Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

wydawnictwo naukowe pwn

Liczba pozycji: 30
  • Odroczony rozrost – książka

    Odroczony rozrost – książka

    Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala...

    Cena: 89,00 zł

    Więcej

  • Nadwaga i otyłość – książka

    Nadwaga i otyłość – książka

    Aleksandra Łuszczyńska  

    Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących leczeniu i prewencji otyłości, przybliża standardy przeprowadzania eksperymentów, służących testowaniu wpływu określonych czynników na ludzkie zdrowie, zawiera opisy interwencji psychologicznych oraz ocenę ich efektywności. Gwałtowny...

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Żywienie człowieka Słownik terminologiczny – książka

    Jan Gawęcki   Henryk Gerting  

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią...

    Cena: 39,00 zł

    Więcej

  • Chłodnictwo – książka

    Chłodnictwo – książka

    Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku....

    Cena: 99,00 zł

    Więcej

  • Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli – książka

    Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli – książka

    Joanna Furgalińska  

    Wejrzijcie, uworzcie i pojedzcie tradycyjnych śląskich potraw. Może polubicie hekele lub śląskie niebo albo zasmakuje Wam armeriter czy cytrynowa szpajza? A może spróbujecie podać modrego karpia na Wigilię? Wszystkie informacje, potrzebne do ich przygotowania, znajdziecie w tej książce. Zacznijcie od wodziónki. Spróbujcie! Smacznego!

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące...

    Cena: 99,00 zł

    Więcej

  • Dopamina i sernik – książka

    Dopamina i sernik – książka

    Manfred Spitzer  

    Kto myśli, że naukę można przedstawiać jedynie w nudny sposób, z pewnością nie czytał jeszcze żadnej z książek Manfreda Spitzera! Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru ma negatywny wpływ na obwód naszego pasa, ale czy wiedzieli Państwo, że cukier pomaga nam planować przyszłość? Albo że także ojcowie cierpią na depresję poporodową i że testosteron nie czyni nas automatycznie agresywnymi ludźmi? Dlaczego...

    Cena: 59,00 zł

    Więcej

  • Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka

    Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka

    Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.

    Cena: 49,00 zł

    Więcej

  • Bezpieczeństwo i jakość żywności – książka

    Bezpieczeństwo i jakość żywności – książka

    Stanisław Kowalczyk  

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała nowe struktury ekonomiczne, włączając w nie także sferę agrobiznesu i wyżywienia. Konsekwencją tego...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

  • Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – książka

    Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – książka

    Samir Dani  

    Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych, • innowacji...

    Cena: 69,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 30

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA