Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1702
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta IF Post przerywany – książka

    Dieta IF Post przerywany – książka

    JB Rives  

    Rewolucyjna metoda odchudzania, kompatybilna z innymi dietami Intermittent Fasting to idealny sposób na utratę wagi bez względu na to, jaki tryb życia prowadzisz i co ląduje na twoim talerzu Właśnie dokonałeś przełomowego wyboru – sięgnąłeś po książkę o IF, metodzie odżywiania, której podstawą jest post przerywany. Dzięki przeplataniu faz jedzenia i niejedzenia wreszcie zrzucisz zbędne kilogramy....

    Cena: 26,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 103 ciasta siostry Anastazji – książka

    103 ciasta siostry Anastazji – książka

    Anastazja Pustelnik  

    Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu! Wszystkie przepisy z kolorowymi ilustracjami! Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat królują w domach milionów Polaków. Skorzystaj ze sprawdzonych receptur Mistrzyni, a olśnisz domowników i gości. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedne ciasta są zwyczajne, inne luksusowe, łatwe do wykonania...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Witaminy mój sposób na zdrowie – książka

    Witaminy mój sposób na zdrowie – książka

    Beata Peszko  

    Książka Beaty Peszko jest fascynującą lekturą. Autorka systematycznie omawia poszczególne witaminy, zapotrzebowanie na nie, ich rolę w organizmie oraz objawy niedoboru. Porównuje witaminy naturalne z syntetycznymi, podkreślając zalety tych pierwszych i wskazując ich źródła.

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mozaika smaków – książka

    Mozaika smaków – książka

    Ola Nguyen  

    Oto Ola - zwyciężczyni programu MasterChef 2018. Ola podbiła serca (i podniebienia) wymagających jurorów MasterChefa. Bez wątpienia potrawy proponowane przez nią w książce Mozaika smaków staną się przebojami Twojej kuchni i zachwycą Ciebie oraz Twoich bliskich. Bo taka jest właśnie kuchnia Oli - to radość dzielenia się smakiem z najbliższymi. To potrawy proste, pyszne i aromatyczne jak pomarańczowa...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Włoskie smaki na polskim stole – książka

    Włoskie smaki na polskim stole – książka

    Rogowska Maria Goretti   Bronisław Jakubiec  

    Dla księdza Bronisława gotowanie jest od lat ulubionym hobby i jako amator, jak sama nazwa wskazuje, podchodzi do przyrządzania potraw z miłością (amator od amare – kochać). Siostra Goretti jest natomiast profesjonalistką. Prawie dwadzieścia lat była szefową kuchni sto metrów od Watykanu w Domu Generalnym salwatorianów w Rzymie. Prawie piętnaście lat rzymskiej pasji zaowocowało realizacją pomysłu wspólnej...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wino jest dobre dla serca – książka

    Wino jest dobre dla serca – książka

    Władysław Sinkiewicz  

    Fragment recenzji: Monografia o zdrowotnych właściwościach czerwonego wina to pierwsza tego typu książka, a sam napój bogów jest w niej przedstawiony z perspektywy lekarza kardiologa, chociaż książka zainteresuje z pewnością nie tylko osoby z wykształceniem czy zainteresowaniami medycznymi. Czytelnik znajdzie w niej mnóstwo ciekawostek: od podstawowych definicji, zasad degustacji, opisu szczepów, aż...

    Cena: 90,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Super ziarna – książka

    Super ziarna – książka

    Kim Lutz  

    Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. ` Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię,...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Żywienie Żywność a zdrowie człowieka – książka

    Żywienie Żywność a zdrowie człowieka – książka

    Jadwiga Biernat  

    Książka ta przedstawia od podstaw zagadnienia dotyczące żywienia i żywności. Dowiesz się z niej, co tak naprawdę jesz, jakie składniki odżywcze są ci niezbędne do życia, w jaki sposób pożywienie może wpływać na Twoje zdrowie i urodę, jakie zanieczyszczenia i dodatki do żywności mogą być niebezpieczne dla zdrowia.

    Cena: 45,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wina owocowe i miody – książka

    Wina owocowe i miody – książka

    Konrad Niklewicz  

    Wina owocowe i miody Konrada Niklewicza to dziełko traktujące o wyrobie tychże trunków z polskich owoców. Niklewicz uważa, że ościenne kraje, a nawet Stany Zjednoczone, mają bogatą specyfikę i literaturę poświęconą produkcji wina, a wśród naszych publikacji brakuje zbioru o tej tematyce. Przeto postanowił napisać książkę, niewielkiej objętości, mającą zachęcić pszczelarzy i sadowników do produkcji...

    Cena: 12,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Życie ma smak – książka

    Życie ma smak – książka

    Mariola Bojarska-Ferenc  

    Mariola Bojarska-Ferenc ­ dziennikarka i trenerka fitness. Autorka ponad 2 000 programów telewizyjnych promujących zdrowy styl życia oraz wielu książek i płyt DVD z ćwiczeniami. Uczestniczka ponad 40 000 kongresów amerykańskich organizacji zajmujących się rozwojem zdrowia i fitnessu IDEA i ECA. Chciałabym, żeby ta książka stała się dla Ciebie, drogi Czytelniku, przewodnikiem po zdrowej i smacznej kuchni....

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowe przetwory – książka

    Domowe przetwory – książka

    Walter Trausner  

    Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego – książka

    Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego – książka

    Piotr P. Lewicki   Andrzej Lenart   Roman Kowalczyk  

    Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących...

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Imprezownik kulinarny – książka

    Imprezownik kulinarny – książka

    Charlie Daigneault  

    Wszyscy, ciągle pytają mnie o przepisy! Co zrobić z jagnięciną? Czy znasz jakiś dobry przepisy na ryby? Charlie ratuj, bo dziś wpada teściowa! Charlie – mam dziś kumpli na mecz – może wpadniesz? Pomocy, muszę przygotować: urodziny, chrzciny, 18-stkę, randkę etc., etc. Odpowiadałem, spisywałem, a pytań wcale nie było mniej. Tak powstał mój „Imprezownik kulinarny” – Wasz kulinarny doradca na konkretne...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie! – książka

    Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie! – książka

    Jolanta Kwaśniewska  

    Doskonały poradnik opracowany z myślą o starszych czytelnikach, który zawiera: *zasady racjonalnego odżywiania i program żywieniowy *dlaczego warto ćwiczyć – program ćwiczeń *przepisy Mistrzów Kuchni: Ewy Wachowicz, Tomasza Królikowskiego, Macieja Majewskiego, Witka Iwańskiego *przepisy znanych i lubianych: Agnieszki Maciąg, Katarzyny Zielińskiej, Natalii Kukulskiej, Bogny Sworowskiej, Hanny Bakuły,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zajęcia kulinarne Materiał edukacyjny – książka

    Zajęcia kulinarne Materiał edukacyjny – książka

    Monika Rybarska  

    Publikacja dostosowana do wieloletniego użytku.

    Cena: 19,85 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Piwowarstwo – książka

    Piwowarstwo – książka

    Jan Koncewicz  

    Piwowarstwo Jana Koncewicza to nauka o tym jak urządzić i prowadzić browar począwszy od zapewnienia niezbędnych ku temu narzędzi, na doborze odpowiedniego surowca kończąc. W wyniku wzrostu cen produktów wzrastał koszt wytworzenia piwa, a piwowarzy uparcie trzymali się z dala od nowoczesnych urządzeń (np. termometru). Chcąc uzyskać więcej produktu mocno rozcieńczali brzeczkę, co powodowało jej częste...

    Cena: 54,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gorzelnik i piwowar doskonały – książka

    Gorzelnik i piwowar doskonały – książka

    A. Piątkowski  

    Gorzelnik i piwowar doskonały Piątkowskiego to najbardziej wiekowa pozycja wśród naszych książek gorzelniczych. Pochodząca z początku XIX wieku publikacja podaje najstarsze sposoby przyrządzania trunków z wszelakich fabrykatów – od tradycyjnych wódek zbożowych po piwo z bzu. Wyjaśnia również ogólne zasady i historię powstania najpopularniejszych trunków, a także specyfikę ich fermentacji. W reprincie...

    Cena: 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Atlas rozbioru tuszek drobiowych – książka

    Atlas rozbioru tuszek drobiowych – książka

    Adam Olszewski  

    Opracowałem tę książ­kę z uwzględnieniem rozbioru tuszek kur, indyków, kaczek, gęsi oraz, jako novum, strusi. Omawiam w niej budowę układów kostne­go i mięśniowego ptaków oraz sposób rozbioru tuszek drobiowych na elementy handlowe. Książka wzbogacona jest ponad 120 ilustracjami poszczególnych elementów, wraz z ich opisem. Jest ona przeznaczo­na dla uczniów szkół zawodowych, średnich i wyższych o kierunku...

    Cena: 55,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Moje odchudzanie – książka

    Moje odchudzanie – książka

    Konrad Gaca  

    Znasz już wszystkie diety, odchudzasz się od lat, a efektów jak nie było tak nie ma. Chcesz to w końcu zmienić? Sięgnij po tę książkę! Pozbywanie się zbędnych kilogramów to nie tylko dieta. Odchudzanie z Konradem Gacą, znanym z programu Fat Killers - Zabójcy Tłuszczu, to przemyślany, wieloetapowy proces, który pozwoli Ci skutecznie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej. Z Konradem Gacą, odzyskasz...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzieciaki szykują święta – książka

    Dzieciaki szykują święta – książka

    Beata Lipov  

    Świąteczny zwyczaj obdarowywania przeżywają szczególnie dzieci. Co roku staramy się zrobić drobne prezenty dla bliskich, udekorować cały dom pięknymi ozdobami i przygotować rozmaite potrawy. Te zrobione własnoręcznie mają wartość nieporównywalnie większą od tych kupionych w sklepie.

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1702

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA