Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 – książka

Joanna Duda   Sebastian Krzywda  

polski

128

WSiP

9788302147043

Produkt fizyczny: Książka

Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 - książka

24,54 zł

Opis

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!