kulinarne
Liczba pozycji: 102
Ziarno – ebook
Dominika Wójciak
"kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne...Data dostępności:
Data publikacji:
Bursztyn i żyto. Bałtycka podróż kulinarna – ebook
Zuza Zak
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...Data dostępności:
Data publikacji:
Wysokie Obcasy Extra – e-wydanie – 5/2024
Wysokie Obcasy Extra to specjalne wydanie magazynu, dostępne w samodzielnej sprzedaży. Pierwszy numer ukazał się na rynku w kwietniu 2010 i spotkał się z dużym zainteresowaniem odbiorców. W wyniku tego zainteresowania w roku 2010 Wysokie Obcasy Extra były kwartalnikiem, ale głosy czytelników ośmieliły nas do decyzji o dwumiesięczniku w roku 2011. Wydania przygotowywane są z myślą o stałych i nowych...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 8,54 zł
Opinie o produkcie8,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,99 zł- Dostęp online PDF
Codziennie jest piątek – ebook
Magdalena Szczepańska Iga Faurholt Jensen Aleksandra Michta-Juntunen Agnieszka Jastrząbek Aldona Hartwińska Kinga Eysturland
Szeroko rozumiana Skandynawia jest oazą szczęścia, co potwierdzają wszystkie rankingi prezentujące poziom zadowolenia z życia poszczególnych narodów. Jak więc przeżywają szczęście na Północy? Przedstawiamy znakomite reportaże i fascynujące rozmowy ze Skandynawami. Zebraną w nich wiedzę bardzo szybko możesz wykorzystać w praktyce, by stworzyć własną sielankę. Autorki na co dzień mieszkające m.in....Data dostępności:
Data publikacji:
Podstawy ajurwedy dla kobiet – ebook
Emily L. Glaser
Z ajurwedą w stronę zdrowia Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa.Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości. Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym...Data dostępności:
Data publikacji:
Rok 1863. Opowieść o miłości, wojnie i gotowaniu – audiobook
Aleksandra Katarzyna Maludy
Heroizm i miłość można znaleźć tam, gdzie się ich najmniej spodziewamy. Połowa roku 1862. W powietrzu już wisi powstanie, do którego przygotowują się mieszkańcy Drozdowa, Kondrajca oraz innych okolicznych miejscowości. Powstańcy organizują potajemne spotkania, aby omówić plany działania i dodać sobie nawzajem otuchy w tych ciężkich dla kraju czasach. We dworze drozdowskim, pod kierownictwem postawnej...Data dostępności:
Data publikacji:
Kefi – ebook
Dionisios Sturis
Nie ma jednej kuchni greckich wysp – kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali. Dionisios...Data dostępności:
Data publikacji:
Wódka. Krótka historia kultowego trunku – audiobook
Przemysław Andrzejewski Renata Pawlak
Niniejszy audiobook jest przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich. To publikacja z dziedziny historii i literatury faktu, ma charakter edukacyjny i nie ma na celu propagowania spożycia alkoholu. Audiobook „Wódka. Krótka historia kultowego trunku” to kolejna część tematycznej serii zatytułowanej „Kulinarne podróże w czasie”. Niniejsza publikacja w interesujący sposób odtwarza dzieje jednego...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnie świata w insulinooporności – ebook
Magdalena Makarowska Dominika Musiałowska
Jedz ciekawie z niskim IG. Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko...Data dostępności:
Data publikacji:
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej – ebook
Piotr Ślęzak
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: – oznaczenia...Data dostępności:
Data publikacji: