Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1678
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Osteoporoza – książka

    Osteoporoza – książka

    Mirosław Jarosz  

    Osteoporoza to choroba polegająca na osłabieniu układu kostnego człowieka. Liczbą zachorowań na osteoporozę systematycznie wzrasta. Przyczyniają się do tego niezdrowy tryb życia, przede wszystkim nieprawidłowy sposób żywienia, a także brak lub zbyt małe natężenie aktywności fizycznej oraz palenie tytoniu. Działania profilaktyczne, między innymi systematyczny wysiłek fizyczny oraz właściwa dieta, mogą...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odżywianie z miłością – książka

    Odżywianie z miłością – książka

    Beata Dynowska  

    Każdego dnia dostarczamy sobie pożywienia, które teoretycznie powinno wzmacniać życie. A co wybieramy, spożywając produkty przetworzone, ubogie w energię odżywczą, błonnik, minerały i pierwiastki śladowe? Życie czy śmierć? W poszukiwaniu skutecznych form terapii doszłam do przekonania, że kluczem do każdej z nich jest stan umysłu. To z tej płaszczyzny dokonujemy świadomych wyborów, ale tylko wtedy,...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta antyhistaminowa – książka

    Dieta antyhistaminowa – książka

    Heide Steigenberger  

    Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest – w odpowiednich ilościach – niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca. W poradniku podano wiele praktycznych rad, które...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Schudnij skutecznie i bezpiecznie Schudnij zdrowo – książka

    Schudnij skutecznie i bezpiecznie Schudnij zdrowo – książka

    Anika Ragiel  

    Praktyczny poradnik medyczno-dietetyczny mający za zadanie ułatwić samodzielne prowadzenie właściwej diety odchudzającej przy zachowaniu zdrowego trybu życia. Przekazana przez autorkę fachowa wiedza napisana jest zrozumiałym językiem, tak aby każdy czytelnik mógł z powodzeniem z niej korzystać. Zapraszamy.

    Cena: 17,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Koktajle – książka

    Koktajle – książka

    Stuart Walton  

    Wszechstronny przewodnik barmana: przepisy na ponad 600 koktajli, znane i lubiane drinki, jak Dry Martini, Margarita i Grasshopper, a także mniej znane, jak Blue Hawaiian, Rite of Spring czy Passion Punch. Informacje o alkoholach i podstawowych technikach barowych: o tym jak mierzyć, mieszać i nalewać drinki. Zdjęcia kolejnych etapów takich czynności, jak oszranianie szklanki, użycie shakera czy wykonywanie...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Cukrzyca – książka

    Cukrzyca – książka

    Cukrzyca jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. W Polsce choruje na nią około 2 mln osób. Na jej powstawanie i leczenie mają ogromny wpływ dieta i styl życia. Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia tej choroby, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przysmaki Dziwaki desery – książka

    Przysmaki Dziwaki desery – książka

    Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfakcji z racji ich niezwykłego wyglądu. Potrawy nie są trudne do wykonania, a najważniejsza jest tu wspólna, rodzinna zabawa przy ich tworzeniu. Do wykonania potraw wystarczą podstawowe narzędzia, jakimi posługujemy się na co dzień w kuchni, a produkty, z których...

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Surowce zwierzęce Ocena i wykorzystanie – książka

    Surowce zwierzęce Ocena i wykorzystanie – książka

    Podręcznik akademicki przeznaczony w głównej mierze dla studentów kierunków zootechnicznego, towaroznawstwa, technologii żywności i żywienia człowieka. Książka zawiera 11 podstawowych rozdziałów, w których omówiono wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół. Uwzględniono w niej również nowe, wykorzystywane obecnie metody oceny jakości surowców i produktów...

    Cena: 66,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nalewki i likiery – książka

    Nalewki i likiery – książka

    Danuta Bartosz-Czuba  

    Spis treści: ZASADY SPORZĄDZANIA NALEWEK PRZEPISY Nalewki na owocach świeżych i suszonych Nalewki na kwiatach, liściach i pędach Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne Zaprawy i nalewy do doprawiania nalewek i wódek Larendogra

    Cena: 36,85 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ozdabianie potraw – książka

    Ozdabianie potraw – książka

    Rudolf Biller  

    Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja została przedstawiona na kolorowym zdjęciu.

    Cena: 37,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jaja i mleko – książka

    Jaja i mleko – książka

    Ewa Aszkiewicz  

    Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto...

    Cena: 10,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Marketing produktów żywnościowych – książka

    Marketing produktów żywnościowych – książka

    Czesław Kos   Joanna Szwacka-Salmonowicz  

    Problematyka marketingu produktów żywnościowych do niedawna pozostawała w Polsce na uboczu zainteresowań badawczych i wydawniczych. Wykorzystanie instrumentów marketingowych nie znajdowało bowiem zastosowania w warunkach stałych niedoborów na rynku produktów żywnościowych. Wprowadzenie gospodarki rynkowej w Polsce tę sytuację zmieniło. Marketing znalazł się w centrum zainteresowania wielu osób, instytucji...

    Cena: 15,79 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Warzywa źródło witamin – książka

    Warzywa źródło witamin – książka

    Ewa Aszkiewicz  

    Przepisy podane w tej książce są sprawdzone, niektóre z nich nawet przez trzy pokolenia mojej rodziny. Podane są one w tak przystępny sposób, że udadzą się każdej, także niezbyt doświadczonej pani domu. Życzę by przygotowane potrawy nie tylko smakowały, ale w sposób widoczny poprawiły Wasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę.

    Cena: 10,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jeść i być szczupłym Żywność sprzyjająca odchudzaniu – książka

    Jeść i być szczupłym Żywność sprzyjająca odchudzaniu – książka

    Jutta Lamy   Christina Zacker  

    - kiedy powinniśmy schudnąć?- w jaki sposób określa się optymalną, indywidualną masę ciała?- w jaki sposób organizm wykorzystuje pokarm?- jaka żywność jest szczególnie wysokokaloryczna?- jak schudnąć bez stosowania głodówki?- jak ograniczyć dostarczenie organizmowi tłuszczów i węglowodanów?- jakie środki spożywcze wpływają na poprawę kondycji?- jak przyrządzać posiłki, aby były zdrowe?

    Cena: 26,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Grzyby w naszej kuchni – książka

    Grzyby w naszej kuchni – książka

    Wanda Woźniak   Marian Gapiński  

    Grzybiarze z niecierpliwością oczekują na jesień - czas grzybobrania. Co zrobić z koszami pełnymi grzybów? Jak je przyrządzić, aby zadowolić całą rodzinę? Co można wyczarować z dostępnych na rynku przez cały rok pieczarek i boczniaków ? Odpowiedzi na te pytania Czytelnicy znajdą w tej książce. Grzyby smażone, duszone, zapiekane z mięsem i bez tego dodatku, zupy, sałatkii inne grzybowe frykasy - bardziej...

    Cena: 10,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Szaszłyk to przyjemność – książka

    Szaszłyk to przyjemność – książka

    Kazimierz Igras  

    Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu, na pewno, problemów. Różnorodność przepisów może być inspiracją dla każdego - można bowiem je zmieniać, używając np.własnych, ulubionych przypraw, czy też dodatków.

    Cena: 10,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Owoce południowe na stole – książka

    Owoce południowe na stole – książka

    Witold Janitz   Małgorzata Jelińska  

    Autorzy niniejszego opracowania podjęli próbę przekazania czytelnikom podstawowych informacji o walorach użytkowych owoców południowych. Uwzględniono 24 gatunki występujące na rynkach europejskich wychodząc z założenia, że ich dostępność w naszym kraju będzie z każdym rokiem wzrastać.

    Cena: 10,55 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Myśliwska książka kucharska – książka

    Myśliwska książka kucharska – książka

    Andrzej Grzyb  

    Książka kucharska nie musi być nudnym zbiorem instrukcji dla kucharzy. Jeżeli jej autorem jest Andrzej Grzyb ( literat, polityk, kucharz, smakosz, wędkarz-podróżnik), człowiek wielu pasji i świetny gawędziarz, możemy sięgnąć po nią bez obaw – rzecz jest na pewno do poczytania. Myśliwska książka kucharska jest jak fascynująca rozmowa przy stole: można posłuchać opowieści o polowaniach i polujących,...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Opanuj swój metabolizm – książka

    Opanuj swój metabolizm – książka

    Jillian Michaels   Mariska Aalst  

    CZY WSKAZÓWKA TWOJEJ WAGI STOI W MIEJSCU BEZ WZGLĘDU NA TO, JAK BARDZO OGRANICZASZ SIĘ W JEDZENIU I JAK DUŻO ĆWICZYSZ? Czy stale tracisz i zyskujesz te same dwa, cztery lub dziesięć kilogramów? Dieta uboga w składniki odżywcze, zdominowany przez stres tryb życia i pełne toksyn pożywienie doprowadzają układ hormonalny i przemianę materii do stanu, w którym utrata masy ciała staje się prawie niemożliwa....

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ryby – książka

    Ryby – książka

    Lutz Behrendt   Jens Stumpf  

    Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia. Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy,...

    Cena: 35,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1678

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA