzina wiedzy zapoczątkowana przez profesora Charlesa Spence’a, łącząca psychologię, neuronaukę i projektowanie....

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zielona spiżarnia – książka

    Zielona spiżarnia – książka

    Karoline Jonsson  

    Przez lata karmiliśmy się przetworzonym, szybkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być. Pragniemy przejąć kontrolę nad tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych dostawców, czytamy etykietki. Karoline Jönsson mieszka na niewielkiej farmie na południu Szwecji. Jej towarzyszami...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Qmam kasze do ostatniego okruszka – książka

    Qmam kasze do ostatniego okruszka – książka

    Maia Sobczak  

    Zakoleguj kawałek kalafiora z ziemniakiem z wczorajszego obiadu, dodaj im odrobiny pikanterii końcówką marynowanego pieprzu i stwórz najcudowniejszy, kosmicznie kremowy sos do pietruszkowego makaronu. Naszykuj kiszone liście kalafiora, chrupiące wspomnieniami z babcinej kuchni albo gęste od gorących uczuć kakao z kurkumą dźwięczące pamiętnym latem. Zakochaj się na nowo, zachwyć tym, co już masz, i...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Soczewica – książka

    Soczewica – książka

    Beata Pawlikowska  

    Soczewica. Jest znakomitym źródłem białka, ma dużo zdrowego błonnika, jest lekkostrawna i niskokaloryczna, zawiera witaminy i jest bogata w pierwiastki, szczególnie magnez i żelazo. Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie, wzmacnia odporność, dodaje siły, a poza tym jest prostu pyszna! W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira,...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Soki i koktajle w minutę – książka

    Soki i koktajle w minutę – książka

    Agata Ziemnicka  

    Soki i koktajle w minutę autorstwa Agaty Ziemnickiej to odpowiedź na codzienne potrzeby naszego ciała. W dodatku odpowiedzią pyszną i niezwykle prostą – w ciągu zaledwie 1 minuty, możemy przygotować napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów. Autorka rozpoczęła swoją przygodę z miksowaniem od koktajli śniadaniowych i...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Potrawy wigilijne – książka
    Nowość

    Potrawy wigilijne – książka

    Elżbieta Adamska  

    Wigilia to magiczny dzień nawt dla tych którzy muszą wędrować po kilku domach aby zgodnie z tradycją przełamać się z najbliższymi opłatkiem i kolejny raz usłyszeć wyrzuty po odmowie zjedzenia porcji pierogówlub barszczyku. Wigilia jest jednym z najpiękniejszych dni w roku, bo chociaż na chwilę mamy przy sobie część rodziny Ponad 60 przepisów na tradycyjne dania wigilijne Ponad 30 barwnych fotografii...

    Cena: 14,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wild Honey and Rye – książka
    Nowość

    Wild Honey and Rye – książka

    In this refreshing approach to Polish cuisine, food writer and blogger Ren Behan takes us on a journey to discover the new tastes of her beloved culinary heritage. The food of eastern Europe, long misunderstood in the West, is changing - the focus is swinging away from heavy dumplings and stews towards lighter, healthier, fresh and seasonal recipes, served in contemporary ways. In this beautiful collection...

    Cena: 84,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta koktajlowa – książka
    Nowość

    Dieta koktajlowa – książka

    J.J. Smith  

    Długo wyczekiwana kontynuacja bestsellerowej Zielonej diety koktajlowej, która zmieniła życie tysięcy ludzi na całym świecie. W swojej nowej książce słynna dietetyczka J.J. Smith pokazuje, jak uczynić z zielonych koktajli element codziennej diety, by po okresie detoksu zachować zdrowe nawyki żywieniowe i właściwą wagę oraz unikać chorób. 60 nowych pomysłów na zielone koktajle, ponad 30 przepisów na...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak dobrze żyć z cukrzycą – książka

    Jak dobrze żyć z cukrzycą – książka

    Margit Kossobudzka   Wojciech Moskal   Ewa Tomkowska   Judyta Watoła  

    CUKRZYCĘ MA JUŻ TRZY MILIONY POLAKÓW, ALE MILION Z NICH JESZCZE NIE WIE, ŻE CHORUJE Kiedyś uznawano ją za chorobę dość prostą. Dziś staje się coraz bardziej złożona. Wciąż przybywa informacji, które pozwalają skuteczniej panować nad cukrzycą i jej licznymi konsekwencjami. Ale nie zawsze te nowe informacje są dla chorych dostępne czy zrozumiałe. Ta książka to nowoczesne spojrzenie na cukrzycę. Porad...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Poranne inspiracje Zdrowe śniadania w 15 minut – książka

    Poranne inspiracje Zdrowe śniadania w 15 minut – książka

    Viola Urban  

    Zastanawiasz się, jak dobrze rozpocząć dzień? Mam na to niezawodny sposób - pozwól sobie na pełnowartościowe śniadanie, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Powiedz „nie” monotonnemu odżywianiu i smakowej rutynie! W książce znajdziesz aż 100 przepisów na zbilansowane śniadania pełne najbardziej wartościowych produktów, jakie znam. Zrobimy razem coś naprawdę smacznego! Viola Urban,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Raw Food – książka

    Dieta Raw Food – książka

    Karolina Szaciłło   Maciej Szaciłło  

    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego – każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są: szybkie – oparte na surowych, łatwo dostępnych składnikach, zdrowe – dostarczają...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Smaki z mojego ogrodu Pomidor – książka

    Smaki z mojego ogrodu Pomidor – książka

    Pomidory warto jeść – opóźniają procesy starzenia, obniżają ciśnienie krwi, działają antynowotworowo, korzystnie wpływają na układ nerwowy i wspomagają trawienie. Są też niskokaloryczne – w 100 g znajduje się jedynie 18 kcal! Z naszego poradnika dowiesz się, jak krok po kroku uprawiać je w przydomowych ogródkach, w miniszklarniach oraz w pojemnikach na balkonie czy tarasie. Podpowiemy, jakie odmiany...

    Cena: 9,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odchudzanie zaczyna się w głowie – książka

    Odchudzanie zaczyna się w głowie – książka

    Danuta Awolusi  

    Odważona. Dziewczyna minus 70 kg powraca! Zrzuciła kilkadziesiąt kilogramów. Nie był to jednak koniec walki o siebie i nowe, lepsze życie. Dziś Danuta Awolusi szuka odpowiedzi na trudne pytania: Skąd się bierze nienawiść do ciała? Jaką władzę ma nad nami jedzenie? Jak zaakceptować siebie? Czy można polubić aktywność fizyczną? Gdzie znaleźć pomoc, kiedy odchudzanie nie wychodzi? Rozmowy z gośćmi – psychologiem,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1775

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA