Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1741
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 365 obiadów za pięć złotych – książka

    365 obiadów za pięć złotych – książka

    Lucyna Ćwierczakiewiczowa  

    Książka „365 obiadów za pięć złotych” przez dziesięciolecia była obowiązkową lekturą każdej pani domu. Publikacja zawiera kilkaset przepisów na obiady na cały rok. Mimo pozornej wykwintności proponowanych przez autorkę przepisów, nie są one ani trudne, ani drogie w wykonaniu. Polecamy tę książkę wszystkim osobom, dla których gotowanie jest ulubionym hobby.

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kucharka litewska – książka

    Kucharka litewska – książka

    Wincentyna Zawadzka  

    „Kucharka litewska” po raz pierwszy ukazała się w 1854 roku, a od czasu premiery doczekała się wielu wydań. Książka ta jest nie tylko zbiorem przepisów kulinarnych, ale również świadectwem swoich czasów – możemy się bowiem dowiedzieć, co się wtedy jadało. Książka niewątpliwie będzie inspiracją dla niejednej współczesnej kucharki. Opiera się na prostych i naturalnych składnikach oraz podaje praktyczne...

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zrób to dla siebie Schudnij! – książka
    Nowość

    Zrób to dla siebie Schudnij! – książka

    Patrycja Klimek  

    Patrycja Klimek, dyplomowany dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Z pasją i zaangażowaniem od wielu lat pomaga ludziom w zmianie dotychczasowych nawyków żywieniowych. Kieruje się zasadą, że wiara w siebie i moc pozytywnego myślenia potrafią zmienić wszystko, o czym tylko marzymy. Kluczowym elementem edukacji podczas kuracji jest nauczenie podopiecznych mocy samodyscypliny. Uświadamia, że tylko i wyłącznie...

    Cena: 32,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzieciaki gotują Ciasta i ciasteczka – książka
    Nowość

    Dzieciaki gotują Ciasta i ciasteczka – książka

    Laura Tilli   Jess Tilli  

    Dzięki tej ksiażce wszystkie dzieci polubią pieczenie i przekonają się, że nie jest ono trudne. Znajdą tu 30 przepisów na smaczne potrawy, których przyrządzanie sprawia wiele radości: pyszne wypieki, babeczki, ciasta i torty.

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka
    Nowość

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka

    Monika Biblis  

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Przemianach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika skupiła się na letnich potrawach wegetariańskich. Jeśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj letnie, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowa i naturalna suplementacja – książka

    Zdrowa i naturalna suplementacja – książka

    Shane Ellison  

    W życiu człowieka najważniejsze jest zdrowie. Niedobór składników odżywczych powoduje proces chorobowy w organizmie. Natomiast dieta, która zawiera owoce i warzywa skutecznie zapobiega niektórym przewlekłym i wyniszczającym schorzeniom. Dodatkowo naturalna suplementacja dostarcza witaminy, minerały oraz bioflawonoidy. Autor podpowie, jak skutecznie ją stosować. Nagradzany chemik ujawnia prawdę Uświadamia...

    Cena: 49,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wegańska spiżarnia – książka

    Wegańska spiżarnia – książka

    Miyoko Schinner  

    Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów,...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka
    Nowość

    Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka

    Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Śródziemnomorskie przysmaki – książka
    Nowość

    Śródziemnomorskie przysmaki – książka

    Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu – wiele z nich podbiło...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Burgery Domowy fast food – książka
    Nowość

    Burgery Domowy fast food – książka

    Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pozycja smaku – książka

    Pozycja smaku – książka

    Dorota Koczanowicz  

    Dorota Koczanowicz - kulturoznawczyni, doktor nauk o sztuce, pracuje w Instytucie Kulturoznawstwa UWr. Prowadzi też zajęcia na Uniwersytecie SWPS. Jest autorką książki i artykułów dotyczących zagadnień estetycznych, genderowych, sztuki współczesnej i kultury kulinarnej. Była stypendystką John F. Kennedy Institute w Berlinie oraz The Wittgenstein Archiyes w Bergen. W 2014 roku otrzymała grant NCN-u...

    Cena: 42,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Bernhard Gahm  

    Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie...

    Cena: 27,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zamień chemię na energię – książka

    Zamień chemię na energię – książka

    Julita Bator  

    Najbardziej energetyczna książka roku! Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować,...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Anna Gruszczyńska  

    Łyżeczka optymizmu 100% zdrowego myślenia Szczypta dystansu do siebie Cześć! Tu Ania! Jestem Super Laską! Skąd to wiem? Bo skończyłam z recydywą! Jak to zrobiłam? Po latach walki ze swoim ciałem i z zaburzeniami wyrzuciłam z głowy diety. Teraz prowadzę bloga „Wilczo Głodna”, gdzie uczę kobiety samoakceptacji. Do tego jem jak najwięcej nieprzetworzonych produktów – przecież takie jedzenie jest dla nas...

    Cena: 32,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : W kieracie ubojni – książka

    W kieracie ubojni – książka

    Ilona Rabizo  

    „W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od strony technologicznej, pracowniczej i od strony zwierząt zaprzęgniętych w system produkcji przemysłowej. Istotne są tu też kwestie własnościowe i dotyczące koncentracji...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe wędzenie żywności – książka

    Domowe wędzenie żywności – książka

    Warren R. Anderson  

    Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się,...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Cocktails of the Movies – książka

    Cocktails of the Movies – książka

    Will Francis   Stacey Marsh  

    Now available in a new pocket edition, "Cocktails of the Movies" serves up the 64 greatest cocktails to have featured on film. Take a journey through Hollywood's lifelong love affair with cocktails, celebrating the greatest characters and their iconic drinks through original illustrations and easy-to-follow recipes. From Marilyn's Manhattan in "Some Like It Hot" to The Dude's White Russian in "The...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Dash – książka

    Dieta Dash – książka

    Beata Woźniak  

    Od lat zajmuje pierwsze miejsce w rankingach diet, bo Dieta DASH to nie tylko odżywianie, to również terapia, która pozwala skutecznie obniżyć ciśnienie tętnicze i bardzo ważny element profilaktyki chorób związanych z nadciśnieniem. Oprócz ograniczenia spożycia soli wystarczy zmienić dotychczasowy styl odżywiania, opierając się na kilku bardzo prostych założeniach. Tajemnicą tego programu żywieniowego...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – książka

    Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – książka

    Ellen Goldsmith  

    Terapeutyczna moc odżywiania Niezależnie od tego, czy zamierzasz pobudzić swoją witalność czy wzmocnić poczucie równowagi, ta łatwa w użyciu książka przedstawia wyczerpujący przegląd podstawowych zasad chińskiej teorii dietetycznej oraz jej zastosowań w codziennym życiu. Dzięki 175 przepisom dla różnych typów ludzi, uporządkowanych według pór roku, możesz wprowadzić chińską dietetykę leczniczą we własnej...

    Cena: 89,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Hanna Lis   Paweł Lis  

    Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1741

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA