Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

leksykon

Liczba pozycji: 9
  • Piwo Leksykon smakosz – książka

    Piwo Leksykon smakosz – książka

    Bartosz Senderek  

    W Polsce trwa „piwna rewolucja”, która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych recepturach z całego świata lub po prostu wcielają w życie swoje autorskie pomysły. Książka ta jest drogowskazem do piwnego świata - pełnego przeróżnych...

    Cena: 24,99 zł

    Więcej

  • Wino Leksykon smakosza – książka

    Wino Leksykon smakosza – książka

    Zbigniew Pakuła  

    Dziś wino można pić na wiele sposobów, korzystając z oferty specjalistycznych sklepów,restauracji czy internetu. Doskonałym przewodnikiem po sklepowych pólkach jest publikacja Wydawnictwa RM pt. ,,Wino. Leksykon smakosza". Ta książka to niezbędnik dla każdego, kto chciałby poznać nowe smaki i nie wydać majątku na butelkę. Prezentowane tutaj wina wybrali spośród trunków dostępnych w niemal każdym sklepie...

    Cena: 24,99 zł

    Więcej

  • Leksykon smaków – książka

    Leksykon smaków – książka

    Niki Segnit  

    Biblia każdego smakosza! Książka określana mianem arcydzieła i nazywana biblią smaków, przetłumaczona na kilkanaście języków, rewelacyjna i rewolucyjna książka dla wszystkich miłośników gotowania, poszukiwaczy nowych smaków i ich kombinacji. Bez wątpienia małe arcydzieło Sunday Times Znakomity przewodnik łączenia smaków Observer Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza Nigel Slater, Observer...

    Cena: 59,99 zł

    Więcej

  • Uczenie się... a pamięć – książka

    Uczenie się... a pamięć – książka

    Agnieszka Umińska  

    Najnowsze informacje dotyczące skutecznych metod uczenia się i skutecznego treningu pamięci. Dowiesz się, jak pobudzić umysł oraz jak stworzyć odpowiednie warunki do nauki i co jeść, by poprawić koncentrację i pamięć.

    Cena: 3,90 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Jan Gawęcki   Henryk Gerting  

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • Jeść!!! – książka

    Jeść!!! – książka

    Jerzy Bralczyk  

    W pięknie ilustrowanym leksykonie znany i lubiany językoznawca, profesor Jerzy Bralczyk, omówił sto osiemdziesiąt „smacznych słów”. Są to w większości nazwy apetycznie brzmiących potraw, pozostałe służą jedzeniu lub się z nim kojarzą. Nie jest to jednak przewodnik kulinarny sensu stricto, ponieważ autor przede wszystkim delektuje się nie samym smakiem jedzenia, lecz słowami, ich brzmieniem, urodą i...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • 500 przypraw i ziół leczniczych – książka

    500 przypraw i ziół leczniczych – książka

    Książka 500 przypraw i ziół leczniczych to obszerne kompendium wiedzy na temat przypraw i surowców leczniczych pochodzących z całego świata. Opis każdej rośliny zawiera informacje na temat jej morfologii, działania, a także sposobów wykorzystania.

    Cena: 39,95 zł

    Więcej

  • Żywienie Atlas i podręcznik – książka

    Żywienie Atlas i podręcznik – książka

    Hans Konrad Biesalski   Peter Grimm  

    Książka obejmuje w formie zwięzłej, ale kompletnej i przejrzystej całość, według dzisiejszego stanu wiedzy, nauki dotyczącej podstaw wiedzy o żywieniu człowieka. Tekst ilustrują liczne tabele i wykresy. Jest to poradnik encyklopedyczny niezbędny dla studentów Wydziałów Nauk o Żywieniu Człowieka, dietetyków klinicznych, a także specjalistów w zakresie żywienia człowieka, tj. tych wszystkich, którzy...

    Cena: 123,00 zł

    Więcej

  • Zimna kuchnia – książka

    Zimna kuchnia – książka

    Metz Reinhold   Szameitat Hans  

    Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca dla twórców...

    Cena: 130,00 zł

    Więcej

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA