Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

miodu

Liczba pozycji: 38
  • Miód propolis pyłek wosk – książka

    Miód propolis pyłek wosk – książka

    Wolfgang Oberrisser  

    Jak najlepiej wykorzystać zalety miodu i innych produktów pszczelich? Miód jest smaczny i zdrowy – to wiadomo od wieków. Inne produkty pszczele, takie jak kit pszczeli, czyli propolis, pyłek kwiatowy, pierzga, mleczko czy wosk, też mają niezrównane właściwości odżywcze i lecznicze. Warto je poznać i skorzystać z ich mocy. Nasz poradnik dostarcza wiedzy o pozyskiwaniu produktów pszczelich w pasiece,...

    Cena: 35,00 zł

    Więcej

  • Fabrykacya win owocowych i miodów – książka

    Fabrykacya win owocowych i miodów – książka

    Konrad Niklewicz  

    Tradycyjne polskie receptury na polskie trunki, czyli miody pitne, a także wina z: - jagód, malin, porzeczek, wiśni, agrestu, głogu, rabarbaru, liści winogron, soku z brzozy. Przepisy proponowane przez Autora to tradycyjne polskie receptury.

    Cena: 15,90 zł

    Więcej

  • 150 nalewek na miodzie – książka

    150 nalewek na miodzie – książka

    Bolesław Pilarek   Łuka Pilarek  

    W publikowanych recepturach polecany jest głównie miód wielokwiatowy, który obok akacjowego i lipowego należy do miodów o specyficznym składzie, smaku i zapachu. Miody te nadają nalewkom szczególne walory smakowe i zapachowe, a przede wszystkim jakościowe. Zawarte w tych miodach bioskładniki czynią z nalewek napoje także prozdrowotne. Tak więc wznosząc toast nalewką „na zdrowie”, życzymy szczerze,...

    Cena: 14,00 zł

    Więcej

  • Wina owocowe i miody – książka

    Wina owocowe i miody – książka

    Konrad Niklewicz  

    Wina owocowe i miody Konrada Niklewicza to dziełko traktujące o wyrobie tychże trunków z polskich owoców. Niklewicz uważa, że ościenne kraje, a nawet Stany Zjednoczone, mają bogatą specyfikę i literaturę poświęconą produkcji wina, a wśród naszych publikacji brakuje zbioru o tej tematyce. Przeto postanowił napisać książkę, niewielkiej objętości, mającą zachęcić pszczelarzy i sadowników do produkcji...

    Cena: 12,00 zł

    Więcej

  • Wina owocowe i miody – książka

    Wina owocowe i miody – książka

    Konrad Niklewicz  

    Wina owocowe i miody Konrada Niklewicza to dziełko traktujące o wyrobie tychże trunków z polskich owoców. Niklewicz uważa, że ościenne kraje, a nawet Stany Zjednoczone, mają bogatą specyfikę i literaturę poświęconą produkcji wina, a wśród naszych publikacji brakuje zbioru o tej tematyce. Przeto postanowił napisać książkę, niewielkiej objętości, mającą zachęcić pszczelarzy i sadowników do produkcji...

    Cena: 23,00 zł

    Więcej

  • Miód Potrawy na każdą okazję – książka

    Miód Potrawy na każdą okazję – książka

    Ulrike Skadow  

    Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • Kuchnia Polska wersja niemiecka – książka

    Kuchnia Polska wersja niemiecka – książka

    Izabella Byszewska  

    Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność...

    Cena: 28,99 zł

    Więcej

  • Kuchnia Polska (wersja polska) – książka

    Kuchnia Polska (wersja polska) – książka

    Izabella Byszewska  

    Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność...

    Cena: 28,99 zł

    Więcej

  • Nalewki i likiery – książka

    Nalewki i likiery – książka

    Danuta Bartosz-Czuba  

    Spis treści: ZASADY SPORZĄDZANIA NALEWEK PRZEPISY Nalewki na owocach świeżych i suszonych Nalewki na kwiatach, liściach i pędach Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne Zaprawy i nalewy do doprawiania nalewek i wódek Larendogra

    Cena: 36,85 zł

    Więcej

  • Dobry cukier Słodzimy naturalnie – książka

    Dobry cukier Słodzimy naturalnie – książka

    Lynne Melcombe  

    Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm,...

    Cena: 15,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 38

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA