Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1728
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Bąkowe tabu – książka

    Bąkowe tabu – książka

    Jan Rein  

    Nie mówisz o wzdęciach, zwłaszcza jeśli doskwierają Ci w towarzystwie? Jan Rein łamie to tabu. W sposób otwarty i pełen humoru, opisuje własne nieprzyjemne doświadczenia z gwałtownymi wzdęciami i wyjawia, jak pozbył się rozdętego żołądka. Wyjaśnia skomplikowane procesy zachodzące w ludzkich jelitach i dostarcza niezliczonych wskazówek dotyczących optymalizacji trawienia. Wszystkie podane przez niego...

    Cena: 44,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię – książka

    Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię – książka

    „Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La Rochefoucauld Zmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu zachorowań, a także występowania nowych chorób, będących następstwem niepożądanych reakcji pokarmowych. Te zaś mogą się pojawić na wszystkich etapach zarówno łańcucha żywnościowego,...

    Cena: 55,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i zadaniach Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Ewa Superczyńska   Melania Żylińska-Kaczmarek  

    Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia wegańska – książka

    Kuchnia wegańska – książka

    Celine Steen  

    Oto poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie. Jest niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią, jakimi produktami...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Płaski brzuch trening aerobowy – książka

    Płaski brzuch trening aerobowy – książka

    W tej książce przedstawiamy ćwiczenia na dwie grupy mięsni - brzuch oraz nogi. Każde z ćwiczeń opatrzone jest fotografiami oraz opisem wykonania. Osobno dodajemy także nazwy konkretnych grup mięśniowych, które dane ćwiczenie kształtuje.

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Owoce egzotyczne – książka

    Owoce egzotyczne – książka

    Anna Smaza  

    Poradnik kulinarny zawierający łatwe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. mango, karamboli, liczi, fig, nashi, papai, ananasa, kiwi. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dbam o zdrowie – książka

    Dbam o zdrowie – książka

    Co robić, by zachować energię i dobre samopoczucie? W jaki sposób dbać o higienę? Jak zdrowo się odżywiać? Książeczka Dbam o zdrowie oferuje porady, które z pewnością pomogą każdemu dziecku cieszyć się wspaniałym zdrowiem.

    Cena: 9,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zupy – książka

    Zupy – książka

    Hanna Grykałowska  

    Przedstawiamy Państwu kilkadziesiąt interesujących propozycji na niezwykle smaczne, łatwe w przygotowaniu z powszechnie dostępnych składników, zdrowe i oryginalne w smaku zupy, nie pomijając oczywiście przepisów na lubiane zupy tradycyjne. Ci, którzy nie czuli się dotąd w kuchni zbyt mocno, powinni zacząć edukację kulinarną od gotowania zup. Zupa nie może się nie udać! Zawsze jej smak można poprawić...

    Cena: 10,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pięć Przemian na polskim stole – książka

    Pięć Przemian na polskim stole – książka

    Katarzyna Maria Puchacz  

    Odżywianie według Pięciu Przemian wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Obecnie cieszy się ogromną popularnością i ma miliony wielbicieli na całym świecie. Jego zasady są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym i przepływem energii przez narządy naszego ciała. Jest źródłem harmonii, równowagi wewnętrznej i gwarancją dobrego zdrowia. Dzięki tej książce poznasz jej zasady i proste...

    Cena: 34,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach – książka

    W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach – książka

    Andrzej Fiedoruk  

    Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej Historia podlaskich smaków przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej książce pisał Robert Makłowicz „Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale, nie...

    Cena: 75,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Współczesna kuchnia podlaska – książka

    Współczesna kuchnia podlaska – książka

    Andrzej Fiedoruk  

    „Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.

    Cena: 75,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Bruce Fife  

    Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i do osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego oleju i jest niezwykle ważny dla zdrowia mózgu, poprawy pamięci i gęstości kości. Dania z mąką kokosową dostarczą do twojego organizmu...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Histamina a niebezpieczne alergeny – książka

    Histamina a niebezpieczne alergeny – książka

    Sigrid Nesterenko  

    Alergie pokarmowe to narastający problem dzisiejszych czasów. Są przyczyną wielu dolegliwości, które utrudniają i ograniczają funkcjonowanie w codziennym życiu. Do najbardziej złożonej formy alergii pokarmowej, z którą można mieć do czynienia jest nietolerancja histaminy. Często nawet lekarze nie potrafią jej wykryć ponieważ sami nie wiedzą, że ciężkie dolegliwości, z którymi borykają się pacjenci...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kompendium zdrowego odżywiania – książka

    Kompendium zdrowego odżywiania – książka

    Florian Uberall  

    Eksperci Pięciu Przemian i uzdrawiania żywnością powracają ze swoją najnowszą książką, w której omawiają zagadnienia dotyczące zdrowego odżywiania i związanych z nim mitów. Naszą uwagę skupiają na roli jelit i mózgu jelitowego w utrzymaniu zdrowia, probiotykach i prebiotykach budujących florę bakteryjną, a także skutkach zmęczenia nadnerczy czy nadmiernego przyjmowania leków. Dzięki tej publikacji...

    Cena: 44,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ottolenghi Prosto – książka

    Ottolenghi Prosto – książka

    Yotam Ottolenghi  

    Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada – czy to danie...

    Cena: 69,98 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian – książka

    Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian – książka

    Anna Czelej  

    Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej to co jemy, powinno być zgodne z naturą żywiołów, które odpowiadają pięciu smakom. Autorka, która jest propagatorką życia zgodnego z filozofią Wschodu, prezentuje wiele prostych i sprawdzonych sposobów na przyrządzanie potraw zgodnie z kuchnią Pięciu Przemian. Poznasz 200 przepisów na sosy, pasty do kanapek, pasztety, zapiekanki, sałatki, zupy, ryby, dania mięsne...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Party – książka

    Party – książka

    Bridget Jones  

    Jak zaplanować udane przyjęcie - ponad 120 przepisów na specjalne okazje! Znajdziesz tu: - rady, jak zaplanować udane przyjęcie - użyteczne informacje na temat planowania menu, wyposażenia, przygotowania potraw, wcześniejszego gotowania oraz najpotrzebniejsze wiadomości o potrawach, winach i drinkach - informacje o najlepszych potrawach na przyjęcia, w tym przepisy na proste przekąski - opisy zachwycających...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta FODMAP Książka kucharska wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego – książka

    Dieta FODMAP Książka kucharska wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego – książka

    Karen Frazier   Laura Manning  

    Zespół jelita drażliwego sprawia, że życie staje się uciążliwe i frustrujące. To i inne schorzenia przewodu pokarmowego, jak nieswoiste zapalenie jelit, celiakia czy alergie pokarmowe, wymuszają na pacjencie stosowanie rygorystycznej diety eliminacyjnej. Niestety, nie zawsze można w łatwy sposób określić produkty powodujące dolegliwości. Dla tych osób rozwiązaniem często staje się dieta, która polega...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia dla zabieganych – książka

    Kuchnia dla zabieganych – książka

    Anne Loiseau  

    Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce. Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie! Odbiorcy -...

    Cena: 36,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Moje wypieki na 4 pory roku – książka

    Moje wypieki na 4 pory roku – książka

    Dorota Świątkowska  

    Najsłodsza blogerka kulinarna powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. Ta książka to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. Znajdziesz tutaj najpopularniejsze przepisy z bloga: • kostka Truskawkowe Pole • Malinowa Chmurka • tort Mojito • Pijana Śliwka a także mnóstwo innych inspiracji. „Moje wypieki na 4 pory roku” zadowolą zarówno doświadczonych...

    Cena: 59,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1728

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA