Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1859
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dna moczanowa Dieta i jadłospisy – książka

    Dna moczanowa Dieta i jadłospisy – książka

    Maciej Bońkowski   Marcin Majewski  

    Twoja dieta w dnie moczanowej jest już gotowa i sprawdzona przez dietetyków oraz ich pacjentów! Zakładamy, że Czytelnik jest w stałym kontakcie z lekarzem prowadzącym i wie, na czym polega dna moczanowa, dlatego celowo pominęliśmy typowo medyczne aspekty choroby i skupiliśmy się na diecie. Jako że jesteśmy zawodowymi dietetykami to wiemy, że istnieje duża zależność między dietą a napadami dny. Ty...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Obsługa kelnerska Podręcznik Część 2 – książka

    Obsługa kelnerska Podręcznik Część 2 – książka

    Danuta Ławniczak   Renata Szajna  

    Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu: sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych), zwyczajów żywieniowych różnych narodów, serwisu specjalnego, sztuki barmańskiej, obsługi gości hotelowych, organizacji przyjęć. Treści teoretyczne...

    Cena: 44,25 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gastronomia Tom 1 Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Podręcznik – książka

    Gastronomia Tom 1 Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Podręcznik – książka

    Agnieszka Kasperek   Marzanna Kondratowicz  

    Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej...

    Cena: 50,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 5 minut dla ciała i ducha – książka

    5 minut dla ciała i ducha – książka

    Edyta Uberhuber  

    Witaminy, których potrzebujemy Jak zachować młody wygląd? Uwaga na dodatki do żywności! Roślinni sprzymierzeńcy w walce z reumatyzmem i innymi chorobami stawów Dobrodziejstwa ziołowych kuracji Woda - cudowny lek Lecznicze właściwości węgla drzewnego.

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska bez pszenicy – książka

    Kuchnia polska bez pszenicy – książka

    Marta Szloser   Wanda Gąsiorowska  

    Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego....

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Piąty smak – książka

    Piąty smak – książka

    Łukasz Modelski  

    Więcej niż książka kucharska, więcej niż rozmowa! Piąty smak jest niczym szósty zmysł. Wykracza ponad doznania zarezerwowane dla podniebienia. Jest trudny do nazwania i dla wielu osób nieosiągalny. Niektórzy po prostu go mają. To z nimi rozmawia Łukasz Modelski - o kuchni, smakowaniu, piciu, literaturze, historii, miłości, przypadku i zmysłach. Wywiady były publikowane w „Twoim stylu“ i audycji „Droga...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nutrition in Critical Care – książka

    Nutrition in Critical Care – książka

    The association between poor nutrition and disease is well established. Integrating nutritional sciences into clinical practice offers a valuable tool to improve patient care and prognosis, particularly within the critical care environment where nutrition is often overlooked. However, optimizing nutritional support offers a safe and simple adjunct to more expensive and technologically challenging treatments...

    Cena: 295,26 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : What Katie Ate – książka

    What Katie Ate – książka

    Katie Quinn Davies  

    Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie w sporcie – książka

    Żywienie w sporcie – książka

    Irena Celejowa  

    Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia prababci – książka

    Kuchnia prababci – książka

    Elizabeth Gilbert  

    Elizabeth Gilbert, autorka Jedz, módl się, kochaj przedstawia książkę kucharską swojej prababci. Po kim Elizabeth Gilbert, autorka bestsellerowego Jedz, módl się, kochaj, odziedziczyła miłość do jedzenia i talent pisarski? Po prababci... Po kim Elizabeth Gilbert, autorka bestsellerowego "Jedz, módl się, kochaj", odziedziczyła miłość do jedzenia i talent pisarski? Po prababci... Podczas rozpakowywania...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego – książka

    Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach....

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 150 nalewek na miodzie – książka

    150 nalewek na miodzie – książka

    Bolesław Pilarek   Łuka Pilarek  

    W publikowanych recepturach polecany jest głównie miód wielokwiatowy, który obok akacjowego i lipowego należy do miodów o specyficznym składzie, smaku i zapachu. Miody te nadają nalewkom szczególne walory smakowe i zapachowe, a przede wszystkim jakościowe. Zawarte w tych miodach bioskładniki czynią z nalewek napoje także prozdrowotne. Tak więc wznosząc toast nalewką „na zdrowie”, życzymy szczerze,...

    Cena: 14,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe odżywianie – książka

    Zdrowe odżywianie – książka

    Katarzyna Pietkun  

    Poznaj leczniczą moc jedzenia. Praktyczny poradnik – co jeść, a czego unikać, by cieszyć się zdrowym, długim życiem.

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Body Logistic System – książka

    Body Logistic System – książka

    Katarzyna Matella  

    BODY LOGISTIC SYSTEM przedstawia kompleksowe podejście do tematu kształtowania sylwetki i zdrowego odżywiania. W książce znajdziecie: setki nowatorskich pomysłów na dietetyczne posiłki dla każdego, na każdą porę dnia, dzięki którym słowo „dieta” przestanie kojarzyć się z monotonią; najnowsze doniesienia na temat zdrowego odżywiania (m.in. o żywieniu stabilizującym poziom cukru we krwi), porady dietetyczne...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta w osteoporozie – książka

    Dieta w osteoporozie – książka

    Barbara Jakimowicz-Klein  

    Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając...

    Cena: 29,50 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zupy siostry Marii – książka

    Zupy siostry Marii – książka

    Maria Goretti  

    Zupy Siostry Marii to znakomita książka, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów na doskonałe, pożywne zupy z warzyw, owocó i ryb. Większość z nich może stanowić samodzielny, bardzo wartościowy posiłek. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie zupy zawsze się udadzą. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gotuj z Kuchcikiem poleca Kinga Paruzel – książka

    Gotuj z Kuchcikiem poleca Kinga Paruzel – książka

    Książka ta jest wyjątkowa, ponieważ zawiera przepisy osób, które kochają gotować, dbają o swoje dzieci i ich zdrową dietę. Wyróżnione przepisy zaskakują przede wszystkim smakiem i oryginalnym pomysłem, a cała książka uświadamia dorosłym i dzieciom, że można z prostych składników wyczarować fantastyczne potrawy. Dodatkowo zachęca do wspólnego gotowania. Udział w tym projekcie był świetną zabawą, ale...

    Cena: 19,91 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Obsługiwanie gości Zeszyt ćwiczeń Część 2 – książka

    Obsługiwanie gości Zeszyt ćwiczeń Część 2 – książka

    Renata Szajna   Danuta Ławniczak  

    Zakres: druga część kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości) Podręcznik do nauki: wiedzy i umiejętności wchodzących w zakres obowiązków kelnera, procedur i zasad bezpieczeństwa, wymagań wobec kelnera oraz zasad obsługi gości, sposobów wyposażenia i wystroju zakładu gastronomicznego oraz aranżacji sal dla gości, metod tworzenia kart menu.

    Cena: 30,70 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Historia kuchni – książka

    Historia kuchni – książka

    Reay Tannahill  

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że żywność i jej przyrządzanie wywierały istotny wpływ na kształt systemów i instytucji społecznych. W niniejszej...

    Cena: 68,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wylecz cukrzycę – książka

    Wylecz cukrzycę – książka

    Joel Fuhrman  

    W przeciwieństwie do obiegowej opinii, cukrzyca nie jest chorobą nieuleczalną. Nie musi także skracać życia, ani skutkować wysokim ciśnieniem krwi, chorobami serca, niewydolnością nerek, ślepotą czy innymi zagrażającymi życiu dolegliwościami. Tak naprawdę większość chorych na nią może w bardzo prosty sposób całkowicie odzyskać zdrowie i przestać przyjmować leki. Autor, opierając się na swoim wieloletnim...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1859

kucharstwo, żywność, gastronomia

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA