Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1676
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska – książka

    Kuchnia polska – książka

    "Kuchnia polska" to skarbnica przepisów na dania, których rozmaite smaki są w stanie zaspokoić zarówno tradycjonalistów, jak i osoby lubiące poeksperymentować w kuchni. Zebrane przepisy na przystawki, zupy i dania główne sprawią, że problem z obmyśleniem menu, zarówno na wykwintne przyjęcie, jak i codzienny posiłek, przejdzie do przeszłości. Tradycyjne receptury wzbogacone o przepisy kuchni regionalnych...

    Cena: 84,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta kontra artretyzm Innowacyjna metoda leczenia chorób stawów – książka

    Dieta kontra artretyzm Innowacyjna metoda leczenia chorób stawów – książka

    Marco Lanzetta  

    Czy można uniknąć artretyzmu? Czy da się zmniejszyć szkody wyrządzane przez tę poważną chorobę zwyrodnieniową, która corocznie wyniszcza miliony ludzi? Odpowiedź brzmi: tak! Profesor Marco Lanzetta, lekarz, który jako pierwszy na świecie wykonał przeszczep dłoni, prosto i zrozumiale wyjaśnia zadziwiający sekret: to nie leki ani inwazyjne leczenie, lecz pokarm jest najcenniejszym sprzymierzeńcem w...

    Cena: 26,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Terapia pokarmowa 58 leczniczych pokarmów niezbędnych dla naszego zdrowia – książka

    Terapia pokarmowa 58 leczniczych pokarmów niezbędnych dla naszego zdrowia – książka

    Giulia Tedesco   Mario Stoppele  

    „Zdrowy tryb życia i sposób odżywiania zalecał będę wedle swoich sił i osądu, mając na względzie pożytek cierpiących, chroniąc ich zaś przed szkodą i krzywdą” – Hipokrates. Niektóre pokarmy są prawdziwym „cudem Natury” dla naszego ciała. Witamina C, która w dużych ilościach występuje na przykład w cytrynie, zapobiega przeziębieniu i grypie oraz rumieniom słonecznym i zatruciu przez kwas moczowy. Potas...

    Cena: 26,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta w chorobach autoimmunologicznych Przepisy – książka

    Dieta w chorobach autoimmunologicznych Przepisy – książka

    Skrzypczak Joanna Dronka  

    Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przedsiębiorstwo gastronomiczne podręcznik – książka

    Przedsiębiorstwo gastronomiczne podręcznik – książka

    Barbara Kozłecka   Krystyna Osowska  

    Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in....

    Cena: 34,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowo bez słodzenia – książka

    Zdrowo bez słodzenia – książka

    Karen Graham  

    To starannie opracowany poradnik żywieniowy dla osób zmagających się z wysokim poziomem cukru. Zawiera pomysły na zdrowe i pożywne dania w rozsądnych porcjach. Ta bestsellerowa książka kucharska pomoże każdemu dobrać kompletny plan posiłków na cały dzień. Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej...

    Cena: 45,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wygraj z cukrem Rewolucyjna metoda na zachowanie zdrowia utrzymanie prawidłowej wagi ciała i odpow – książka

    Wygraj z cukrem Rewolucyjna metoda na zachowanie zdrowia utrzymanie prawidłowej wagi ciała i odpow – książka

    Litsfeldt Lars-Erik   Olsson Patrik  

    Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. Patrik Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań związanych z cukrzycą nawet stracił wzrok). Testując na sobie wiele terapii,...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Smak kwiatów pomarańczy – książka

    Smak kwiatów pomarańczy – książka

    Agnieszka Drotkiewicz   Tessa Capponi-Borawska  

    Z ilustracjami Mroux „„Smak kwiatów pomarańczy” to książka, w której patrzymy na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą. To kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień (chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragu z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie) oraz ich powiązań ze sztuką (La Brioche Chardina, wiersz Pasoliniego przywołujący...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Edukacja żywieniowa – książka

    Edukacja żywieniowa – książka

    Isobel R. Contento  

    Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi. W podręczniku omówiono: • najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce; • procedurę...

    Cena: 199,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzikie kiszonki i inne fermentacje – książka

    Dzikie kiszonki i inne fermentacje – książka

    Małgorzata Ruszkowska   Kaja Nowakowska  

    Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 1 – książka

    Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 1 – książka

    Marzanna Zienkiewicz  

    W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie...

    Cena: 55,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zbiór zadań z gastronomii – książka

    Zbiór zadań z gastronomii – książka

    Magdalena Kaźmierczak  

    Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę...

    Cena: 31,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pracownia organizacji żywienia Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Pracownia organizacji żywienia Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Joanna Duda   Sebastian Krzywda  

    Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia. Organizowanie produkcji gastronomicznej). Każdy rozdział publikacji zawiera krótki wstęp teoretyczny oraz karty pracy z zadaniami. Różnorodne ćwiczenia ułatwią nauczycielowi prowadzenie zajęć w...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Piotr Dominik  

    Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji T.15. (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, które przypomina podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ortoreksja – książka

    Ortoreksja – książka

    Renee McGregor  

    Gdy zdrowe odżywianie staje się obsesją… Ortoreksja to zaburzenie odżywiania, które trudno rozpoznać. Nagle przestaje chodzić o oczyszczenie organizmu czy ograniczenie liczby spożywanych kalorii. Rezygnacja z pewnych produktów w imię „czystości” czy idealnej diety może szybko przerodzić się w trudny do przezwyciężenia nawyk, który będzie pociągać za sobą poważne konsekwencje w sferze zdrowia fizycznego...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ageless Beauty – książka

    Ageless Beauty – książka

    Clemence Mueffling  

    Your guide to French beauty lets you in on . . . · Essential advice on how to make simple changes to your beauty habits, from the correct way to wash your hair to the vital items no make-up bag should be without. · How to give your skin a healthy glow in just a few simple steps. · Advice for women of all ages, Jeunesse, Plenitude and Maturite, to ensure energy, confidence and happiness. · Which self-tanners...

    Cena: 70,83 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Człowiek na ba(k)terie – książka

    Człowiek na ba(k)terie – książka

    Margit Kossobudzka  

    „Jesteś bardziej bakterią niż człowiekiem”, „Mikroby nadchodzą”, „Bakterie rządzą naszymi myślami”, „Twój drugi mózg” Nagłówki artykułów na temat bakterii żyjących z organizmie człowieka mówią same za siebie. Jesteśmy zafascynowani drobnoustrojami zasiedlającymi organizm ludzki – z jednej strony odczuwając lęk jak przed „Obcym”, z drugiej ciekawość. Trudno się temu dziwić, ponieważ coraz większa jest...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mięso i przetwory drobiowe – książka

    Mięso i przetwory drobiowe – książka

    zbiorowa Praca  

    W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z...

    Cena: 79,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Marketing mix produktów cukierniczych oparty na zasadach zrównoważonego rozwoju – książka

    Marketing mix produktów cukierniczych oparty na zasadach zrównoważonego rozwoju – książka

    Tomasz Trojanowski  

    Książka jest pierwszą publikacją na rynku polskim z zakresu zrównoważonego marketingu mix. W opracowaniu dokonano analizy stanu wiedzy w zakresie podjętego tematu poprzez studium teoretyczne. Ponadto, oprócz rozważań teoretycznych, publikacja zawiera wyniki badań własnych przeprowadzonych wśród przedsiębiorstw przemysłu cukierniczego, odnoszące się do zrównoważonego marketingu mix produktów. W książce...

    Cena: 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Micromastery – książka

    Micromastery – książka

    Robert Twigger  

    Micromastery is the inspiring new way to approach any kind of challenge or skill. With this simple, accessible technique you can get a grip on new subjects quickly, then experiment and grow. Whether it's making a perfect soufflé, painting a door or lighting a fire -- just three of the thirty nine little skills this book will teach you -- you'll find that cultivating micro areas of expertise is life-changing....

    Cena: 47,20 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1676

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA