Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

książki kucharskie

Liczba pozycji: 840
  • książki kucharskie: Słodki rok Kuby i Buby – książka

    Słodki rok Kuby i Buby – książka

    Grzegorz Kasdepke  

    Trzymają Państwo w ręku prawdziwą książkę kucharską dla dzieci. Prawdziwą, bo z tymi przepisami dzieci dadzą sobie radę same. A że przy okazji Państwo włączą piekarnik czy machną zapałką pod garnkiem – to tylko lepiej – w końcu odrobina aktywności jeszcze nikomu nie zaszkodziła! Wszystkim, którym nie jest straszne czytanie przy jedzeniu (oraz jego szatkowaniu, wałkowaniu, ubijaniu i pieczeniu), polecamy...

    Cena: 23,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Miód Potrawy na każdą okazję – książka
    Nowość

    Miód Potrawy na każdą okazję – książka

    Ulrike Skadow  

    Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Gotuję, bo lubię – książka
    TANIEJ 50 %

    Gotuję, bo lubię – książka

    Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony – na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet...

    Cena: 15,00 zł 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Grupa krwi a odżywianie – książka

    Grupa krwi a odżywianie – książka

    Urszula Lemańska  

    Poznaj dietę dostosowaną do Twojej grupy krwi. Jej największą zaletą jest spożywanie produktów, które nie tylko zaspokoją głód, ale również zregenerują Twój organizm. Odżywianie zgodne z naturą wpływa na zdrowie nie tylko ciała, ale i duszy.

    Cena: 29,20 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia średniowieczna 125 przepisów – książka

    Kuchnia średniowieczna 125 przepisów – książka

    René Husson   Philippe Galmiche  

    Drodzy Smakosze! Przedstawiając wam te średniowieczne przepisy kuchenne, zapraszamy do odbycia podroży w czasie w poszukiwaniu naszych korzeni. Nasi przodkowie używali obficie przypraw korzennych, gotowali wielobarwne potrawy o smakach budzących dziś czasem zaskoczenie. Nie znali pomidorów, ziemniaków ani papryki, które miały się pojawić znacznie później. Nie mieli talerzy ani widelców, posługiwali...

    Cena: 34,50 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Sztuka koktajlu – książka

    Sztuka koktajlu – książka

    Patryk Mitręga  

    Przygotowanie koktajlu nie jest sztuką zastrzeżoną dla wyszkolonych barmanów. Bez większych problemów możemy przygotować je w domu, korzystając z tradycyjnych sprzętów kuchennych i tym samym zaskoczyć naszych gości. Książka Patryka Mitręgi to nie tylko 40 gotowych receptur, które urozmaicą niejedną domówkę. To również podróż przez świat alkoholu. Wędrówka drogą prowadząca przez fascynujące historie,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Thug Kitchen. Gotowanie bez zbędnego pieprzenia – książka

    Thug Kitchen. Gotowanie bez zbędnego pieprzenia – książka

    Thug Kitchen  

    Od dnia premiery przez prawie rok na liście bestsellerów New York Timesa. Ponad 100 przepisów na ulubione dania twórców bloga Thug Kitchen – bezkompromisowych w kwestii zdrowia i języka. Ostrzeżenie: zawiera więcej niż śladowe ilości wyrazów powszechnie uważanych za obraźliwe. To zaproszenie dla wszystkich, którzy chcą się wznieść na wyżyny swoich kuchennych umiejętności. Czyli dla tych, którym zamiast...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe przetwory – książka

    Domowe przetwory – książka

    Walter Trausner  

    Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Oliwa i oliwki – książka

    Oliwa i oliwki – książka

    Gabriele Lehari  

    Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym...

    Cena: 24,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Homebrew Beyond the Basics – książka

    Homebrew Beyond the Basics – książka

    Mike Karnowski  

    Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. Explore the full range of malts and mashing. Dive into the world of hops and discover new hopping techniques, as well as yeasts and fermentation methods. Brew a fruit...

    Cena: 81,55 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Let's Eat Raw – książka

    Let's Eat Raw – książka

    Scott Mathias  

    Scott Mathias is a former Television Journalist who now spends his time educating men and women in Australia and overseas on the importance of good gut function and healthy eating. His creativity in the kitchen has gained him an enviable culinary notoriety, which many celebrity chefs are beginning to embrace. He's the author of two books, Understanding The Divine Gut – an anthology of the industrialisation...

    Cena: 71,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: No Salt Cookbook – książka

    No Salt Cookbook – książka

    Emily George  

    "The No Salt Cookbook" is full of delicious recipes that use herbs and spices to add texture without compromising on taste. If you are following a low-sodium diet for health reasons, or you simply want to cut down on your salt intake, you ll find the recipes in "The No Salt Cookbook" easy to make, nutritious and delicious. Based on the known benefits of the Mediterranean style of cooking, you ll love...

    Cena: 81,55 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia toskańska – książka

    Kuchnia toskańska – książka

    Piotr Adamczewski  

    Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kurs pieczenia chleba – książka

    Kurs pieczenia chleba – książka

    Dan Lepard   Richard Whittington  

    Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: North Wild Kitchen – książka
    Nowość

    North Wild Kitchen – książka

    Nevada Berg  

    This alluring, elegant cookbook by Nevada Berg, one of today's most celebrated food bloggers, features recipes and beautifully photographed dishes that delve into the heart of Norwegian food culture. Named by Saveur magazine as the 2016 Blog of the Year and Best New Voice, North Wild Kitchen and its author Nevada Berg have become one of the best-known voices of Norwegian cooking around the world. Written...

    Cena: 119,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Kokosowe przepisy na zdrowie – książka

    Bruce Fife  

    Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa, czyli olej, mleczko, wodę czy mąkę, komponując potrawę tak, aby była nie tylko smaczna, ale również posiadała właściwości lecznicze. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego...

    Cena: 34,30 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia bez chemii W zgodzie z naturą – książka

    Kuchnia bez chemii W zgodzie z naturą – książka

    Patrycja Mazur   Joanna Tomczewska  

    Przywiązujesz wagę do tego, co jesz i czym karmisz bliskich? Niejednokrotnie zastanawiałeś się, jak unikać niepożądanych czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku? Z naszej książki dowiesz się m.in., dlaczego cukier to najpowszechniejszy narkotyk, jakie konserwanty występują w jedzeniu czy gdzie szukać warzyw i owoców bez herbicydów oraz mięsa bez sterydów. Po lekturze...

    Cena: 24,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Hodujemy kiełki – książka

    Hodujemy kiełki – książka

    Kathleen Obannon  

    Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok. Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Potrawy i zwyczaje Bożego Narodzenia – książka

    Potrawy i zwyczaje Bożego Narodzenia – książka

    Boże Narodzenie to najpiękniejsze święto w roku. To magiczny moment, kiedy czas na chwilę zwalnia, a ludzie obdarowują się prezentami. Przygotujmy święta tak, by oddawały nastrój tego wyjątkowego okresu. Książka zawiera porady dotyczące zwyczajów Bożego Narodzenia, przygotowania dekoracji świątecznych, a także przepisy na świąteczne potrawy.

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Wykwintne desery polskie – książka

    Wykwintne desery polskie – książka

    Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album „Wykwintna kuchnia polska” wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny luksusowy album, tym razem poświęcony wykwintnym deserom polskim. Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech...

    Cena: 300,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 840

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA