Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

książki kucharskie

Liczba pozycji: 857
  • książki kucharskie: Słodko-kwaśna historia – książka

    Słodko-kwaśna historia – książka

    Ngo Van Tuong   Dorota Podlaska  

    Nietypowa książka kucharska, opowiedziana smakami dzieciństwa Wietnamczyków, którzy mieszkają w Polsce. Od sajgonek po zupę Pho. O pachnotce, balsamce, durianie, niebieskim imbirze, czerymoi i wszystkim, co chcieliście kupić w wietnamskich sklepach, ale baliście się zapytać. I o pełnym egzotyki Jarmarku Europa, którego już nie ma, a od którego wszystko się zaczęło.

    Cena: 47,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe warzenie piwa – książka

    Domowe warzenie piwa – książka

    Richard Lehr  

    Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: God food Boska kuchnia Malki Kafki – książka

    God food Boska kuchnia Malki Kafki – książka

    Malka Kafka  

    PIERWSZA KSIĄŻKA KULINARNA, KTÓRA ODMIENI NIE TYLKO TWOJĄ KUCHNIĘ, LECZ TAKŻE TWOJE ŻYCIE • Jak smakuje idealny babaganusz? • Czy potrafisz oprzeć się zapachowi egzotycznej szakszuki? • Czy można połączyć smak dojrzałego awokado z wykwintnym aromatem gorzkiej czekolady? God Food to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół,...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Wielka księga kuchni polskiej – książka

    Wielka księga kuchni polskiej – książka

    Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej – podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne nowinki. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis,...

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe wędliny – książka

    Domowe wędliny – książka

    Robert Winckiewicz  

    Chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafłeś. Znajdziesz w tej książce precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Atlas przypraw 70 gatunków aromatycznych roślin/SBM – książka

    Atlas przypraw 70 gatunków aromatycznych roślin/SBM – książka

    W atlasie zgromadzono opisy przypraw i surowców leczniczych pochodzących z całego świata. Opis każdej rośliny zawiera informacje na temat jej morfologii, działania, a także sposobów wykorzystania.

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata – książka

    Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata – książka

    Agnieszka Gawłowska  

    Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych...

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata – książka

    Atlas owoców jadalnych Ponad 180 gatunków z całego świata – książka

    Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy tym świetnie smakują. Z coraz większym zainteresowaniem sięgamy też po te egzotyczne gatunki. Atlas zbiera informacje o 100 najbardziej interesujących owocach jadalnych. Rzetelnym informacjom towarzyszą zdjęcia,...

    Cena: 29,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tylko kiszonki – książka

    Tylko kiszonki – książka

    Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tylko zupy – książka

    Tylko zupy – książka

    Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze świetlistości, witalności, a ciału mnóstwa energii? Jak zmniejszyć stres i zapomnieć o problemach z trawieniem? Ponad 60 przepisów podzielonych na: zupy w 100% z warzyw, zupy warzywne ze zbożami, kremy orzechowe...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tylko owsianki – książka

    Tylko owsianki – książka

    Trudno znaleźć coś zdrowszego i bardziej ekologicznego niż owsianka! Czy wiesz, że można ją przyrządzić na co najmniej 70 smacznych sposobów? Jak owsianka wpływa na nasze zdrowie? Jakie witaminy i minerały w niej znajdziemy? Czego nam dostarczają te zdrowe (i niezbędne) składniki? Jakie właściwości kryją się w poszczególnych zbożach i jakimi dodatkami możemy je wzbogacać, żeby uzyskać najbardziej wartościowy...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tylko białko roślinne – książka

    Tylko białko roślinne – książka

    Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku! Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne? Ponad 60 przepisów podzielonych...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Drinki potrafią zamieszać – książka

    Drinki potrafią zamieszać – książka

    Najlepsze przepisy na odlotowe drinki z klasą Klasyczne, oryginalne, bajecznie kolorowe, z egzotycznymi dodatkami, brandy, whisky, dżinem, rumem, winem musującym, tequilą, winem, ponczem. W szklance, kieliszku czy szampance – różnorodne, sprawdzone i wyśmienite. Ponad 100 proponowanych w tej książce drinków z łatwością można przygotować w domu. Będą atrakcyjnym dodatkiem do każdego przyjęcia, zapewniając...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Smoothies na zimę – książka

    Smoothies na zimę – książka

    Smoothies – wspaniale sprawdzą się również, gdy za oknem śnieg, mróz albo chlapa. Zdrowe i sycące. Na zimową chandrę albo przeziębienie. Pełne dobroczynnych witamin, chroniące przed wirusami. Skutecznie rozgrzewające ciało i duszę. W środku przepisy na: * śnieżynkowe smoothie * kurkumowe latte * cynamonowy zawrót głowy * smoothie szarlotkowe i wiele, wiele innych… Plus 20 pomysłów na odżywcze supermodne...

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Istota ryżu – książka

    Istota ryżu – książka

    Michael Booth  

    Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Japonii, żeby głębiej wniknąć w kulturę jedzenia tego kraju i lepiej poznać jego mieszkańców. W nieco ponad trzy miesiące Michael Booth wraz z rodziną przejeżdża cały kraj: od podzwrotnikowej Okinawy na południu po Hokkaido na chłodnej północy...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Słodko – książka

    Słodko – książka

    Yotam Ottolenghi   Helen Goh  

    Ponad 110 przepisów na słodko od mistrza Yotama Ottolenghiego. Słodko to zbiór pysznych wypieków, ciast i innych deserów, w których pierwszoplanową rolę grają charakterystyczne dla autora smaki i aromaty: fig, płatków róż, szafranu, kwiatu pomarańczy, anyżu, pistacji, migdałów i kardamonu. Każdy znajdzie tu przysmak dla siebie - proste ciasteczka, które rodzice mogą upiec z dziećmi, a także wykwintne...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Apetyt Książka kucharska – książka

    Apetyt Książka kucharska – książka

    Anthony Bourdain  

    Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia w stylu wolnym Masterchef 2017 – książka

    Kuchnia w stylu wolnym Masterchef 2017 – książka

    Mateusz Zielonka  

    Czy wiesz, że aby zrobić masło orzechowe, wcale nie musisz mieć orzechów? Nie wierzysz? Zajrzyj do środka! A gdy już zajrzysz. Och, trudno będzie Ci się oderwać od tych wszystkich przysmaków. Bo to i Nutella z cieciorki, i Tiramisu truskawkowe, i Zwycięskie kacze udko, i Krewetki na Fali, i Dyniowe tornado, i Ratatouile. Same smakowitości i pyszności, aż ślinka leci, a człowiekowi chce się czytać dalej,...

    Cena: 54,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: La Veganista / La Veganista Superfood / La Veganista Wypieki – książka

    La Veganista / La Veganista Superfood / La Veganista Wypieki – książka

    Nicole Just  

    W książce La Veganista Nicole Just prezentuje nam ponad 100 różnorodnych, pełnych smaku i nieskomplikowanych przepisów – zgodnie ze swoim mottem: Wegańska kuchnia bez wyrzeczeń! Pokazuje, jak bez składników odzwierzęcych przyrządzić potrawę na każdą okazję: śniadanie, lunch, rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi. Zachwyć swoich bliskich przepysznymi sałatkami, roladami, gryczanymi naleśnikami, delikatnym...

    Cena: 119,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Jerozolima Książka kucharska – książka

    Jerozolima Książka kucharska – książka

    Sami Tamimi   Yotam Ottolenghi  

    Na kartkach “Jerozolimy” Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej. Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 857

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA