Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1862
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gruzińska uczta. – książka
    Bestseller

    Gruzińska uczta. – książka

    Piotr Apostolidis  

    A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa to niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje! Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog, Winnica Wieliczka Gruzińska...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Witaminy – książka
    Bestseller

    Witaminy – książka

    Czy wiesz, że witamina C nie tylko wzmacnia odporność, ale także stanowi silny przeciwutleniacz zapobiegający procesom starzenia, a z kolei beta-karoten – czyli prowitamina A – wspomaga wzrok i przyspiesza opalanie? Dowiedz się, jak witaminy wpływają na nasze zdrowie i urodę oraz w jakich występują pokarmach. Oddajemy w twoje ręce wyjątkową publikację stanowiącą połączenie poradnika zdrowotnego i...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nauka w kuchni – książka
    Bestseller

    Nauka w kuchni – książka

    Michał Kuźmiński  

    Kuchnia dla głodnych wiedzy Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Słodko – książka
    Bestseller

    Słodko – książka

    Yotam Ottolenghi   Helen Goh  

    Ponad 110 przepisów na słodko od mistrza Yotama Ottolenghiego. Słodko to zbiór pysznych wypieków, ciast i innych deserów, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne dla autora smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie - proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Terapie Ajurwedyjskie – książka
    Nowość

    Terapie Ajurwedyjskie – książka

    David Frawley  

    Ta szczególna pozycja to kompletny podręcznik medycyny ajurwedyjskiej w praktyce. Prezentuje czytelnikowi mądrość ajurwedy dostosowaną do współczesnych potrzeb. Książka opisuje ajurwedyjskie metody leczenia ponad osiemdziesięciu powszechnie występujących chorób. Omawia szeroki zakres terapii, w tym zagadnienia takie jak konstytucja, dieta, właściwy styl życia, ziołolecznictwo oraz specjalistyczne metody...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia powojenna – książka
    Nowość

    Kuchnia powojenna – książka

    Elżbieta Kiewnarska  

    "Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną,...

    Cena: 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Szaszłyki Pyszności na patyku – książka

    Szaszłyki Pyszności na patyku – książka

    zbiorowe Opracowanie  

    DANIA NA PATYKU ORAZ WIOSENNE WITAMINY NA KAŻDY DZIEŃ - O, TO TAK MOŻNA? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! - AŻ TYLE MOŻLIWOŚCI? … i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Szparagi i nowalijki Wiosna na talerzu – książka

    Szparagi i nowalijki Wiosna na talerzu – książka

    zbiorowe Opracowanie  

    DANIA NA PATYKU ORAZ WIOSENNE WITAMINY NA KAŻDY DZIEŃ. - O, TO TAK MOŻNA? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! - AŻ TYLE MOŻLIWOŚCI? … i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Lektyny toksyny ukryte w popularnych warzywach i owocach – książka

    Lektyny toksyny ukryte w popularnych warzywach i owocach – książka

    Miriam Schaufler  

    Rośliny nas nie lubią! Jeśli żyłeś w przekonaniu, że jest inaczej, to pora otworzyć oczy. Aby zapewnić sobie przeżycie mają do dyspozycji bogaty arsenał broni biologicznych. Wśród nich jedną z najgroźniejszych są lektyny, toksyczne białka, które chronią je przed drapieżnikami. Dzięki tej książce dowiesz się, w których popularnych warzywach i owocach występują, poznasz całe spektrum dolegliwości, jakie...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jeść!!! – książka

    Jeść!!! – książka

    Jerzy Bralczyk  

    W pięknie ilustrowanym leksykonie znany i lubiany językoznawca, profesor Jerzy Bralczyk, omówił sto osiemdziesiąt „smacznych słów”. Są to w większości nazwy apetycznie brzmiących potraw, pozostałe służą jedzeniu lub się z nim kojarzą. Nie jest to jednak przewodnik kulinarny sensu stricto, ponieważ autor przede wszystkim delektuje się nie samym smakiem jedzenia, lecz słowami, ich brzmieniem, urodą i...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Szlakiem wina białego Od Bieszczadów do Tokaju – książka

    Szlakiem wina białego Od Bieszczadów do Tokaju – książka

    Stanisław Orłowski  

    Bogato ilustrowany autorski przewodnik proponuje wyprawę dawnym szlakiem wina białego prowadzącym z Węgier do Polski. Autor przedstawia zarówno węgierskie winnice z regionu Tokaju, o wielowiekowej tradycji, jak też niedawno powstałe winnice i winiarnie Podkarpacia – od Jasła po Sanok. Trasa wiedzie do przejścia granicznego ze Słowacją w Radoszycach, następnie przez również znane z uprawy winorośli...

    Cena: 14,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Antyrak Nowy styl życia – książka
    Nowość

    Antyrak Nowy styl życia – książka

    David Servan-Schreiber  

    Antyrak odpowiada na pytania kluczowe dla życia i zdrowia większości ludzi. Jaki tryb życia prowadzić, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Co robić, by zahamować rozwój choroby i zapobiec jej nawrotowi? Co jeść, jakie stosować diety? Czego i jakich potraw bezwzględnie unikać?

    Cena: 34,89 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Czy wiesz, ile jesz? – książka

    Czy wiesz, ile jesz? – książka

    Romana Chojnacka   Jolanta Przytuła  

    Liczenie kalorii może wydawać się skomplikowane. "Czy wiesz, ile jesz?" - umożliwia szybkie przeliczanie. Zestawiono w niej w porządku alfabetycznym ponad 3 000 produktów. Poręczny format umożliwia zaglądanie do tabel kalorycznych nie tylko w domu, ale również na zakupach czy w restauracji. Dzięki książce dowiesz się także: - co to są kalorie? - jak kontrolować dostarczaną energię i kalorie w przygotowywanych...

    Cena: 14,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Najlepsze przepisy dla całej rodziny – książka

    Najlepsze przepisy dla całej rodziny – książka

    Grzegorz Łapanowski  

    Grzegorz Łapanowski jest ekspertem w dziedzinie zdrowego odżywiania. Przepisy, które proponuje w tej książce są proste, sprawdzone, do przygotowania z ogólnodostępnych produktów. Autor pisze również o tym, co oznacza dobre jedzenie, dlaczego powinniśmy jeść zdrowo, jak robić zakupy, jak ważny jest ruch, wspólne gotowanie oraz jakie są zasady prawidłowej diety. W książce między innymi: zasady zdrowej...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut – książka

    Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut – książka

    Ewa Aszkiewicz  

    Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej. Ponad 2 miliony sprzedanych książek tej autorki! Książka dla ludzi ceniących czas! Masz tylko chwilę na przyrządzenie obiadu dla rodziny? Zaskoczyli cię nieoczekiwani goście? A może chcesz przygotować wyrafinowaną kolację dla kilkunastu osób? Z tą książką szybko i bez stresu wyczarujesz wspaniałe dania. Podział czasowy – w każdej części znajdziesz przepisy...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : SKUTECZNIE.TV Nowe przepisy – książka

    SKUTECZNIE.TV Nowe przepisy – książka

    Magdalena Grzegorczyk  

    Lubisz gotować, ale możesz na to poświęcić niewiele czasu? Ta książka jest dla ciebie! Oto wybór najnowszych przepisów Magdy Grzegorczyk. Znajdziesz tu pomysły na proste i szybkie dania, które smakują każdemu, a nie wymagają wielogodzinnych przygotowań. Przepisy posegregowane są w działy, dzięki czemu łatwo wybierzesz propozycję na śniadanie, obiad czy kolację, przygotujesz deser i ciasto, a także...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto – książka

    Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto – książka

    Izabella Wentz  

    Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedzenia żywności wywołującej stany zapalne. Rozwiązaniem jest przekonanie naszego układu odpornościowego, że jesteśmy bezpieczni. W swojej najnowszej książce Izabella Wentz podpowiada, jak to zrobić za pomocą właściwej diety. Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest przyjaznym przewodnikiem dla osób,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nowa kuchnia polska – książka

    Nowa kuchnia polska – książka

    Współczesny styl życia nie sprzyja kultywowaniu tradycjom kulinarnym, wyniesionym z domu rodzinnego. Dziś, z braku czasy, staramy się przyrządzać posiłki szybko i prosto oraz coraz większą wagę przywiązujemy do wartości dietetycznej jedzenia. Dbając o sylwetkę i zdrowie częściej sięgamy po produkty roślinne i rezygnujemy z niektórych dań mięsnych czy słodyczy. Jednocześnie chętnie wracamy do tradycyjnych...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ajurwedyjska książka kucharska – książka

    Ajurwedyjska książka kucharska – książka

    Amadea Morningstar   Urmila Desai  

    Publikacja dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samoleczenia. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by pomóc zachować witalność i energię przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucji - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wyśmienite dania z grilla – książka

    Wyśmienite dania z grilla – książka

    Wyśmienite dania z grilla to pozycja wyjątkowa - przedstawione w tej książce potrawy są wymyślone i sprawdzone przez czytelników miesiecznika Przyślij przepis. Znajdziecie tu Państwo porady dotyczące przygotowania zarówno potraw mięsnych i rybnych jaki i wetetariańskiech. Smacznego!

    Cena: 24,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1862

kucharstwo, żywność, gastronomia

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA