Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1712
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Różeniec górski złoty korzeń – książka

    Różeniec górski złoty korzeń – książka

    Richard Brown  

    Poznaj wszechstronne właściwości różeńca górskiego, zwanego również złotym korzeniem. Ten pochodzący z zimnej Syberii adaptogen, wpływa na układ nerwowy poprawiając funkcjonowanie mózgu oraz zwiększa odporność na stres. Ta niezwykła roślina pomaga w łagodzenie depresji i lęków oraz utrzymaniu odpowiedniej wagi. Przyczynia się również do zwiększenia energii, usprawnienia funkcji seksualnych, zabezpiecza...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Weganizm daje moc – książka

    Weganizm daje moc – książka

    Brendan Brazier  

    Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób! Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wegańską. Były kulturysta, triathlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu jest żywym przykładem na to, że roślinna kuchnia pomaga budować silne i zdrowe ciało. Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Umiarkowana dieta paleo – książka

    Umiarkowana dieta paleo – książka

    Leanne Ely  

    Dieta paleo nie musi być restrykcyjna! Paleo jest dziś jednym z najmodniejszych i najzdrowszych trendów żywieniowych, lecz pomimo jego zalet, jak każda dieta może na początku wydawać się trudnym do wprowadzenia reżimem. W Umiarkowanej diecie paleo znana i doświadczona amerykańska dietetyczka Leanne Ely tłumaczy, na czym polega tzw. dieta jaskiniowców i pomaga początkującym w paleo usunąć mentalne i...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Koktajle i smoothies – książka

    Koktajle i smoothies – książka

    W kolorowych koktajlach i smoothies jest dużo cennych składników odżywczych – witamin, mikroelementów czy błonnika. Te niezwykle popularne napoje świetnie służą zdrowiu i urodzie – podkręcają metabolizm, oczyszczają organizm z toksyn oraz korzystnie wpływają na stan skóry i włosów. Przyrządza się je łatwo i szybko, a przede wszystkim są doskonale smaczne i orzeźwiające. Zacznij od energetycznego koktajlu...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Witaminy – książka

    Witaminy – książka

    Czy wiesz, że witamina C nie tylko wzmacnia odporność, ale także stanowi silny przeciwutleniacz zapobiegający procesom starzenia, a z kolei beta-karoten – czyli prowitamina A – wspomaga wzrok i przyspiesza opalanie? Dowiedz się, jak witaminy wpływają na nasze zdrowie i urodę oraz w jakich występują pokarmach. Oddajemy w twoje ręce wyjątkową publikację stanowiącą połączenie poradnika zdrowotnego i...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe przekąski – książka

    Zdrowe przekąski – książka

    Monika Mrozowska  

    Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą. Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć – zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania. Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Receptury z domowej spiżarni – książka

    Receptury z domowej spiżarni – książka

    Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś rozpoczęła swoją przygodę z przetworami. Gwarantujemy, że szybko docenisz własnoręcznie przyrządzone konfitury, marynowane lub kiszone warzywa i owoce – w tej książce znajdziesz moc inspirujących przepisów. Tym, którzy mają apetyt na coś więcej...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żyj 120 lat! czyli moc mikroodżywiania – książka
    Nowość

    Żyj 120 lat! czyli moc mikroodżywiania – książka

    Marta Mieloszyk-Pawelec   Anna Augustyn-Protas  

    Żyjemy coraz dłużej, ale niekoniecznie zdrowiej i piękniej... Jak to zmienić? • Jak zachować witalność, młody wygląd, sprawność fizyczną? • Jak ocenić odżywienie organizmu i sprawdzić, jakich składników naprawdę potrzebuje? • Jak nie tracić czasu i pieniędzy na nieskuteczne zabiegi, pigułki, kosmetyki? • Co to jest piramida długowieczności i jakie miejsce zajmuje w niej pogoda ducha? • Co robić,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak to działa? Wiem, co jem – książka
    Nowość

    Jak to działa? Wiem, co jem – książka

    Daria Pociecha  

    Czy piramidy są tylko w Egipcie? Jak powinien wyglądać zdrowy talerz? Czy w organizmie wybucha bomba witaminowa? Książka Jak to działa? Wiem, co jem zawiera odpowiedzi na piętnaście pytań dotyczących zdrowego żywienia. W sposób jasny i prosty wyjaśni to, co z pozoru skomplikowane, a pomogą w tym zdjęcia i zabawne ilustracje.

    Cena: 9,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska Hanny Szymandreskiej – książka
    Nowość

    Kuchnia polska Hanny Szymandreskiej – książka

    Hanna Szymanderska  

    Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepisów urozmaicają ciekawostki z historii polskiej sztuki kulinarnej. Składa się na nią unikalny zbiór około 1600 przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni zarówno osoby...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : HCG + 500 – książka
    Nowość

    HCG + 500 – książka

    Jean-Luc Delgado  

    Jesteś gruba/y? Zawiązanie sznurowadeł, to dla Ciebie wyzwanie? Już 20 minut po obiedzie masz ochotę na „małe co nie co”? Z samozaparciem odchudzałeś się wiele razy, a potem „waga ciężka” wracała? A inni, ci szczupli z natury? Śmieją się z Ciebie? Mówią: „Schudnij!” „Ruszaj się!” „Nie jedz tyle!”? Pytają: „Gdzie Twoja silna wola?” Nie przejmuj się. To nie jest twoja wina, że jesteś gruba/y ! Po prostu...

    Cena: 31,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zioła lecznicze w kuchni polskiej – książka

    Zioła lecznicze w kuchni polskiej – książka

    Iwona Czarkowska  

    Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja – wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje....

    Cena: 4,49 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Clear Skin – książka

    Dieta Clear Skin – książka

    Nina Nelson   Randa Nelson  

    Ostatnia książka o skórze, którą kupisz Trądzik potrafi być prawdziwym koszmarem. Zwykłe wypryski czy bolesne zmiany dokuczają zarówno nastolatkom, jak i trzydziestolatkom, a leki na trądzik często są nieskuteczne i szkodliwe dla organizmu. Nina i Randa Nelson coś o tym wiedzą. Kiedy miały 20 lat, acne vulgaris zrujnował nie tylko ich cerę, ale i pewność siebie, i prawie zniszczył ich karierę. Przeszły...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Program na 6 tygodni – książka

    Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Program na 6 tygodni – książka

    Paulina Borkowska   Beata Anna Dąbrowska  

    Nie masz czasu na układanie diet? Komponowanie posiłków i liczenie kalorii jest zdecydowanie zbyt skomplikowane? Sięgnij po gotowe rozwiązanie dr Ewy Dąbrowskiej. Planer, który trzymasz w rękach, to sprawdzony sposób pozwalający zmienić na zawsze sposób odżywiania. Znajdziesz w nim: • 6-tygodniowy plan diety: 4 dni przygotowania, 10 dni diety warzywno-owocowej, 2 tygodnie wychodzenia i 2 tygodnie...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Piotr Dominik  

    Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji T.15. (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, które przypomina podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kardiolog Paleo – książka

    Kardiolog Paleo – książka

    Jack Wolfson  

    Opisana w publikacji dieta Paleo to najbardziej pierwotny sposób odżywiania polegający na eliminowaniu pewnych składników, m.in. zbóż, cukru, rafinowanych olejów czy produktów przetworzonych. Jest natomiast bogata w owoce i warzywa, jajka, ryby, orzechy oraz mięso – najlepiej z chowu pastwiskowego. Jej naturalnymi konsekwencjami jest spożywanie mniejszej ilości soli i kalorii, co korzystnie wpływa...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Bąkowe tabu – książka

    Bąkowe tabu – książka

    Jan Rein  

    Nie mówisz o wzdęciach, zwłaszcza jeśli doskwierają Ci w towarzystwie? Jan Rein łamie to tabu. W sposób otwarty i pełen humoru, opisuje własne nieprzyjemne doświadczenia z gwałtownymi wzdęciami i wyjawia, jak pozbył się rozdętego żołądka. Wyjaśnia skomplikowane procesy zachodzące w ludzkich jelitach i dostarcza niezliczonych wskazówek dotyczących optymalizacji trawienia. Wszystkie podane przez niego...

    Cena: 44,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię – książka

    Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię – książka

    „Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La Rochefoucauld Zmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu zachorowań, a także występowania nowych chorób, będących następstwem niepożądanych reakcji pokarmowych. Te zaś mogą się pojawić na wszystkich etapach zarówno łańcucha żywnościowego,...

    Cena: 55,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Ewa Superczyńska   Melania Żylińska-Kaczmarek  

    Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia wegańska – książka

    Kuchnia wegańska – książka

    Celine Steen  

    Oto poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie. Jest niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią, jakimi produktami...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1712

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA