Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1712
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie! – książka

    Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie! – książka

    Jolanta Kwaśniewska  

    Doskonały poradnik opracowany z myślą o starszych czytelnikach, który zawiera: *zasady racjonalnego odżywiania i program żywieniowy *dlaczego warto ćwiczyć – program ćwiczeń *przepisy Mistrzów Kuchni: Ewy Wachowicz, Tomasza Królikowskiego, Macieja Majewskiego, Witka Iwańskiego *przepisy znanych i lubianych: Agnieszki Maciąg, Katarzyny Zielińskiej, Natalii Kukulskiej, Bogny Sworowskiej, Hanny Bakuły,...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zajęcia kulinarne Materiał edukacyjny – książka

    Zajęcia kulinarne Materiał edukacyjny – książka

    Monika Rybarska  

    Publikacja dostosowana do wieloletniego użytku.

    Cena: 19,85 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Gorzelnik i piwowar doskonały – książka

    Gorzelnik i piwowar doskonały – książka

    A. Piątkowski  

    Gorzelnik i piwowar doskonały Piątkowskiego to najbardziej wiekowa pozycja wśród naszych książek gorzelniczych. Pochodząca z początku XIX wieku publikacja podaje najstarsze sposoby przyrządzania trunków z wszelakich fabrykatów – od tradycyjnych wódek zbożowych po piwo z bzu. Wyjaśnia również ogólne zasady i historię powstania najpopularniejszych trunków, a także specyfikę ich fermentacji. W reprincie...

    Cena: 65,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Atlas rozbioru tuszek drobiowych – książka

    Atlas rozbioru tuszek drobiowych – książka

    Adam Olszewski  

    Opracowałem tę książ­kę z uwzględnieniem rozbioru tuszek kur, indyków, kaczek, gęsi oraz, jako novum, strusi. Omawiam w niej budowę układów kostne­go i mięśniowego ptaków oraz sposób rozbioru tuszek drobiowych na elementy handlowe. Książka wzbogacona jest ponad 120 ilustracjami poszczególnych elementów, wraz z ich opisem. Jest ona przeznaczo­na dla uczniów szkół zawodowych, średnich i wyższych o kierunku...

    Cena: 55,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Moje odchudzanie – książka

    Moje odchudzanie – książka

    Konrad Gaca  

    Znasz już wszystkie diety, odchudzasz się od lat, a efektów jak nie było tak nie ma. Chcesz to w końcu zmienić? Sięgnij po tę książkę! Pozbywanie się zbędnych kilogramów to nie tylko dieta. Odchudzanie z Konradem Gacą, znanym z programu Fat Killers - Zabójcy Tłuszczu, to przemyślany, wieloetapowy proces, który pozwoli Ci skutecznie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej. Z Konradem Gacą, odzyskasz...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dzieciaki szykują święta – książka

    Dzieciaki szykują święta – książka

    Beata Lipov  

    Świąteczny zwyczaj obdarowywania przeżywają szczególnie dzieci. Co roku staramy się zrobić drobne prezenty dla bliskich, udekorować cały dom pięknymi ozdobami i przygotować rozmaite potrawy. Te zrobione własnoręcznie mają wartość nieporównywalnie większą od tych kupionych w sklepie.

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz co chcesz Sąd nad polskim stołem – książka

    Jedz co chcesz Sąd nad polskim stołem – książka

    Krystyna Naszkowska  

    Rozmowy ze specjalistami i naukowcami, które zmienią na zawsze Wasze menu. O dobrodziejstwie płynącym z picia kawy, mitach o cholesterolu, eko-żywności i pożywnym piwie, czyli wszystko, co powinniście wiedzieć o zdrowym odżywianiu. Krystyna Naszkowska urządziła sąd nad polskim stołem. Pyta naukowców i specjalistów od żywienia o sprawy, które nurtują wszystkich dbających o zdrowie. Z książki dowiecie...

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Łakomstwo Historia grzechu głównego – książka

    Łakomstwo Historia grzechu głównego – książka

    Florent Quellier  

    Ta książka to zaproszenie do podróży pełnej smaków. To wyprawa do mitycznych krain, gdzie jedzenie samo wpada do ust, gdzie ucztuje się z iście rabelaisowskim apetytem. Jednocześnie jest to refleksja nad wieloznacznością jednego z siedmiu grzechów głównych. Jak bowiem rozumieć łakomstwo? Czy jest ono tożsame z żarłocznością, którą Kościół i dobre obyczaje potępiają od czasów średniowiecza? Czy może...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Na każdą porę – książka

    Na każdą porę – książka

    Sophie Dahl  

    "Na każdą porę. Rok w przepisach" Sophie Dahl to 100 apetycznych receptur, ułożonych zgodnie z porami roku, dla osób ceniących zdrowe, domowe, a przy tym pyszne jedzenie. Jednak przepisy to tylko część opowieści: przesycone zapachami potraw wspomnienia i życiowe przemyślenia Sophie sprawiają, że lektura ma mnóstwo uroku, a przy tym jest pełna praktycznych porad. Druga po "Apetycznej pannie Dahl"...

    Cena: 56,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Niedożywienie związane z chorobą – książka

    Niedożywienie związane z chorobą – książka

    Druga część publikacji pt. „Niedożywienie związane z chorobą” poświęcona sposobom zapobiegania i leczenia niedożywienia. W książce opisano metody zapobiegania niedożywieniu szpitalnemu i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przedstawiono podstawy prawne leczenia żywieniowego w Polsce, rekomendacje Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, zespoły leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe...

    Cena: 79,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowie na własne życzenie Tom 2 – książka

    Zdrowie na własne życzenie Tom 2 – książka

    Józef Słonecki  

    "Zdrowie na własne życzenie 2" jest kontynuacją wiadomości zawartych w pierwszej części "Zdrowia na własne życzenie". O ile pierwsza część mówi: co robić, to druga część mówi: czego nie robić, by być zdrowym jakich błędów nie popełniać.

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu – książka

    Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu – książka

    Anna Rogulska  

    Autorka jest dietetykiem medycznym, specjalistą do spraw żywienia. W latach 2004-2008 była konsultantem w poradni endokrynologicznej Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Od 2009 roku prowadzi w Łodzi własną poradnię dietetyczną. W książce w sposób kompleksowy przedstawiono problem niedożywienia, pojawiający się u przewlekle chorych w okresie hospitalizacji i po jego zakończeniu. Autorka omawia...

    Cena: 19,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Warzywa czyli sprawdzone receptury na ziemniaki kapustę pomidory i wiele innych – książka

    Warzywa czyli sprawdzone receptury na ziemniaki kapustę pomidory i wiele innych – książka

    Hanna Szymanderska  

    W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Super zboża – książka

    Super zboża – książka

    Kim Lutz  

    Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły. Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies. W książce znajdziesz...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zielona bogini – książka

    Zielona bogini – książka

    Sophie Uliano  

    Przejdź na zieloną stronę mocy i podejmij 30-dniowe wyzwanie na smuklejsze ciało stworzone przez czołową ekspertkę w dziedzinie zdrowia i urody Sophie Uliano odkrywa sekrety diety, która nie tylko skutecznie zwalcza kilogramy, ale jest też bezpieczna dla naszej planety. Okazuje się, że jedzenie lokalnej, organicznej żywności wcale nie musi być kosztowne, a zdrowy posiłek może być przygotowany w mniej...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Olej magnezowy – książka

    Olej magnezowy – książka

    Brigitte Hamann  

    Magnez bierze udział w przebiegu wszystkich procesów zachodzących w obrębie całego organizmu i jest kluczem do zdrowia. Ten minerał może skutecznie pomóc, gdy chcesz mieć więcej siły, energii, witalności oraz dobry humor. Jest przydatny w sytuacjach, gdy pragniesz pozbyć się konkretnych chorób oraz ich objawów. I co więcej, stanowi wyjątkowo efektywny środek odmładzający oraz pielęgnacyjny, a jego...

    Cena: 49,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia grecka – książka

    Kuchnia grecka – książka

    Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb. Zapraszamy do kulinarnej wycieczki...

    Cena: 5,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Hotelarstwo Część 4 Usługi żywieniowe Podręcznik – książka

    Hotelarstwo Część 4 Usługi żywieniowe Podręcznik – książka

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego.

    Cena: 37,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności – książka

    Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności – książka

    Ewa Giemza  

    Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym....

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia japońska – książka

    Kuchnia japońska – książka

    Adam Wieczorek  

    Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki?...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1712

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA