Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Chemia żywności. Tom 2 – ebook

TANIEJ 7 %

red. Zdzisław Sikorski   Hanna Staroszczyk  

18.12.2017

18.12.2017

polski

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19692-9

  • EPUB
  • MOBI

Opis

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.

Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:

- witaminy;

- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;

- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;

- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;

- toksyny surowców żywnościowych;

- dodatki do żywności  i suplementy diety;

- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Chemia żywności. Tom 2 - ebook

92,07 zł 99,00 zł
?
Ładowanie rekomendacji…

Opinie o produkcie

Ocena: 0 (0 oceniających)

Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!