Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

żywność

Liczba pozycji: 2091
  • Żywność twój cudowny lek – książka

    Żywność twój cudowny lek – książka

    Jean Carper  

    Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN. Żywność – twój cudowny lek to przełomowa książka omawiająca zagadnienia żywności i żywienia. Napisana na podstawie wnikliwych badań naukowych, przedstawia wszechstronny obraz...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka

    Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka

    Henryk Gertig   Juliusz Przysławski  

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Cena: 99,00 zł

    Więcej

  • Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka

    Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka

    Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • Żywność pełna kłamstw – książka

    Żywność pełna kłamstw – książka

    Hans-Ulrich Grimm  

    Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie. Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor takich bestsellerów jak „Nie jedz tego” czy „Cukrowa mafia” przedstawia szokujące informacje...

    Cena: 44,40 zł

    Więcej

  • Żywność dla mózgu – książka

    Żywność dla mózgu – książka

    Neal D. Barnard  

    Mózg jest jednym z najważniejszych narządów w organizmie, który wpływa na wszystkie funkcje życiowe. Jeśli odpowiednio o niego zadbasz będziesz mógł cieszyć się sprawnością umysłu, aż do późnego wieku. Gwarantuje Ci to bestsellerowy Autor New York Timesa - dr Neal Barnard. Dzięki jego książce dowiesz się o przełomowym 3-stopniowym planie odżywiania, który ujawnia, jakie produkty żywnościowe usprawnią...

    Cena: 39,30 zł

    Więcej

  • Lecznicza żywność – książka

    Lecznicza żywność – książka

    Jorge D. Pamplona Roger  

    Dr med. Jorge D. Pamplona Roger opisuje z naukową przejrzystością i precyzją skład, lecznicze właściwości i sposób wykorzystania niemal stu artykułów spożywczych mających ogromne znaczenie dla zdrowia. Ich regularne spożywanie może przyczynić się do naszego zdrowia w sposób bardziej znaczący niż niejedne lekarstwa czy skomplikowane kuracje. Książka ta pozwoli czytelnikowi lepiej poznać pokarmy posiadające...

    Cena: 89,00 zł

    Więcej

  • Żywność funkcjonalna – książka

    Żywność funkcjonalna – książka

    Thorsten Weiss   Jenny Bor  

    Jesteśmy społeczeństwem, w którym coraz częściej diagnozuje się przypadki cukrzycy, nadciśnienia, udarów mózgu, chorób neurodegeneracyjnych czy osteoporozy. Są one skutkiem nieprawidłowej diety opartej na przetworzonych pokarmach, które nie odżywiają naszych organizmów, a je zatruwają i obciążają. Natura oferuje nam zadziwiające produkty, które przywracają w naszych organizmach równowagę i pozwalają...

    Cena: 34,30 zł

    Więcej

  • Marketing regionalnych i ekologicznych produktów żywnościowych – książka

    Marketing regionalnych i ekologicznych produktów żywnościowych – książka

    Paweł Bryła  

    Praca składa się z trzech rozdziałów. Pierwszy rozdział dotyczy zagadnień terminologicznych, jak również zawiera omówienie stanu wiedzy na podstawie literatury przedmiotu. W swym charakterze przyjmuje profil teoretyczny i stanowi kontekst uzasadnienia problemu. W rozdziale drugim skupiono się na przedstawieniu własnych badań empirycznych wśród sprzedawców produktów regionalnych i ekologicznych. Uczyniono...

    Cena: 41,90 zł

    Więcej

  • Zarządzanie jakością żywności – książka

    Zarządzanie jakością żywności – książka

    P. A. Luning   W. J. Marcelis   W. M. F. Jongen  

    Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakości tak, aby można było prognozować funkcjonowanie systemów kontroli jakości oraz je doskonalić. Ten unikatowy podręcznik będzie przydatny zarówno pracownikom naukowym,...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • Domowe wędzenie żywności – książka

    Domowe wędzenie żywności – książka

    Warren R. Anderson  

    Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się,...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 2091

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA