Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1780
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Sałatki zimne i ciepłe – książka
    Bestseller

    Sałatki zimne i ciepłe – książka

    Joanna Chruszcz   Marta Kosmala  

    Jest to całkiem nowe wydanie z nowymi przepisami opracowanymi przez doświadczonych specjalistów od sztuki kulinarnej i dietetyki. Razem książka mieści aż 201 przepisów - sprawdzonych w praktyce, zarówno na zimno, jak i na ciepło, wykwintnych, standardowych, oryginalnych, w tym mięsnych, warzywnych, owocowych, deserowych, rybnych, z grzybami i innych. Zapraszamy do degustacji.

    Cena: 8,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP – książka
    Bestseller

    Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP – książka

    Mollie Tunitsky  

    Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP. Łatwy program dla osób z IBS i refluksem żołądkowo-przełykowym. Dieta FODMAP to łatwy program żywieniowy dla osób z zespołem jelita drażliwego, oraz innymi chorobami układu pokarmowego, który polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów FODMAP (fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols - fermentujące oligo-, di- i monosacharydy oraz poliole)....

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Co jeść przy cukrzycy – książka
    Bestseller

    Co jeść przy cukrzycy – książka

    Wiesława Rusin  

    Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów,...

    Cena: 20,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jelita wiedzą lepiej Jak zrewolucjonizować sposób odżywiania i zmienić od wewnątrz swoje ciało – książka
    Bestseller

    Jelita wiedzą lepiej Jak zrewolucjonizować sposób odżywiania i zmienić od wewnątrz swoje ciało – książka

    Michael Mosley  

    Odpowiedni zestaw bakterii w przewodzie pokarmowym jest niezbędny do zachowania zdrowia. Tymczasem niewłaściwa dieta i nadużywanie antybiotyków niszczą naszą wewnętrzną florę bakteryjną, doprowadzając do współczesnych plag – alergii, nietolerancji pokarmowych i otyłości. Podczas podróży przez jelito (dosłownie!) z doktorem Michaelem Mosleyem dowiesz się: • jak diety oddziałują na bakterie jelitowe,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Każdy może gotować – książka

    Każdy może gotować – książka

    Jamie Oliver  

    Jeżeli uważasz, że nigdy nie nauczysz się gotować, sięgnij po zawarte w tej książce przepisy oraz ilustrujące je krok po kroku zdjęcia, a w ciągu 24 godzin - uwierz mi - zaczniesz przyrządzać naprawdę pyszne potrawy. Gotowanie dań od podstaw jest jedną z podstawowych umiejętności, a jej posiadanie pozwoli ci zaoszczędzić nieco pieniędzy, sprawi sporo radości i skieruje ciebie, twoją rodzinę i przyjaciół...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jadłonomia – książka
    Bestseller

    Jadłonomia – książka

    Marta Dymek  

    Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzika spiżarnia czyli zbieractwo dla początkujących – książka
    Bestseller

    Dzika spiżarnia czyli zbieractwo dla początkujących – książka

    Sergei Boutenko  

    Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje. Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 100 najlepszych przepisów Na klasyczne przekąski – książka

    100 najlepszych przepisów Na klasyczne przekąski – książka

    Przekąski przyrządzamy na śniadanie, lunch, podwieczorek czy kolację. Gdy zamierzamy zjeść coś samotnie lub we dwoje i gdy spodziewamy się gości. W tej książce znajdziecie przepisy na bardzo różnorodne małe dania, m.in. bruschettę z salsą brzoskwiniową, jajka zapiekane w pomidorach, sałatkę Waldorf oraz carpaccio z łososia. Wszystkie zachwycają wykwintnym smakiem.

    Cena: 14,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 100 najlepszych przepisów Na zachowanie młodości – książka

    100 najlepszych przepisów Na zachowanie młodości – książka

    zbiorowa Praca  

    Książka dla tych, którzy pragną zachować zdrowie, dobry wygląd i młodość na długo. Znajdziecie w niej pomysły na koktajle, zupy, potrawy z warzyw, mięsa, ryb i owoców morza, a także desery i dania na słodko. Przy każdym przepisie podano czas przygotowania i stopień trudności – możecie wybierać przepisy w zależności od swoich umiejętności i czasu, jakim dysponujecie.

    Cena: 14,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzika kuchnia – książka
    Bestseller

    Dzika kuchnia – książka

    Łukasz Łuczaj  

    „Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne,...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Potrawy z rusztu i grilla – książka
    Bestseller

    Potrawy z rusztu i grilla – książka

    Anna Smaza  

    W obecnych czasach grillowanie to jeden z bardziej popularnych sposobów spędzania wolnego czasu. Grillujemy w gronie rodziny, z grupą przyjaciół. Nie jest to już tylko szybki, ciepły posiłek. Przy grillu zaczynamy organizować większe spotkania, imprezy (np. urodziny czy imieniny). Niewątpliwie ten rodzaj wypoczynku staje się polem do popisu dla osób przygotowujących takie przyjęcie, zwłaszcza pod względem...

    Cena: 3,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Paliwo dla życia – książka
    Nowość

    Paliwo dla życia – książka

    Bear Grylls  

    Bear Grylls – autorytet w dziedzinie przetrwania – radzi, jak jeść, by być sprawnym i zdrowym. Racjonalne odżywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami! Grylls udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym megasmaczne. Ponadto rozprawia się z wieloma mitami żywieniowymi. Paliwo do życia to przepisy gwarantujące świetne samopoczucie, poprawę sylwetki, zwiększenie...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak jeść by zdrowo żyć – książka

    Jak jeść by zdrowo żyć – książka

    Robert Jarząbkiewicz  

    Książka przedstawia ogromny wpływ właściwego odżywiania na zdrowie człowieka, zapoznaje i przestrzega przed złymi nawykami żywieniowymi oraz wykazuje rodzaje niebezpiecznych grup produktów. W treści, w możliwie najprostszy sposób opisana została podstawowa, niezbędna i możliwie najbardziej aktualna obecnie, wiedza na temat żywności i potrzeb ludzkiego organizmu w tym zakresie. Intencją autora było...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mocne alkohole w Polsce 2018 – książka
    Nowość

    Mocne alkohole w Polsce 2018 – książka

    Łukasz Gołębiewski  

    Mocne alkohole w Polsce 2018 to rynkowy przewodnik, pierwsza tego typu publikacja w naszym kraju. Opisano w niej wszystkich producentów i najważniejszych dystrybutorów mocnych alkoholi, a także sylwetki ludzi z branży.

    Cena: 80,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Uzdrowienie po udarze – książka

    Uzdrowienie po udarze – książka

    Mike Dow  

    Najważniejsze pytania dotyczące udarów Książka zawiera 100 najważniejszych pytań zadawanych przez osoby, które przeżyły udar oraz członków ich rodzin. Każde z nich zostało opatrzone odpowiedziami czołowych lekarzy i terapeutów. Autorzy wyjaśniają kompleksowo, a przy tym zrozumiale: · co to jest udar i kto jest zagrożony? · jaka jest najlepsza dieta dla osoby, która go przeżyła? · w jaki sposób terapia...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Twój domowy ser – książka

    Twój domowy ser – książka

    Alessandro Valli  

    - Podstawowa metoda przygotowania sera - Sery włoskie i z innych krajów - Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak rozpalić ognisko czyli rzecz o drewnie, podpałce i ogniu – książka

    Jak rozpalić ognisko czyli rzecz o drewnie, podpałce i ogniu – książka

    Sally Coulthard  

    Niewiele rzeczy może się równać z siedzeniem przy ognisku lub wspólnym grillowaniem ze znajomymi. Nie ma nic lepszego od rozchodzącego się aromatu pieczonego mięsa. Czy istnieją przyjemniejsze sposoby spędzania letnich wieczorów? Ale ilu z nas tak naprawdę wie, jak rozpalać ogień? W tym inspirującym, a zarazem praktycznym poradniku autorka książki nauczy was jak: • rozpalić piękny, buzujący ogień...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pyszne chwasty – książka

    Pyszne chwasty – książka

    Małgorzata Dróżdż-Kalemba  

    137 przepisów na dania z chwastów: sałatki, pasty i sosy, zupy, tarty i makarony, koktajle, słodkości, konfitury. Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść? Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka i ugotuj...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Prosto z roślin Radosna sztuka celebrowania weganizmu – książka

    Prosto z roślin Radosna sztuka celebrowania weganizmu – książka

    Alicja Radej  

    Odkryj zieloną stronę mocy! Alicja Radej kilka lat temu z całą rodziną przeszła na całkowicie roślinną dietę. Zadecydowały o tym względy etyczne, ale decyzja ta została nagrodzona także zdrowiem i wspaniałym samopoczuciem. Jeśli chcesz wprowadzić w swoje życie weganizm, a nie wiesz jak to zrobić, ta książka jest dla ciebie. Jak zadbać o odpowiednie wartości odżywcze? Jak przygotowywać posiłki z miłością?...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej – książka
    Nowość

    Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej – książka

    Beata Anna Dąbrowska   Paulina Borkowska  

    Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto! Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1780

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA