Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1711
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak jeść by zdrowo żyć – książka

    Jak jeść by zdrowo żyć – książka

    Robert Jarząbkiewicz  

    Książka przedstawia ogromny wpływ właściwego odżywiania na zdrowie człowieka, zapoznaje i przestrzega przed złymi nawykami żywieniowymi oraz wykazuje rodzaje niebezpiecznych grup produktów. W treści, w możliwie najprostszy sposób opisana została podstawowa, niezbędna i możliwie najbardziej aktualna obecnie, wiedza na temat żywności i potrzeb ludzkiego organizmu w tym zakresie. Intencją autora było...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Cztery kroki do zdrowia – książka

    Cztery kroki do zdrowia – książka

    Stefania Korżawska  

    Nie wolno tracić nadziei, nawet wtedy, gdy inni już nadziei na życie nam nie dają. Należy zacząć wszystko od początku - dokąd na polskim polu rośnie prawdziwe, zdrowe pożywienie, dokąd w promieniach słońca tańczą zioła, jest szansa, że organizm odnowi, że ciepła, życiodajna krew popłynie w nim, dożywi wszystkie komórki i zdrowie będzie powracało. Niejednokrotnie po wykładach słuchałam opowieści wielu...

    Cena: 29,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Piekielnie twarda sztuka – książka

    Piekielnie twarda sztuka – książka

    Christmas Abbott   Maggie Greenwood-Robinson  

    MIĘDZYNARODOWY BESTSELLER! Przełomowe odżywianie i trening na: piękne ciało, zgrabne pośladki i szczupłe nogi! Rewolucja! Koniec z obsesją na punkcie płaskiego brzucha. Twardzielki mają jędrny i kształtny tyłek! "Pewnego dnia poznałam żołnierza Marines, a on pokazał mi nagranie, na którym jakieś dziewczyny podciągały się na drążku, robiły przysiady i zarzucały sobie sztangi na barki. Były wspaniale...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Historia roślin jadalnych – książka

    Historia roślin jadalnych – książka

    Jarosław Molenda  

    Rośliny odgrywały ważną rolę w dziejach ludzkości, ale istnieją gatunki, które wywarły fundamentalny wpływ na rozwój kultur, narodów czy religii. Te rośliny zmieniły świat, wpływając na bieg historii. Henri Fabre swego czasu powiedział, że "[…] historia opiewa pola bitwy, gdzie śmierć zbiera żniwo, ale nie opowiada nam o polach z łanami zboża, które nas żywi; wylicza imiona królewskich bękartów, ale...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe przetwory – książka

    Domowe przetwory – książka

    Walter Trausner  

    Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zioła Jak zbierać przetwarzać stosować – książka

    Zioła Jak zbierać przetwarzać stosować – książka

    Magdalena Gorzkowska  

    Poradnik dla tych, którzy chcą zbierać zioła, suszyć je, przetwarzać i wykorzystywać dla zdrowia i urody. Układ ziół w książce zgodny jest z kalendarzem zbiorów (od wiosny do jesieni). Autorka dokładnie opisuje sposób ich wykorzystania, dolegliwości, na które pomagają, podaje też sprawdzone przepisy na przygotowanie nalewek, naparów, maści i innych ziołowych specyfików. Prezentację roślin ubarwia opowieść...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Oliwa i oliwki – książka

    Oliwa i oliwki – książka

    Gabriele Lehari  

    Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym...

    Cena: 24,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Homebrew Beyond the Basics – książka
    Nowość

    Homebrew Beyond the Basics – książka

    Mike Karnowski  

    Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. Explore the full range of malts and mashing. Dive into the world of hops and discover new hopping techniques, as well as yeasts and fermentation methods. Brew a fruit...

    Cena: 81,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Let's Eat Raw – książka
    Nowość

    Let's Eat Raw – książka

    Scott Mathias  

    Scott Mathias is a former Television Journalist who now spends his time educating men and women in Australia and overseas on the importance of good gut function and healthy eating. His creativity in the kitchen has gained him an enviable culinary notoriety, which many celebrity chefs are beginning to embrace. He's the author of two books, Understanding The Divine Gut – an anthology of the industrialisation...

    Cena: 71,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : No Salt Cookbook – książka
    Nowość

    No Salt Cookbook – książka

    Emily George  

    "The No Salt Cookbook" is full of delicious recipes that use herbs and spices to add texture without compromising on taste. If you are following a low-sodium diet for health reasons, or you simply want to cut down on your salt intake, you ll find the recipes in "The No Salt Cookbook" easy to make, nutritious and delicious. Based on the known benefits of the Mediterranean style of cooking, you ll love...

    Cena: 81,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia toskańska – książka

    Kuchnia toskańska – książka

    Piotr Adamczewski  

    Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kurs pieczenia chleba – książka

    Kurs pieczenia chleba – książka

    Dan Lepard   Richard Whittington  

    Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : North Wild Kitchen – książka
    Nowość

    North Wild Kitchen – książka

    Nevada Berg  

    This alluring, elegant cookbook by Nevada Berg, one of today's most celebrated food bloggers, features recipes and beautifully photographed dishes that delve into the heart of Norwegian food culture. Named by Saveur magazine as the 2016 Blog of the Year and Best New Voice, North Wild Kitchen and its author Nevada Berg have become one of the best-known voices of Norwegian cooking around the world. Written...

    Cena: 119,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Naturalny detoks – książka

    Naturalny detoks – książka

    Bruce Fife  

    Nie jesteśmy w stanie całkowicie usunąć toksyn z naszego środowiska, ani uniknąć ich w codziennym życiu. Są one również tworzone w każdym z nas jako produkt uboczny metabolizmu komórkowego. Musimy zatem nauczyć się radzić sobie z nimi najlepiej jak potrafimy. Możemy to zrobić poprzez przeprowadzanie detoksykacji raz na jakiś czas. Oczyści ona organizm ze szkodliwych substancji, w tym trucizn, które...

    Cena: 49,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Bruce Fife  

    Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa, czyli olej, mleczko, wodę czy mąkę, komponując potrawę tak, aby była nie tylko smaczna, ale również posiadała właściwości lecznicze. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego...

    Cena: 34,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia bez chemii W zgodzie z naturą – książka

    Kuchnia bez chemii W zgodzie z naturą – książka

    Patrycja Mazur   Joanna Tomczewska  

    Przywiązujesz wagę do tego, co jesz i czym karmisz bliskich? Niejednokrotnie zastanawiałeś się, jak unikać niepożądanych czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku? Z naszej książki dowiesz się m.in., dlaczego cukier to najpowszechniejszy narkotyk, jakie konserwanty występują w jedzeniu czy gdzie szukać warzyw i owoców bez herbicydów oraz mięsa bez sterydów. Po lekturze...

    Cena: 24,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Viva natura! Naturalne suplementy – książka

    Viva natura! Naturalne suplementy – książka

    Producenci suplementów kuszą łatwymi do zdobycia zdrowiem i dobrą formą – wystarczy wziąć pigułkę. Zamiast łykać tabletki, sięgnij po naturalne produkty. Proponujemy przepisy, dzięki którym możesz skompletować w swoich posiłkach najważniejsze witaminy i minerały. Wszystkie przepisy oznaczyliśmy symbolami określającymi składniki, dzięki którym łatwiej skomponujesz odpowiednie menu. Na brak witaminy...

    Cena: 24,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie dzieci – książka

    Cena: 54,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta  w cukrzycy typu 2 – książka

    Dieta w cukrzycy typu 2 – książka

    Aleksandra Cichocka  

    W poradniku przedstawiono dietę zalecaną w cukrzycy typu 2 uwzględniającą jednocześnie profilaktykę miażdżycy i chorób sercowo-naczyniowych. Zaproponowane jadłospisy pokazują, jak komponować posiłki, aby obniżyć ich indeks glikemiczny, jakiego dokonywać wyboru produktów i technik kulinarnych w celu obniżenia IG, jakie produkty wykorzystywać, aby dieta zawierała mało nasyconych kwasów tłuszczowych,...

    Cena: 12,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mit kalorii – książka

    Mit kalorii – książka

    Jonathan Bailor  

    Totalnie nowatorska książka o diecie, która odsłania błędnie utrwalony model zrzucania zbędnych kilogramów poprzez zmniejszenie kaloryczności spożywanego jedzenia! Jonathan Bailor dokonał prawdziwej rewolucji w dziedzinie odchudzania, które od teraz przestanie być utożsamiane z liczeniem kalorii. Przez wiele lat źródła konwencjonalnych porad dietetycznych wmawiały nam, że najważniejsze dla utrzymania...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1711

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA