Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

arabskiej

Liczba pozycji: 9
  • Kulturowa historia alkoholu – książka

    Kulturowa historia alkoholu – książka

    Jain Gately  

    Jain Gately, brytyjski historyk kultury, a także powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł autora – historia raczenia się trunkami od Sumerów po Bridget Jones i singielki – przybrał w tym tomie postać niezwykłej opowieści pełnej swady i humoru. Alkohol pito w zamierzchłych czasach z powodów rytualnych,...

    Cena: 70,00 zł

    Więcej

  • Hummus za'atar i granaty – książka

    Hummus za'atar i granaty – książka

    Samar Khanafer  

    Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

  • Historia kuchni – książka

    Historia kuchni – książka

    Reay Tannahill  

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że żywność i jej przyrządzanie wywierały istotny wpływ na kształt systemów i instytucji społecznych. W niniejszej...

    Cena: 68,00 zł

    Więcej

  • Hummus, za'atar i granaty – książka

    Hummus, za'atar i granaty – książka

    Samar Khanafer  

    Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna – zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna – to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • Twój domowy włoski chleb – książka

    Twój domowy włoski chleb – książka

    Alessandro Valli  

    - Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu - Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne - Wiele najnowszych przepisów Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka

    Artur Bukła   Katarzyna Mikulska  

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook...

    Cena: 36,90 zł

    Więcej

  • Jerozolima Książka kucharska – książka

    Jerozolima Książka kucharska – książka

    Sami Tamimi   Yotam Ottolenghi  

    Na kartkach “Jerozolimy” Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej. Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej...

    Cena: 69,99 zł

    Więcej

  • Jerusalem – książka

    Jerusalem – książka

    Yotam Ottolenghi   Sami Tamimi  

    Winner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013. Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famous for its innovative flavours, stylish design and superb cooking. At the heart of Yotam and Sami's food is a shared home city: Jerusalem. Both were born there in the same year, Sami on the Arab east side and...

    Cena: 96,60 zł

    Więcej

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA