Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1657
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Anna Gruszczyńska  

    Łyżeczka optymizmu 100% zdrowego myślenia Szczypta dystansu do siebie Cześć! Tu Ania! Jestem Super Laską! Skąd to wiem? Bo skończyłam z recydywą! Jak to zrobiłam? Po latach walki ze swoim ciałem i z zaburzeniami wyrzuciłam z głowy diety. Teraz prowadzę bloga „Wilczo Głodna”, gdzie uczę kobiety samoakceptacji. Do tego jem jak najwięcej nieprzetworzonych produktów – przecież takie jedzenie jest dla nas...

    Cena: 32,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Polska New Polish Cooking – książka

    Polska New Polish Cooking – książka

    Zuza Zak  

    The food of Poland has long been overlooked, but the time is right for a reinvention. In Polska, young food writer Zuza Zak presents her contemporary take on Polish cuisine, with recipes for snacks and party foods, soups, preserves, breads, fish, meat and poultry, salads and veg, and cakes and desserts. She places Polish food within the context of the country's history and geography, and tracks how...

    Cena: 96,60 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : W kieracie ubojni – książka

    W kieracie ubojni – książka

    Ilona Rabizo  

    „W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od strony technologicznej, pracowniczej i od strony zwierząt zaprzęgniętych w system produkcji przemysłowej. Istotne są tu też kwestie własnościowe i dotyczące koncentracji...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Cocktails of the Movies – książka

    Cocktails of the Movies – książka

    Will Francis   Stacey Marsh  

    Now available in a new pocket edition, "Cocktails of the Movies" serves up the 64 greatest cocktails to have featured on film. Take a journey through Hollywood's lifelong love affair with cocktails, celebrating the greatest characters and their iconic drinks through original illustrations and easy-to-follow recipes. From Marilyn's Manhattan in "Some Like It Hot" to The Dude's White Russian in "The...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wok – książka

    Wok – książka

    Wok, najważniejsze w Azji naczynie kuchenne, zadomowił się już niemal na całym świecie i trudno sobie wyobrazić bez niego współczesną kuchnię. Krótki czas gotowania w woku gwarantuje zachowanie cennych składników odżywczych, a egzotyczne przyprawy otwierają przed nami nowe horyzonty smakowych doznań. Ponadto wok w mistrzowski sposób łączy dalekowschodnią filozofię gotowania ze sztuką przyrządzania...

    Cena: 12,50 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Dash – książka

    Dieta Dash – książka

    Beata Woźniak  

    Od lat zajmuje pierwsze miejsce w rankingach diet, bo Dieta DASH to nie tylko odżywianie, to również terapia, która pozwala skutecznie obniżyć ciśnienie tętnicze i bardzo ważny element profilaktyki chorób związanych z nadciśnieniem. Oprócz ograniczenia spożycia soli wystarczy zmienić dotychczasowy styl odżywiania, opierając się na kilku bardzo prostych założeniach. Tajemnicą tego programu żywieniowego...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – książka

    Odżywianie według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – książka

    Ellen Goldsmith  

    Terapeutyczna moc odżywiania Niezależnie od tego, czy zamierzasz pobudzić swoją witalność czy wzmocnić poczucie równowagi, ta łatwa w użyciu książka przedstawia wyczerpujący przegląd podstawowych zasad chińskiej teorii dietetycznej oraz jej zastosowań w codziennym życiu. Dzięki 175 przepisom dla różnych typów ludzi, uporządkowanych według pór roku, możesz wprowadzić chińską dietetykę leczniczą we własnej...

    Cena: 89,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Hanna Lis   Paweł Lis  

    Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzika kuchnia – książka

    Dzika kuchnia – książka

    Łukasz Łuczaj  

    Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Znakowanie prezentacja reklama żywności – książka

    Znakowanie prezentacja reklama żywności – książka

    Agnieszka Szymecka-Wesołowska   Katarzyna Jędrych   Paulina Szczypkowska  

    Publikacja jest obowiązkową lekturą dla każdego, kto zajmuje się znakowaniem, prezentacją i reklamą środków spożywczych. Komentuje przepisy podstawowego w tym zakresie aktu prawnego: rozporządzenia nr 1169/2011, zawiera także wiele odniesień do innych – krajowych i unijnych – unormowań regulujących ten obszar. Znalazły się w niej objaśnienia i interpretacje przepisów prawnych opatrzone praktycznymi...

    Cena: 199,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Turbometabolizm – książka

    Turbometabolizm – książka

    Pankaj Vij  

    Czy wiesz, co Ci szkodzi? Autor ujawnia, że aktualnie wszyscy przegrywamy wojnę z przemysłem spożywczym, który uzależnił nasze społeczeństwo od niebezpiecznych przetworzonych produktów żywnościowych. Promuje on niezdrowe pożywienie i wydaje ogromne pieniądze na realizację swoich celów. Nadwaga i podatna na choroby populacja przysługują się interesom ekonomicznym przemysłu spożywczego i produkcji leków....

    Cena: 44,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wybrane aspekty zdrowego odżywiania – książka

    Wybrane aspekty zdrowego odżywiania – książka

    Jan Fiedurek  

    Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań. Wybrane aspekty zdrowego odżywiania to jedyna na polskim rynku monografia, w której zasady zachowania równowagi...

    Cena: 37,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Z ogrodu na stół – książka

    Z ogrodu na stół – książka

    Nie ma wątpliwości, że warzywa pochodzące z lokalnych upraw są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Jeśli macie własny ogródek jesteście szczęśliwcami! Wystarczy, że wyjdziecie za próg domu, by zebrać potrzebne składniki i pyszny obiad gotów w mgnieniu oka. Z ogrodu prosto na stół. W naszej książce znajdziecie inspiracje na warzywne i owocowe specjały. Na pewno zachwyci was surówka nowalijkowa z sosem czosnkowym...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Biało czerwoni na talerzu – książka

    Biało czerwoni na talerzu – książka

    Tomasz Leśniak  

    O kuchni, jedzeniu i kulinarnych pasjach naszych reprezentantów, selekcjonera i legend polskiego futbolu możecie przeczytać w książce mistrza Leśniaka. Tu nie jest zwykły zbiór przepisów kulinarnych gwiazd naszej piłki. Dowiecie się tu o smakach dzieciństwa członków naszej reprezentacyjnej jedenastki i ich obecnie ulubionych daniach. Porównacie też jadłospisy obecnych i dawnych idoli polskiej piłk...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gastrophysics – książka

    Gastrophysics – książka

    Charles Spence  

     Why do we consume 35% more food when eating with one more person, and 75% more when with three? Why are 27% of drinks bought on aeroplanes tomato juice? How are chefs and companies planning to transform our dining experiences, and what can we learn from their cutting-edge insights to make memorable meals at home?

    Cena: 51,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Bez glutenu Bez wyrzeczeń – książka

    Bez glutenu Bez wyrzeczeń – książka

    Weronika Madejska  

    Jaka pyszna dieta! innowacyjny przepis na zakwas chleb bez grama drożdży jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki zupełnie nową oprawę graficzną Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem......

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe przetwory Dżemy – książka

    Domowe przetwory Dżemy – książka

    Walter Trausner  

    Galaretki owocowe, dżemy, marmolady, konfitury, pikle, sosy i keczupy W miarę, jak ceny gotowych dżemów i innych przetworów rosną, coraz więcej osób chciałoby wiedzieć, jak samodzielnie przyrządzać przetwory. Niniejsze poprawione i uaktualnione wydanie zawiera wskazówki, jak przygotowywać smaczne domowe przetwory z owoców i warzyw. Książka zawiera wiele przepisów na najpopularniejsze owocowe i warzywne...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Niklas Ekstedt   Henrik Ennart  

    Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach… Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart...

    Cena: 54,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Technologia przetwórstwa mięsa – książka

    Technologia przetwórstwa mięsa – książka

    Adam Olszewski  

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Bądź zdrowy Rady dla niego przewodnik dla niej – książka

    Bądź zdrowy Rady dla niego przewodnik dla niej – książka

    Jadwiga Górnicka  

    Doktor Jadwiga Górnicka, znana polska lekarka naturalistka, autorka bestsellerów APTEKA NATURY i NA ZDROWIE, przygląda się skrupulatnie panom i ich zdrowiu. Autorka koncentruje się na męskich problemach. Analizuje ich przyczyny, podaje sprawdzone metody leczenia, ale przede wszystkim zapobiegania. Doskonała propozycja dla każdego mężczyzny, który chce o siebie zadbać! Dzięki poradom dr Górnickiej dowiesz...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1657

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA