Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

książki kucharskie

Liczba pozycji: 864
  • książki kucharskie: Burgery Domowy fast food – książka

    Burgery Domowy fast food – książka

    Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Bernhard Gahm  

    Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie...

    Cena: 27,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Polska New Polish Cooking – książka

    Polska New Polish Cooking – książka

    Zuza Zak  

    The food of Poland has long been overlooked, but the time is right for a reinvention. In Polska, young food writer Zuza Zak presents her contemporary take on Polish cuisine, with recipes for snacks and party foods, soups, preserves, breads, fish, meat and poultry, salads and veg, and cakes and desserts. She places Polish food within the context of the country's history and geography, and tracks how...

    Cena: 96,60 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Wok – książka

    Wok – książka

    Wok, najważniejsze w Azji naczynie kuchenne, zadomowił się już niemal na całym świecie i trudno sobie wyobrazić bez niego współczesną kuchnię. Krótki czas gotowania w woku gwarantuje zachowanie cennych składników odżywczych, a egzotyczne przyprawy otwierają przed nami nowe horyzonty smakowych doznań. Ponadto wok w mistrzowski sposób łączy dalekowschodnią filozofię gotowania ze sztuką przyrządzania...

    Cena: 12,50 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków – książka

    Hanna Lis   Paweł Lis  

    Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Dzika kuchnia – książka

    Dzika kuchnia – książka

    Łukasz Łuczaj  

    Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Z ogrodu na stół – książka

    Z ogrodu na stół – książka

    Nie ma wątpliwości, że warzywa pochodzące z lokalnych upraw są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Jeśli macie własny ogródek jesteście szczęśliwcami! Wystarczy, że wyjdziecie za próg domu, by zebrać potrzebne składniki i pyszny obiad gotów w mgnieniu oka. Z ogrodu prosto na stół. W naszej książce znajdziecie inspiracje na warzywne i owocowe specjały. Na pewno zachwyci was surówka nowalijkowa z sosem czosnkowym...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Biało czerwoni na talerzu – książka

    Biało czerwoni na talerzu – książka

    Tomasz Leśniak  

    O kuchni, jedzeniu i kulinarnych pasjach naszych reprezentantów, selekcjonera i legend polskiego futbolu możecie przeczytać w książce mistrza Leśniaka. Tu nie jest zwykły zbiór przepisów kulinarnych gwiazd naszej piłki. Dowiecie się tu o smakach dzieciństwa członków naszej reprezentacyjnej jedenastki i ich obecnie ulubionych daniach. Porównacie też jadłospisy obecnych i dawnych idoli polskiej piłk...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe przetwory Dżemy – książka

    Domowe przetwory Dżemy – książka

    Walter Trausner  

    Galaretki owocowe, dżemy, marmolady, konfitury, pikle, sosy i keczupy W miarę, jak ceny gotowych dżemów i innych przetworów rosną, coraz więcej osób chciałoby wiedzieć, jak samodzielnie przyrządzać przetwory. Niniejsze poprawione i uaktualnione wydanie zawiera wskazówki, jak przygotowywać smaczne domowe przetwory z owoców i warzyw. Książka zawiera wiele przepisów na najpopularniejsze owocowe i warzywne...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Happy Food Przez żołądek do szczęścia – książka

    Niklas Ekstedt   Henrik Ennart  

    Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach… Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart...

    Cena: 54,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Owoce jagodowe – książka

    Owoce jagodowe – książka

    Stephanie Pedersen  

    Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów! Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit,...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Muffiny Eufrozyny Czytam sobie – książka

    Muffiny Eufrozyny Czytam sobie – książka

    Justyna Bednarek  

    Eufrozyna zna się na gotowaniu i pieczeniu jak mało kto. Wie, co poprawia humor i jakimi słodkościami najlepiej podzielić się z bliskimi. Podpowie, ile czego odmierzyć i w jakiej kolejności połączyć wszystkie składniki, by powstały pyszne muffiny. A mały czytelnik nie tylko zechce jak najszybciej zabrać się do pieczenia, ale też połknie książkę – stronę po stronie.

    Cena: 12,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie – książka

    Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie – książka

    Aleksander Baron  

    Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami...

    Cena: 69,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Tapas Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem – książka

    Tapas Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem – książka

    Tapas - pyszne małe kąski pochodzące z Hiszpanii, gdzie podaje się je do szklaneczki wina, piwa albo sherry - są nie tylko synonimem śródziemnomorskich przyjemności. Pierś kurczaka w sherry, nadziewane sardynki, mięsne kuleczki z daktylami i migdałami, grillowane pieczarki, marynowane szalotki, mauryjskie szaszłyki i wiele innych tapas spełniają wszelkie kulinarne oczekiwania i wnoszą na nasze stoły...

    Cena: 12,50 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Grill na wiele sposobów – książka

    Grill na wiele sposobów – książka

    Małgorzata Puzio  

    Nasza najnowsza propozycja wydawnicza "Grill na wiele sposobów" rzuca nowe światło na tradycyjne grillowane potrawy. Znajdziecie Państwo tu wiele podpowiedzi jak przyrządzić wyśmienite dania mięsne, w tym karkówki, drób, szaszłyki. Powiew świeżości wprowadzają całkiem nowe przepisy na dania rybne. Wegetarianie również znajdą interesujące przepisy na grillowane owoce i warzywa a nawet grzyby i owoce...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia bez pszenicy 150 przepisów które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć – książka

    Kuchnia bez pszenicy 150 przepisów które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć – książka

    William Davis  

    Druga po bestsellerowej Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż to książka kucharska zawierająca przepisy na dania bez pszenicy oraz szerokie komentarze na temat życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały. W książce znajduje się 150 inspirujących przepisów, które pomogą w pozbyciu...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Spiżarnia domowe przetwory – książka

    Spiżarnia domowe przetwory – książka

    Jeśli uwielbiasz, kiedy półki w twojej spiżarni są pełne samodzielnie przyrządzonych przetworów, z pewnością będziesz często korzystać z tej książki. Znajdziesz w niej przepisy na rozmaite domowe specjały zamknięte w słoikach i butelkach, które pomogą zamienić zwyczajny posiłek w prawdziwą ucztę. Robienie przetworów zacznij choćby od klasycznych ogórków kiszonych czy konfitury truskawkowej, a potem...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Trzyskładnikowe wypieki – książka

    Trzyskładnikowe wypieki – książka

    Sarah Rainey  

    Łatwe i szybkie przepisy na smakołyki, każdy z zaledwie trzech składników 3 to naprawdę magiczna liczba! Ta książka sprawi, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwiejsze, niż kiedykolwiek mogło Ci się wydawać! Znajdziesz w niej ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody. Gwarantujące mnóstwo frajdy i doznań...

    Cena: 39,98 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Twój domowy ser – książka

    Twój domowy ser – książka

    Alessandro Valli  

    - Podstawowa metoda przygotowania sera - Sery włoskie i z innych krajów - Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Pyszne chwasty – książka

    Pyszne chwasty – książka

    Małgorzata Dróżdż-Kalemba  

    Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka, i ugotuj risotto z koniczyny! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie musza być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania! Książka zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 864

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA