Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1705
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu – książka

    Jak obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu – książka

    Samuel L. DeShay   Bernice A. DeShay  

    Czy martwisz się, bo twoje ciśnienie jest zbyt wysokie? Jesteś zaniepokojony swoim poziomem cholesterolu? Program Plus Piętnaście oferuje nowe podejście, nowy sposób obniżenia ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu za pomocą właściwej diety, ćwiczeń fizycznych, poprzez normalizację wagi ciała i kontrolę stresu. Możesz zauważyć wyraźną różnicę w swoim stanie zdrowia już po piętnastu dniach. Posłuchaj...

    Cena: 32,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie w chorobach serca – książka

    Żywienie w chorobach serca – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Nieprawidłowe odżywianie się – nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy oraz ograniczenie błonnika i witamin – prowadzi do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. Autorka, zachęcając do dbania o własne zdrowie, zaleca stosowanie odpowiedniej diety i podaje liczne przepisy, które w tym pomogą.

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska Encyklopedia sztuki kulinarnej – książka

    Kuchnia polska Encyklopedia sztuki kulinarnej – książka

    Romana Chojnacka   Jolanta Przytuła   Aleksandra Swulińska-Katulska  

    Niezwykły, nowoczesny poradnik z zakresu sztuki kulinarnej. Sprawdzonym przepisom towarzyszą fachowe porady dotyczące aranżacji i wyposażenia ergonomicznej, przyjaznej kuchni, zasady racjonalnego i zdrowego żywienia, kulinarne tricki, stołowy savoir-vivre oraz obszerne tabele wartości odżywczych i kalorycznych.

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kawa – książka

    Kawa – książka

    Bozidar Jezernik  

    "Czy picie kawy mogło uchodzić za dowód zniewieściałości? Dlaczego odmawianie współmałżonce filiżanki naparu mogło skończyć się rozwodem? Czym groziła wizyta "węszyciela kawy?". A może pierwszą wiedeńską kawiarnię tak naprawdę założył Polak? Przyglądając się roli kawy w kulturze, znakomity słoweński antropolog Božidar Jezernik zgłębia tajniki kultur kultywujących tradycję jej picia. Barwna historia...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kulturowa historia alkoholu – książka

    Kulturowa historia alkoholu – książka

    Jain Gately  

    Jain Gately, brytyjski historyk kultury, a także powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł autora – historia raczenia się trunkami od Sumerów po Bridget Jones i singielki – przybrał w tym tomie postać niezwykłej opowieści pełnej swady i humoru. Alkohol pito w zamierzchłych czasach z powodów rytualnych,...

    Cena: 70,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku – książka

    Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku – książka

    Markus Durst   Doris Iding   Johanna Wafler  

    Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół. Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne. Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i...

    Cena: 49,98 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pasja smaku – książka

    Pasja smaku – książka

    Gordon Ramsay  

    Gordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny. W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych...

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Garnek rzymski – książka

    Garnek rzymski – książka

    Ewa Hangel  

    Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, że to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok kociołkowania w plenerze, daje mi mnóstwo satysfakcji. Skąd pomysł na rzymskie garnki? Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pozbądź się toksyn w 30 dni – książka

    Pozbądź się toksyn w 30 dni – książka

    Don Colbert  

    Dr Don Colbert w obrazowy sposób opisuje wojnę trucizn toczącą się w organizmie człowieka. Objaśnia czynniki podwyższające ryzyko zachorowań i podaje rozwiązanie, jak uniknąć raka, chorób serca i wątroby, cukrzycy i innych schorzeń. Czy będąc otyłym, można być niedożywionym? Twój organizm może być zanieczyszczony, ale jest nadzieja. Pozbądź się toksyn według sprawdzonego i bezpiecznego programu postu...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak cało i zdrowo przyszedłem na świat / Jak żywić niemowlęta i małe dzieci – książka

    Jak cało i zdrowo przyszedłem na świat / Jak żywić niemowlęta i małe dzieci – książka

    Willy Breinholst   Hanna Szajewska   Piotr Albrecht  

    "Jak cało i zdrowo przyszedłem na świat": Cudowna książeczka, której narratorem jest mały dzidziuś. Opowiada o swoich przeżyciach i odczuciach od zapłodnienia, kiedy jako jeden z kilkuset milionów potencjalnych "lokatorów-plemników" został mieszkańcem "brzuszka", do dnia narodzin. "Jak żywić niemowlęta i małe dzieci": - rady dotyczące karmienia piersią, jako najdoskonalszej formy żywienia niemowląt,...

    Cena: 79,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Apetyczna panna Dahl – książka

    Apetyczna panna Dahl – książka

    Sophie Dahl  

    Skarbnica cudownych anegdot i przepisów na dość rozpustne desery - Nigel Slater

    Cena: 56,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska – książka

    Kuchnia polska – książka

    Na naszych stołach królują aromatyczne dania mięsne, wybornie przyrządzone ryby, smakowite wariacje specjałów mącznych oraz kuszące desery, ciasta i ciasteczka. Ich naturalnym dopełnieniem są trunki i napoje, które zależnie od potrzeby rozgrzeją w mroźne popołudnie lub ochłodzą w czasie upału. Różnorodność smaków w rodzimym menu zawdzięczamy wpływom tradycji kulinarnych innych krajów, dzięki którym...

    Cena: 49,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Paleo Dieta – książka

    Paleo Dieta – książka

    Robb Wolf  

    Chcesz zrzucić nadmiar tłuszczu? Wyglądać młodziej? Czuć się świetnie? A przy tym uniknąć raka, cukrzycy, schorzeń serca, choroby Parkinsona i Alzheimera? Rozwiązanie paleo odsłania historię pierwotnych nawyków żywieniowych człowieka, łącząc wiedzę antropologiczną o naszej przeszłości (gdy byliśmy myśliwymi zbieraczami) z najświeższymi, przełomowymi odkryciami z dziedziny genetyki, biochemii, immunologii...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowie zgodne z grupą krwi – książka

    Zdrowie zgodne z grupą krwi – książka

    James L. Dadamo   Allan Richards  

    Lepiej zapobiegać niż leczyć - tym hasłem można by w sposób najkrótszy scharakteryzować istotę tej publikacji. Kiedy 30 lat temu świat po raz pierwszy usłyszał o unikalnej metodzie leczenia, w myśl której grupa krwi pacjenta determinuje jego dietę, nikt nie spodziewał się, że zrewolucjonizuje ona świat ówczesnej medycyny naturalnej. Doktor James D'Adamo, twórca i propagator programu żywieniowego zgodnego...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jem zdrowo węglowodany indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze – książka

    Jem zdrowo węglowodany indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze – książka

    Hanna Kunachowicz   Irena Nadolna   Beata Przygoda  

    W niniejszej publikacji obok zawartości węglowodanów zamieszczono wskaźniki dla indeksu glikemicznego (IG) oraz ładunku glikemicznego (ŁG) w produktach spożywczych. Uwzględnianie tych wskaźników odgrywa ważną rolę w żywieniu osób z nadwagą, otyłością, a także z zaburzeniami przemiany lipidowej, u chorych na cukrzycę i choroby układu krążenia. Książka z pewnością przyda się do planowania jadłospisów...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach część 2 – książka

    Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach część 2 – książka

    Iliana Genev-Puhalewa  

    Większość przepisów w książce zawiera mięso lub ryby, nie brak jednak receptur na tradycyjne sałatki, przystawki warzywne i specjały serowe, a także na wyborne słodkości. Przepisom towarzyszą praktyczne wskazówki dotyczące technik kulinarnych oraz produktów pod względem ich dostępności w Polsce. Książka obfituje w komentarze historyczne, wzmianki geograficzne oraz opowieści o losach zwykłych Grekó...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ucieleśnienie psychiczne – książka

    Ucieleśnienie psychiczne – książka

    Joanna Radoszewska  

    Podjęta w książce problematyka sytuuje się w obszarze psychologii klinicznej dziecka i psychologii rozwojowej. Autorka otyłość traktuje jako zaburzenie, w którego istnienie uwikłany jest komponent psychiczny, rozpatrywany w kontekście relacji matka–dziecko. Pytania sformułowane w pracy dotyczą czynników psychicznych, pozostających w związku z otyłością u dzieci i adolescentów. Książka jest adresowana...

    Cena: 28,98 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Niedożywienie związane z chorobą – książka

    Niedożywienie związane z chorobą – książka

    W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel,...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Psychologia odżywiania się – książka

    Psychologia odżywiania się – książka

    Jane Ogden  

    Napisana żywym i przystępnym językiem książka Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych, pozwala lepiej zrozumieć, dlaczego jemy to, co jemy, oraz stanowi bezcenne źródło informacji zarówno dla laików, jak i specjalistów pragnących poszerzyć swoją wiedzę na temat zachowań związanych z jedzeniem. Książka zawiera szczegółowe omówienie najnowszych badań dotyczących...

    Cena: 49,98 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta oczyszczająca wątrobę – książka

    Dieta oczyszczająca wątrobę – książka

    Sandra Cabot  

    Ta książka to przełom dla wszystkich ludzi cierpiących z powodu słabego zdrowia, chorej wątroby i nadwagi. Zawiera przepisy na potrawy niskotłuszczowe.

    Cena: 32,40 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1705

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA