Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

szkolne ebook

Liczba pozycji: 11
  • Pewny start Lubię gotować Książka kucharska – książka

    Pewny start Lubię gotować Książka kucharska – książka

    Barbara Szostak   Lidia Klaro-Celej  

    Publikacja zawiera 11 przepisów dla tych kucharzy, którzy pierwsze kroki mają już za sobą i teraz chcą się zmierzyć z trudniejszymi przepisami. Każdy przepis otwiera lista potrzebnych produktów, przyborów kuchennych. PEWNY START - seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną.

    Cena: 47,76 zł

    Więcej

  • Choroba stłuszczeniowa wątroby – książka

    Choroba stłuszczeniowa wątroby – książka

    Mirosław Jarosz  

    Niealkoholowa choroba stłuszczeniowa wątroby występuje nie tylko u osób dorosłych, lecz także – coraz częściej – u dzieci w wieku szkolnym (szczególnie otyłych). To pozornie niewinne schorzenie może prowadzić do marskości wątroby oraz do innych groźnych chorób, takich jak cukrzyca, choroby układu krążenia, a nawet nowotwory złośliwe. W poradniku omówiono przyczyny rozwoju stłuszczeniowej choroby wątroby...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • Historia karczmy – książka

    Historia karczmy – książka

    Michał Bobrzyński  

    Z historią karczmy i połączonego z nią prawa propinacji wiążą się nieodłącznie kwestie ekonomiczne, społeczne i socjalne społeczeństwa polskiego oraz jego przeobrażenia na przestrzeni dziejów. Zmieniały się epoki, zmieniali się właściciele karczm. Stały i pewny był tylko dochód z handlu trunkami. Do kogoś innego należały karczmy od czasów najdawniejszych do połowy XIII wieku, do kogoś innego w średniowieczu...

    Cena: 30,00 zł

    Więcej

  • Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka

    Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka

    Adam Olszewski  

    Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności – książka

    Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności – książka

    Magdalena Kaźmierczak  

    W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • Hotelarstwo Część 4 Usługi żywieniowe Podręcznik – książka

    Hotelarstwo Część 4 Usługi żywieniowe Podręcznik – książka

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego.

    Cena: 37,00 zł

    Więcej

  • Pracownia organizacji żywienia Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Pracownia organizacji żywienia Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Joanna Duda   Sebastian Krzywda  

    Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia. Organizowanie produkcji gastronomicznej). Każdy rozdział publikacji zawiera krótki wstęp teoretyczny oraz karty pracy z zadaniami. Różnorodne ćwiczenia ułatwią nauczycielowi prowadzenie zajęć w...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • Survival dla alergików i ich rodzin – książka

    Survival dla alergików i ich rodzin – książka

    Hanka Ciężadło  

    Bez glutenu. Bez cukru. Bez nabiału*. Znacie to? Jeśli nie, to macie wyjątkowe szczęście – albo wszystko jeszcze przed wami. Hanka Ciężadło – mama bliźniaków z dietetycznym wyrokiem – idzie w swojej kuchni na wojnę: udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać pasma wyrzeczeń, a dieta nie ma absolutnie nic wspólnego z nudą. To survival. Będzie się działo! Jak wytłumaczyć babci, że nie możemy...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Pracownia obsługi klientów Kwalifikacja T.15 Praktyczna nauka zawodu – książka

    Piotr Dominik  

    Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji T.15. (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, które przypomina podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami. Publikacja proponuje różnorodne ćwiczenia...

    Cena: 49,20 zł

    Więcej

  • Postawy żywieniowe studentów kierunków nauczycielskich. – książka

    Postawy żywieniowe studentów kierunków nauczycielskich. – książka

    Agnieszka Buczak  

    Przedstawiona mi do recenzji książka to bardzo potrzebne, opracowane zgodnie z wymogami pisarstwa naukowego, a zarazem niezwykle interesujące studium teoretyczno-empiryczne nad uwarunkowaniami wyborów żywieniowych u ludzi dorosłych {...} Należy w tym miejscu wyraźnie podkreślić, że powodzenie tak oryginalnie zaprojektowanych działań wymagało od Autorki spełnienia warunku, jaki jest wysoki poziom kompetencji...

    Cena: 33,60 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 11

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA