Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1753
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wegetarianizm na pół etatu – książka

    Wegetarianizm na pół etatu – książka

    Nicola Graimes  

    Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”? Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie! Dzięki niej: – nauczysz się kilku prostych,...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Niezawodne przepisy na każde przyjęcie – książka

    Niezawodne przepisy na każde przyjęcie – książka

    Vincent Amiel  

    Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością! W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą kieszeń! Od przepisów klasycznych po bardziej oryginalne, od foie gras po buche de noel, ciasto bożonarodzeniowe, którego nie może zabraknąć na święta. Potrzebne składniki są łatwo dostępne, potrawy nie wymagają dużo...

    Cena: 39,98 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Koktajle winne – książka

    Koktajle winne – książka

    Davide Manzoni  

    Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen niespodzianek świat koktajli przygotowywanych na bazie win.

    Cena: 30,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Rewolucja w leczeniu raka – książka

    Rewolucja w leczeniu raka – książka

    Leigh Erin Connealy  

    Rewolucja w leczeniu raka to pierwsza książka, która pokazuje zaskakująco proste i naturalne, a zarazem skuteczne i bezpieczne dla organizmu metody leczenia, które pomogły już tysiącom pacjentów. Ten fenomenalny program terapii i profilaktyki przeciwnowotworowej znanej i cenionej dr Leigh Erin Connealy koncentruje się na diecie ketogenicznej, zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, zdrowym...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Myśl i jedz mądrze – książka

    Myśl i jedz mądrze – książka

    Caroline Leaf  

    Naukowcy zaczynają pojmować, że ogromny wpływ na to, jak myślimy, ma to, co jemy. Nasze myśli przed, w trakcie i po posiłku znacząco wpływają nie tylko na nasze wybory żywieniowe, ale także na prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i mózgu. A jednak mało kto zastanawia się nad spożywanym pokarmem w kategoriach innych niż smak i podstawowe wartości odżywcze. Żyjemy pochłonięci gonitwą za wieloma...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia roślinna Smak zdrowia – książka

    Kuchnia roślinna Smak zdrowia – książka

    Czy wiesz, że jadalne są praktycznie wszystkie części roślin? Kuchnia roślinna to intrygujący zbiór przepisów na dania z kwiatów, liści, łodyg, strączków, korzeni i bulw, a nawet warzywnych owoców. Znajdziesz tu zarówno dobrze zadomowione w naszej tradycji kulinarnej warzywa: pomidora, ziemniaka czy kapustę, jak i mniej znane gatunki, np. jarmuż czy skorzonerę. Doceń walory kuchni opartej na roślinach...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta triatlonisty – książka

    Dieta triatlonisty – książka

    Tom Holland  

    Najlepsza pozycja na rynku poruszająca zagadnienia prawidłowego żywienia, które powinien znać każdy kto biega, czy to amatorsko czy zawodowo. Nadszedł dzień startu, do którego przygotowywałeś się miesiącami. Jednak w którymś momencie na trasie wyścigu coś idzie nie tak. Czy to niski poziom energii, czy skurcze, senność czy inny problem fizyczny – istnieje duże prawdopodobieństwo, że u jego źródeł leży...

    Cena: 49,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nie ma przyzwolenia na choroby – książka

    Nie ma przyzwolenia na choroby – książka

    Stefania Korżawska  

    W książce "Nie ma przyzwolenia na choroby" zwracam się do tych, którzy poszukują drogi do zdrowia. Zapraszam do mojego urokliwego świata, który jest gwarancją Tu zaś gwarancję wystawia nie człowiek, ale natura...

    Cena: 16,80 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Smaczne potrawy dla diabetyków – książka

    Smaczne potrawy dla diabetyków – książka

    Jane Frank  

    Autorka, wykwalifikowany dietetyk, zawarła w tej książce wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o życiu z cukrzycą i łagodzeniu jej objawów przez zdrowe odżywianie. Cukrzyca jest niestety obecnie powszechnym problemem zdrowotnym. Szacuje się, że liczba osób dotkniętych cukrzycą typu 2. – insulinoniezależną – będzie stale rosła. Na szczęście ten rodzaj cukrzycy można kontrolować jedynie dzięki przestrzeganiu...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe suszenie żywności – książka

    Domowe suszenie żywności – książka

    Phyllis Hobson  

    Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak. Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Medycyna naturalna Św.Hildegardy. – książka

    Medycyna naturalna Św.Hildegardy. – książka

    Marek Zaremba  

    Poznaj uzdrawiającą siłę medycyny naturalnej św. Hildegardy! Recepta na zdrowe i szczęśliwe życie Świętej Hildegardy z Bingen jest dziś bardziej aktualna niż kiedykolwiek! Na nowo odkrywamy naturalny styl życia, kulturę stołu, siłę postu i zdrowe gotowanie. Zgłębiamy wiedzę o człowieku, jego duszy i nierozerwalnym związku z przyrodą, w ścisłym połączeniu z Bożą miłością. Jak czerpać energię życiową...

    Cena: 54,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Hazana – książka

    Hazana – książka

    Paola Gavin  

    Hazana to podróż po świecie w poszukiwaniu często zapomnianych, żydowskich smaków. Hazana to zbiór tradycyjnych żydowskich przepisów z całego świata. Znajdują się tu zarówno znane nam potrawy kuchni Europy Środkowo-Wschodniej – jak bliny, kugel czy babka ziemniaczana, jak i całkiem egzotyczne dania kuchni marokańskiej czy hiszpańskiej. Przepisy opatrzone są długim i ciekawym wstępem omawiającym najważniejsze...

    Cena: 59,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Słodka Wegan Nerd Moje roślinne desery – książka

    Słodka Wegan Nerd Moje roślinne desery – książka

    Alicja Rokicka  

    Nowa książka Alicji Rokickiej, czyli Wegan Nerd – jednej z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych polskich blogerek kulinarnych! Tym razem Wegan Nerd proponuje nam… coś słodkiego. Jej fascynująca, oszałamiająca smakami, kolorami i fakturami książka to prawdziwe odkrycie nie tylko dla wegan, lecz także dla wszystkich, którzy pragną żyć zdrowiej, nie chcą krzywdzić zwierząt, a w dodatku uwielbiają...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dwanaście słodkich miesięcy – książka

    Dwanaście słodkich miesięcy – książka

    Kasia Guzik  

    Przepisy na obłędnie pyszne desery od znanej blogerki! Chcesz zachwycić swoich bliskich ciastami z aksamitnymi kremami albo zostać królową dziecięcych urodzin, przygotowując wyśmienity sernik z popcornem i solonym karmelem? Daj się porwać na 12 miesięcy w świat rozkosznych deserów Kasi Guzik, autorki bloga Gotuję, bo lubię! Kasia Guzik to niekwestionowany autorytet w dziedzinie bajecznych tortów i...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Studium z dziejów wina w państwie zakonu krzyżackiego w Prusach XIV-XV w – książka

    Studium z dziejów wina w państwie zakonu krzyżackiego w Prusach XIV-XV w – książka

    Maciej Badowicz  

    Obrót towarami luksusowymi w średniowieczu był jednym z elementów budowania prestiżu i pozycji na arenie międzynarodowej. Gotowość do ponoszenia opłat za sprowadzenie towaru, m.in. cła i kosztów pośrednictwa, świadczyła o potencjale gospodarczym i ekonomicznym państwa zakonu krzyżackiego w Prusach. Do produktów luksusowych zaliczano wówczas alkohole, w tym wino. Treść pracy porusza problem opłat, ponoszonych...

    Cena: 27,30 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wypieki – książka

    Wypieki – książka

    Małgorzata Puzio  

    Wypieki chleb, bułki, pączki: · przepisy na domowy zakwas, · przepisy na przygotowanie wspaniałych bułek porannych, · przepisy na ciemny, zdrowy chleb pieczony metodą tradycyjną na zakwasie, · przepisy na pączki i rogaliki.

    Cena: 5,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przepisy na szczęście Qmam kasze 2 – książka

    Przepisy na szczęście Qmam kasze 2 – książka

    Maia Sobczak  

    Kolejna książka autorki bestsellera Qmam kasze. Czyli powrót do korzeni zawiera około 70 przepisów na bazie ryżu, komosy ryżowej, nasion chia oraz mąki orkiszowej i szałwii hiszpańskiej. Znajdują się w niej także przepisy na dania z warzyw, owoców oraz kiszonki. Maia Sobczak przypomina momenty, które wywołują w nas uczucie szczęścia, zwraca uwagę na to, że odpowiednia dieta przyczynia się do dobrego...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Boże Narodzenie Przepisy i inspiracje – książka
    TANIEJ 50 %

    Boże Narodzenie Przepisy i inspiracje – książka

    Idealna książka na świąteczny czas   Boże Narodzenie to wyjątkowy czas, który wymaga niebanalnej oprawy. Ta książka pomoże w stworzeniu świątecznej atmosfery i przygotowaniu potraw oraz dodatków, które zachwycą twoich domowników i znajomych. Znajdziesz tu pomysły na zachwycające ozdoby, dekoracje a także szereg przepisów na tradycyjne i zupełnie nowe dania świąteczne.

    Cena: 10,00 zł 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Historia karczmy – książka

    Historia karczmy – książka

    Michał Bobrzyński  

    Z historią karczmy i połączonego z nią prawa propinacji wiążą się nieodłącznie kwestie ekonomiczne, społeczne i socjalne społeczeństwa polskiego oraz jego przeobrażenia na przestrzeni dziejów. Zmieniały się epoki, zmieniali się właściciele karczm. Stały i pewny był tylko dochód z handlu trunkami. Do kogoś innego należały karczmy od czasów najdawniejszych do połowy XIII wieku, do kogoś innego w średniowieczu...

    Cena: 30,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska – książka

    Kuchnia polska – książka

    Małgorzata Puzio   Justyna Sobczak  

    - Niezwykłe receptury na wykwintne i smaczne dania - 199 przepisów tradycyjnych oraz tych, które przywędrowały do nas z różnych zakątków świata - Tradycyjne polskie zupy - Dania z mięs i ryb - Ciasta i desery na każdą okazję - Śniadania po polsku

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1753

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA