Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

książki kucharskie

Liczba pozycji: 919
  • książki kucharskie: 365 obiadów za pięć złotych – książka

    365 obiadów za pięć złotych – książka

    Lucyna Ćwierczakiewiczowa  

    Książka „365 obiadów za pięć złotych” przez dziesięciolecia była obowiązkową lekturą każdej pani domu. Publikacja zawiera kilkaset przepisów na obiady na cały rok. Mimo pozornej wykwintności proponowanych przez autorkę przepisów, nie są one ani trudne, ani drogie w wykonaniu. Polecamy tę książkę wszystkim osobom, dla których gotowanie jest ulubionym hobby.

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kucharka litewska – książka

    Kucharka litewska – książka

    Wincentyna Zawadzka  

    „Kucharka litewska” po raz pierwszy ukazała się w 1854 roku, a od czasu premiery doczekała się wielu wydań. Książka ta jest nie tylko zbiorem przepisów kulinarnych, ale również świadectwem swoich czasów – możemy się bowiem dowiedzieć, co się wtedy jadało. Książka niewątpliwie będzie inspiracją dla niejednej współczesnej kucharki. Opiera się na prostych i naturalnych składnikach oraz podaje praktyczne...

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Dzieciaki gotują Ciasta i ciasteczka – książka
    Nowość

    Dzieciaki gotują Ciasta i ciasteczka – książka

    Laura Tilli   Jess Tilli  

    Dzięki tej ksiażce wszystkie dzieci polubią pieczenie i przekonają się, że nie jest ono trudne. Znajdą tu 30 przepisów na smaczne potrawy, których przyrządzanie sprawia wiele radości: pyszne wypieki, babeczki, ciasta i torty.

    Cena: 34,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka

    Monika Biblis  

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Przemianach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika skupiła się na letnich potrawach wegetariańskich. Jeśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj letnie, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Wegańska spiżarnia – książka

    Wegańska spiżarnia – książka

    Miyoko Schinner  

    Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów,...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka

    Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka

    Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Śródziemnomorskie przysmaki – książka

    Śródziemnomorskie przysmaki – książka

    Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu – wiele z nich podbiło...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Burgery Domowy fast food – książka

    Burgery Domowy fast food – książka

    Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Bernhard Gahm  

    Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie...

    Cena: 27,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe wędzenie żywności – książka

    Domowe wędzenie żywności – książka

    Warren R. Anderson  

    Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się,...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Hanna Lis   Paweł Lis  

    Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Dzika kuchnia – książka

    Dzika kuchnia – książka

    Łukasz Łuczaj  

    Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Biało czerwoni na talerzu – książka

    Biało czerwoni na talerzu – książka

    Tomasz Leśniak  

    O kuchni, jedzeniu i kulinarnych pasjach naszych reprezentantów, selekcjonera i legend polskiego futbolu możecie przeczytać w książce mistrza Leśniaka. Tu nie jest zwykły zbiór przepisów kulinarnych gwiazd naszej piłki. Dowiecie się tu o smakach dzieciństwa członków naszej reprezentacyjnej jedenastki i ich obecnie ulubionych daniach. Porównacie też jadłospisy obecnych i dawnych idoli polskiej piłk...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe przetwory Dżemy – książka

    Domowe przetwory Dżemy – książka

    Walter Trausner  

    Galaretki owocowe, dżemy, marmolady, konfitury, pikle, sosy i keczupy W miarę, jak ceny gotowych dżemów i innych przetworów rosną, coraz więcej osób chciałoby wiedzieć, jak samodzielnie przyrządzać przetwory. Niniejsze poprawione i uaktualnione wydanie zawiera wskazówki, jak przygotowywać smaczne domowe przetwory z owoców i warzyw. Książka zawiera wiele przepisów na najpopularniejsze owocowe i warzywne...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Niklas Ekstedt   Henrik Ennart  

    Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach… Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart...

    Cena: 54,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Owoce jagodowe – książka

    Owoce jagodowe – książka

    Stephanie Pedersen  

    Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów! Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit,...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Muffiny Eufrozyny Czytam sobie – książka

    Muffiny Eufrozyny Czytam sobie – książka

    Justyna Bednarek  

    Eufrozyna zna się na gotowaniu i pieczeniu jak mało kto. Wie, co poprawia humor i jakimi słodkościami najlepiej podzielić się z bliskimi. Podpowie, ile czego odmierzyć i w jakiej kolejności połączyć wszystkie składniki, by powstały pyszne muffiny. A mały czytelnik nie tylko zechce jak najszybciej zabrać się do pieczenia, ale też połknie książkę – stronę po stronie.

    Cena: 12,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie – książka

    Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie – książka

    Aleksander Baron  

    Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tapas Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem – książka

    Tapas Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem – książka

    Tapas - pyszne małe kąski pochodzące z Hiszpanii, gdzie podaje się je do szklaneczki wina, piwa albo sherry - są nie tylko synonimem śródziemnomorskich przyjemności. Pierś kurczaka w sherry, nadziewane sardynki, mięsne kuleczki z daktylami i migdałami, grillowane pieczarki, marynowane szalotki, mauryjskie szaszłyki i wiele innych tapas spełniają wszelkie kulinarne oczekiwania i wnoszą na nasze stoły...

    Cena: 12,50 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Grill na wiele sposobów – książka

    Grill na wiele sposobów – książka

    Małgorzata Puzio  

    Nasza najnowsza propozycja wydawnicza "Grill na wiele sposobów" rzuca nowe światło na tradycyjne grillowane potrawy. Znajdziecie Państwo tu wiele podpowiedzi jak przyrządzić wyśmienite dania mięsne, w tym karkówki, drób, szaszłyki. Powiew świeżości wprowadzają całkiem nowe przepisy na dania rybne. Wegetarianie również znajdą interesujące przepisy na grillowane owoce i warzywa a nawet grzyby i owoce...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 919

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA