Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

wydac

Liczba pozycji: 90
  • Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione – książka

    Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione – książka

    Barbara Kuligowska-Dudek  

    Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego...

    Cena: 35,00 zł

    Więcej

  • Jak nie chorować? – książka

    Jak nie chorować? – książka

    Jan Kwaśniewski  

    Książka zawiera prace Jana Kwaśniewskiego napisane w latach 1980-82. Pierwsza część książki to praca pt. "Nie tylko o otyłości". Napisana w 1982 roku i przeznaczona do wydania drukiem stanowiła popularnonaukowe rozwinięcie wcześniejszej pracy o otyłości. Druga część książki to praca naukowa o wpływie diety niskowęglowodanowej na miażdżycę. W trzeciej części zamieszczono korespondencję z lat 1974-94,...

    Cena: 37,17 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka

    Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka

    Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne,...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Jan Gawęcki   Henryk Gerting  

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • Filozofia wina – książka

    Filozofia wina – książka

    Bela Hamvas  

    Książka „Filozofia wina” wraca do nas po ponad dekadzie w bogatszym wydaniu. Zawarty na kilku stronach przekaz każe czytelnikowi zatrzymać się, tak, jak zatrzymuje się człowiek pijący wino, poświęcający kilka chwil życia na obcowanie z jego aromatem, smakiem, ale też wszystkim tym nienazwanym, niewidzialnym, co wino za sobą niesie. Gdyż cała mądrość, którą Węgier nabył z wina i wszelkich szkół swoich...

    Cena: 29,00 zł

    Więcej

  • Nowoczesna dietetyczna książka kucharska – książka

    Nowoczesna dietetyczna książka kucharska – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Wznowienie wydania 2. Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych. Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne....

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Oczyszczanie organizmu – książka

    Oczyszczanie organizmu – książka

    Giennadij P. Małachow  

    Minęło już wiele lat od wydania cyklu książek ''Moce uzdrawiające'' autorstwa G. R Małachowa. Wiodącym tytułem tamtej serii było ''Oczyszczanie organizmu''. Przez te lata wiele się zmieniło, autor zgromadził opisy tysięcy przypadków leczenia jego metodami, co było przyczynkiem do ponownego opracowania tego poradnika. Ta książka to nowe i pogłębione opracowanie zasad oczyszczania organizmu człowieka....

    Cena: 33,00 zł

    Więcej

  • Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej – książka

    Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej – książka

    Anna Sancewicz-Kliś  

    Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania. Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu...

    Cena: 64,90 zł

    Więcej

  • Zdrowie masz we krwi! Jak żyć w zgodzie z grupą krwi – książka

    Zdrowie masz we krwi! Jak żyć w zgodzie z grupą krwi – książka

    Dorota Augustyniak-Madejska  

    Jedz zdrowo i ciesz się pełnią życia w zgodzie ze swoją grupą krwi! Poznaj charakter swojej grupy krwi Naucz się współpracować ze swoim organizmem, zamiast z nim walczyć Dowiedz się, co jeść, aby czuć się dobrze i dobrze funkcjonować Poznaj zalecenia żywieniowe dostosowane do polskich warunków Książka zawiera dodatek: Zestawienia produktów, wskazówki i przepisy kulinarne dla ludzi z poszczególnymi...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 90

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA