Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

książki kucharskie

Liczba pozycji: 880
  • książki kucharskie: Na każdą porę – książka

    Na każdą porę – książka

    Sophie Dahl  

    "Na każdą porę. Rok w przepisach" Sophie Dahl to 100 apetycznych receptur, ułożonych zgodnie z porami roku, dla osób ceniących zdrowe, domowe, a przy tym pyszne jedzenie. Jednak przepisy to tylko część opowieści: przesycone zapachami potraw wspomnienia i życiowe przemyślenia Sophie sprawiają, że lektura ma mnóstwo uroku, a przy tym jest pełna praktycznych porad. Druga po "Apetycznej pannie Dahl"...

    Cena: 56,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Warzywa czyli sprawdzone receptury na ziemniaki kapustę pomidory i wiele innych – książka

    Warzywa czyli sprawdzone receptury na ziemniaki kapustę pomidory i wiele innych – książka

    Hanna Szymanderska  

    W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Super zboża – książka

    Super zboża – książka

    Kim Lutz  

    Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły. Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies. W książce znajdziesz...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia grecka – książka

    Kuchnia grecka – książka

    Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb. Zapraszamy do kulinarnej wycieczki...

    Cena: 5,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia japońska – książka

    Kuchnia japońska – książka

    Adam Wieczorek  

    Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki?...

    Cena: 19,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Przepis na szczęście – książka

    Przepis na szczęście – książka

    Katarzyna Michalak  

    Są słowa, które ranią, są takie, które przynoszą radość ale wszystkim niezmiennie towarzyszy gotowanie. Przytulna kuchnia, aromatyczne zapachy i niezapowiedziani goście - to wszystko nadaje życiu subtelny smak, a cztery bohaterki potrafią gotować i robią to z miłością.... Bo "Przepis na szczęście" mamy w sobie, musimy go tylko odkryć i zrealizować Zatem usiądź wygodnie w głębokim fotelu, zaparz sobie...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Zdrowe odżywianie Potrawy wegetariańskie – książka

    Zdrowe odżywianie Potrawy wegetariańskie – książka

    Anna Smaza  

    Wegetarianizm jest jednym z najzdrowszych sposobów odżywiania. Polega na eliminacji produktów mięsnych, dopuszcza jednak (w większości przypadków) potrawy rybne, nabiał oraz miód. Dieta wegetariańska opiera się przede wszystkim na spożywaniu świeżych, nieprzetworzonych warzyw i owoców, zawierających największą ilość witamin i składników mineralnych. Bardzo ważne są rośliny strączkowe (fasola, soczewica,...

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Jajka i sery czyli najlepsze omlety zapiekanki sałatki – książka

    Jajka i sery czyli najlepsze omlety zapiekanki sałatki – książka

    Hanna Szymanderska  

    W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia dla biegaczy Siła z roślin – książka

    Kuchnia dla biegaczy Siła z roślin – książka

    Violetta Domaradzka   Robert Zakrzewski   Damian Parol  

    Dieta biegacza źródłem jego sukcesów! Książka dedykowana osobom biegającym: tym początkującym oraz zaawansowanym, którzy chcą być silniejsi i chcą podnieść swoją wydajność. Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest łatwiejsza niż myślimy. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania. Wszystkie receptury powstały w oparciu o ich własne doświadczenia, ponieważ gotowali dla siebie, testowali...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby – książka

    Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby – książka

    Franciszek Wolski  

    Wędzenie mięsa i ryb to wspaniała metoda na poprawę jakości oraz smaku produktów. Dla wielu stało się też ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu, przynoszącym sporo satysfakcji i umożliwiającym przygotowanie aromatycznych specjałów. W książce zamieszczono: • informacje o historii wędzenia; • wskazówki dotyczące przygotowania mięsa, kiełbas i ryb do wędzenia; • wiadomości na temat różnych sposobów...

    Cena: 5,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Kuchnia staropolska – książka
    TANIEJ 50 %

    Kuchnia staropolska – książka

    Jak dawniej jadano. Książka, która zaznajomi czytelnika z dawnymi sposobami przygotowywania potraw, które są popularne do dzisiaj. Przepisy są tak przygotowane, aby mogły być podane podczas współczesnej biesiady. Znakomity prezent dla każdego, kto sam lubi gotować, a także dla zainteresowanych historią kuchni.

    Cena: 25,00 zł 49,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Zioła w kuchni Zdrowo i smacznie – książka

    Zioła w kuchni Zdrowo i smacznie – książka

    Gabriele Lehari  

    Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedstawiono wiele praktycznych wskazówek i porad dotyczących uprawy ziół na balkonie, parapecie i w ogrodzie. Świeże, bogate w witaminy i zdrowe zioła dodane do potraw gwarantują sukces kulinarny.

    Cena: 14,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Domowe pyszności - łatwe do zrobienia – książka

    Domowe pyszności - łatwe do zrobienia – książka

    Qurini Cosima Bellersen  

    Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają...

    Cena: 30,45 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Grzyby i owoce leśne – książka

    Grzyby i owoce leśne – książka

    Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn. Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub Twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone – zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu. Po powrocie do domu koniecznie przygotuj na obiad udka kaczki z grzybami, a resztę...

    Cena: 19,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Dzieci gotują – książka

    Dzieci gotują – książka

    Agnieszka Górska  

    "DZIECI GOTUJĄ. Wielka Księga Przepisów" to zbiór najlepszych recept kulinarnych ze znanej i cenionej serii "Dzieci Gotują". Przejrzysty układ przepisów, dokładne opisy, sugestywne rysunki oraz zdjęcia gotowanej potrawy sprawiają , że przyrządzanie ich sprawia wiele przyjemności i może być wspaniałą zabawą.W tej księdze znajdą się zarówno propozycje dla mniej odważnych, jeszcze nieprzekonanych do własnych...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Miód Potrawy na każdą okazję – książka

    Miód Potrawy na każdą okazję – książka

    Ulrike Skadow  

    Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Gotuję, bo lubię – książka
    TANIEJ 50 %

    Gotuję, bo lubię – książka

    Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony – na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet...

    Cena: 15,00 zł 29,99 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Grupa krwi a odżywianie – książka

    Grupa krwi a odżywianie – książka

    Urszula Lemańska  

    Poznaj dietę dostosowaną do Twojej grupy krwi. Jej największą zaletą jest spożywanie produktów, które nie tylko zaspokoją głód, ale również zregenerują Twój organizm. Odżywianie zgodne z naturą wpływa na zdrowie nie tylko ciała, ale i duszy.

    Cena: 29,20 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Sztuka koktajlu – książka

    Sztuka koktajlu – książka

    Patryk Mitręga  

    Przygotowanie koktajlu nie jest sztuką zastrzeżoną dla wyszkolonych barmanów. Bez większych problemów możemy przygotować je w domu, korzystając z tradycyjnych sprzętów kuchennych i tym samym zaskoczyć naszych gości. Książka Patryka Mitręgi to nie tylko 40 gotowych receptur, które urozmaicą niejedną domówkę. To również podróż przez świat alkoholu. Wędrówka drogą prowadząca przez fascynujące historie,...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • książki kucharskie: Thug Kitchen. Gotowanie bez zbędnego pieprzenia – książka

    Thug Kitchen. Gotowanie bez zbędnego pieprzenia – książka

    Thug Kitchen  

    Od dnia premiery przez prawie rok na liście bestsellerów New York Timesa. Ponad 100 przepisów na ulubione dania twórców bloga Thug Kitchen – bezkompromisowych w kwestii zdrowia i języka. Ostrzeżenie: zawiera więcej niż śladowe ilości wyrazów powszechnie uważanych za obraźliwe. To zaproszenie dla wszystkich, którzy chcą się wznieść na wyżyny swoich kuchennych umiejętności. Czyli dla tych, którym zamiast...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 880

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA