Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

wydanie

Liczba pozycji: 47
  • Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione – książka

    Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione – książka

    Barbara Kuligowska-Dudek  

    Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego...

    Cena: 35,00 zł

    Więcej

  • Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw – książka

    Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw – książka

    Hanna Kunachowicz   Irena Nadolna   Krystyna Iwanow  

    Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. W obecnym wydaniu – zgodnie z nowymi przepisami – poza współczynnikami przeliczeniowymi białka, tłuszczu i węglowodanów przy obliczaniu wartości energetycznej produktów i potraw uwzględniono współczynnik przeliczeniowy...

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka

    Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka

    Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne,...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne....

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Jan Gawęcki   Henryk Gerting  

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • Oczyszczanie organizmu – książka

    Oczyszczanie organizmu – książka

    Giennadij P. Małachow  

    Minęło już wiele lat od wydania cyklu książek ''Moce uzdrawiające'' autorstwa G. R Małachowa. Wiodącym tytułem tamtej serii było ''Oczyszczanie organizmu''. Przez te lata wiele się zmieniło, autor zgromadził opisy tysięcy przypadków leczenia jego metodami, co było przyczynkiem do ponownego opracowania tego poradnika. Ta książka to nowe i pogłębione opracowanie zasad oczyszczania organizmu człowieka....

    Cena: 33,00 zł

    Więcej

  • Moja kuchnia polska – książka

    Moja kuchnia polska – książka

    Mateusz Gessler  

    Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić, że równie satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj się przekonać, że polska kuchnia jest niezwykle smaczna i niebanalna. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji. Mateusz Gessler z wykształcenia architekt ogrodowy z zamiłowania kucharz i restaurator. Występował w wielu popularnych programach telewizyjnych,...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • Nowoczesna dietetyczna książka kucharska – książka

    Nowoczesna dietetyczna książka kucharska – książka

    Zofia Wieczorek-Chełmińska  

    Wznowienie wydania 2. Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych. Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego.

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • 60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych – książka

    60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych – książka

    Laurent Chevallier  

    Powiązania między odżywianiem a powstawaniem chorób lub różnego rodzaju zaburzeń zdrowotnych zostały już niejednokrotnie potwierdzone i nie dotyczą one jedynie dolegliwości układu krążenia, cukrzycy czy nadwagi. Dlatego też udzielanie porad z zakresu prawidłowego odżywiania powinno stać się lekarskim zwyczajem, ponieważ tak jak nieodpowiednia dieta może przyczynić się do rozwoju różnorodnych zaburzeń...

    Cena: 89,00 zł

    Więcej

  • Nie...zwykła kuchnia więcej smaków – książka

    Nie...zwykła kuchnia więcej smaków – książka

    Kinga Paruzel  

    Nowe wydanie książki (nowa okładka) wzbogacone o 30 Fit przepisów na desery! „Nie… zwykła kuchnia – bo każdy jest inny” to zbiór ponad 100 wyjątkowych, autorskich przepisów, pomysłów na nietuzinkowy lekki deser, porad, jak zabawić się smakiem, a przede wszystkim drogowskaz, jak zdrowo i łatwo gotować.

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 47

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA