Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1115
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta na dobry nastrój – książka
    NowośćTANIEJ 5 %

    Dieta na dobry nastrój – książka

    Barbara Grześkowiak   Kamila Anna Grześkowiak  

    Barbara Grześkowiak jest terapeutą żywieniowym i psychodietetykiem. Kamila Grześkowiak promuje wegański styl życia; obie specjalizują się w dietoprofilaktyce dolegliwości i chorób i prowadzą w Poznaniu Ośrodek Terapii i Badań nad Zdrowiem.Wpływamy na własne zdrowie, gdy wybieramy miejsca, w których żyjemy, przedmioty, którymi na co dzień się otaczamy i sposób, w jaki się odżywiamy. Autorki przekonują,...

    Cena: 23,75 zł 25,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Czas na obiad – książka
    TANIEJ 5 %

    Czas na obiad – książka

    Viola Urban  

    Szukasz ciekawych pomysłów na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale też odżywczy? Próbujesz ograni-czyć ilość mięsa w diecie, ale nie wiesz, jak prawidłowo skomponować sycące posiłki? Potrzebujesz ela-stycznych przepisów, które można dopasować do swoich potrzeb? Jeśli tak, to mam to, czego szukasz. Trzy-masz w ręku książkę, która zawiera 100 pomysłów na pełnowartościowy obiad dla Ciebie i Twojej...

    Cena: 47,40 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zupa dobra na wszystko – książka
    TANIEJ 5 %

    Zupa dobra na wszystko – książka

    Jolanta Naklicka-Kleser  

    Poznaj zupy dobre na każdą okazję! Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie – każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów zup rocznie! Dla wielu osób zupa jest podstawą obiadu. Niejedna babcia i mama twierdzą, że rosół ma wręcz magiczne właściwości lecznicze, a chłodnik to najlepszy obiad na upalne dni. W książce Zupa dobra na wszystko Jolanta Naklicka-Kleser, znana z...

    Cena: 47,40 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Niezwykłe zalety kawy – książka
    NowośćTANIEJ 5 %

    Niezwykłe zalety kawy – książka

    Franck Senninger  

    Głęboka czerń kawy pod delikatną pianką prócz cudownej przyjemności kryje niezwykłe właściwości zdrowotne. Jest ich zdecydowanie więcej, niż kontrowersyjnych opinii o tym uwielbianym napoju. Dzięki fachowym informacjom na temat działania kawy i jej wpływu na funkcjonowanie organizmu oraz poradom i przepisom doktora Francka Senningera, specjalisty w zakresie zaburzeń odżywiania, autora kilku książek...

    Cena: 18,99 zł 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wzdęcia Dieta i jadłospisy – książka
    TANIEJ 5 %

    Wzdęcia Dieta i jadłospisy – książka

    Marcin Majewski   Maciej Bońkowski  

    Wzdęcia. Dieta i jadłospisy to kompleksowy poradnik, który pomoże Ci wyeliminować wzdęcia raz na zawsze. Poradnik został podzielony na cztery części: dieta, tryb życia, zagadnienia medyczne, jadłospis na 28 dni. Ten podział nie jest przypadkowy. Za wzdęcia mogą odpowiadać różne czynniki, dlatego tak ważne jest, aby je poznać, zrozumieć i wprowadzić zmiany. Jesteśmy zawodowymi dietetykami i z doświadczenia...

    Cena: 33,15 zł 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Niezwykłe zalety zielonych koktajli – książka
    TANIEJ 5 %

    Niezwykłe zalety zielonych koktajli – książka

    Colette Herve-Pairain   Nadege Pairain  

    Pyszny zielony koktajl nazywany smoothie zrobił zawrotną karierę na świecie. Ta oryginalna kompozycja warzyw liściastych i różnych owoców z pewnością jest idealnym rozwiązaniem, by z przyjemnością skonsumować zalecaną dzienną porcję pięciu owoców i warzyw, gwarantujących doskonałą formę. Niezwykłe walory zdrowotne zielonych koktajli wynikają z zawartości najcenniejszych składników odżywczych, niezbędnych...

    Cena: 18,99 zł 19,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wszyscy jedzą naleśniki – książka
    TANIEJ 5 %

    Wszyscy jedzą naleśniki – książka

    Agata Loth-Ignaciuk   Rozala Bisek-Szladowska  

    Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, jak przygotować pyszne naleśniki, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest...

    Cena: 33,25 zł 35,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pie Fidelity – książka
    TANIEJ 5 %

    Pie Fidelity – książka

    Pete Brown  

    In Britain, we have always had an awkward relationship with food. We've been told for so long that we are terrible cooks and yet when someone with a clipboard asks us what the best things are about being British, our traditional food and drink are more important than the monarchy and at least as significant as our landscape and national monuments in defining a collective notion of who we are. Taking...

    Cena: 42,75 zł 45,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dalí, Diners de Gala – książka
    TANIEJ 5 %

    Dalí, Diners de Gala – książka

    “Les diners de Gala is uniquely devoted to the pleasures of taste … If you are a disciple of one of those calorie-counters who turn the joys of eating into a form of punishment, close this book at once; it is too lively, too aggressive, and far too impertinent for you.”—Salvador Dalí Food and surrealism make perfect bedfellows: sex and lobsters, collage and cannibalism, the meeting of a swan and a...

    Cena: 237,50 zł 250,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Opowieści z kuchni – książka
    TANIEJ 5 %

    Opowieści z kuchni – książka

    Ewa Łokuciejewska  

    „Opowieści z kuchni” to zbiór 38 opowiadań – nieoczywistych, osnutych wokół przepisów kulinarnych, inspirowanych potrawami, pełnych smaku. Od domowego chleba przez zupę minestrone, schabowe czy ciasteczka cynamonowe po Poulet Marengo, a nawet… mrówki w czekoladzie. Bohaterowie stworzeni przez Ewę Łokuciejewską ukazani są podczas pozornie zwykłych czynności, jednak pod płaszczykiem zwyczajności kryje...

    Cena: 44,56 zł 46,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przygotowani przetrwają – książka
    TANIEJ 5 %

    Przygotowani przetrwają – książka

    Paweł Frankowski  

    Bądź przygotowany. Chroń swoją rodzinę i przetrwaj! Nieujarzmiona natura, atak terrorystyczny albo zwykłe zdarzenie losowe mogą sprawić, że nasz świat skomplikowanych zależności zacznie się rozpadać. Brak prądu, wody w kranie, olbrzymie korki samochodowe. Nieczynne bankomaty, śnieżyce, wichury. Te i wiele innych problemów mogą na nas spaść zupełnie niespodziewanie. Nie możemy im zapobiec, ale możemy...

    Cena: 37,90 zł 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Roślinny nabiał – książka
    TANIEJ 5 %

    Roślinny nabiał – książka

    Olga Smile  

    Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka,...

    Cena: 56,90 zł 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Napoje tłoczone na zimno Zdrowie i dobre samopoczucie zamknięte w szklance – książka
    TANIEJ 5 %

    Napoje tłoczone na zimno Zdrowie i dobre samopoczucie zamknięte w szklance – książka

    Cinzia Trenchi  

    Książka jest podzielona na cztery części. Opisane zostały w niej propozycje napojów na bazie owoców, napojów owocowo–warzywnych, takich, które zawierają wyłącznie jarzyny oraz napoje bazujące na roślinach zbożowych z dodatkiem owoców, warzyw i orzechów. Każdy rozdział zawiera proste, zdrowe receptury, które wzbogacą naszą dietę, a także wskazówki, jak oswoić się z nową filozofią odżywiania, podkreślającą...

    Cena: 36,10 zł 38,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1 – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1 – książka

    Artur Bokła   Katarzyna Mikulska  

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Cena: 35,06 zł 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Od miodu do popiołów – książka
    TANIEJ 5 %

    Od miodu do popiołów – książka

    Claude Levi-Strauss  

    Claude Lévi-Strauss (1908–2009), jeden z najwybitniejszych myślicieli francuskich XX wieku, twórca strukturalizmu i strukturalnej antropologii, po sukcesach jego książek z lat 50. (Smutek tropików) zajął się badaniem mitów amerykańskich Indian spisanym w czterotomowych Mitologikach, publikowanych w latach 1964–1971. Tom pierwszy, Surowe i gotowane, ukazał się niedawno w polskim przekładzie (Wydawnictwo...

    Cena: 60,80 zł 64,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka

    Artur Bokła   Katarzyna Mikulska  

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook...

    Cena: 35,06 zł 36,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz dobrze i nie tyj – książka
    TANIEJ 5 %

    Jedz dobrze i nie tyj – książka

    Zbigniew Młynarski   Katarzyna Kołodziej  

    Jadamy za dużo, bo zbyt często chcemy jeść, a jak już zaczniemy, trudno jest nam przestać. Tkwi w nas jakaś przemożna siła, która sprawia, że chce nam się jeść. Często nie potrafimy się jej przeciwstawić. Można ją porównać do żywiołu. Niekiedy staramy się z nią walczyć, zmuszając się do jedzenia mniej oraz wyrzekania się niektórych produktów. Niestety, nazbyt często głównym skutkiem tych wysiłków jest...

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz dobrze i nie tyj – książka
    TANIEJ 5 %

    Jedz dobrze i nie tyj – książka

    Zbigniew Młynarski   Katarzyna Kołodziej  

    Jadamy za dużo, bo zbyt często chcemy jeść, a jak już zaczniemy, trudno jest nam przestać. Tkwi w nas jakaś przemożna siła, która sprawia, że chce nam się jeść. Często nie potrafimy się jej przeciwstawić. Można ją porównać do żywiołu. Niekiedy staramy się z nią walczyć, zmuszając się do jedzenia mniej oraz wyrzekania się niektórych produktów. Niestety, nazbyt często głównym skutkiem tych wysiłków jest...

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe odżywianie Surówki i sałatki – książka
    TANIEJ 5 %

    Zdrowe odżywianie Surówki i sałatki – książka

    Anna Smaza  

    Surówki i sałatki to dania uniwersalne: szybkie i łatwe do przygotowania, niezbyt kosztowne, smaczne i bardzo zdrowe. Mogą stanowić przekąskę, przystawkę, dodatek do dania głównego lub osobną potrawę serwowaną np. na kolację. Często stanowią bazę diet zdrowotnych oraz odchudzających. Poza tym sałatki i surówki to podstawa każdej zabawy, imprezy, a nawet uroczystości. W naszej książce proponujemy państwu...

    Cena: 4,66 zł 4,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : My Best: Alain Ducasse – książka
    TANIEJ 5 %

    My Best: Alain Ducasse – książka

    Alain Ducasse  

    The best of Alain Ducasse in 11 simple recipes. An illustrated step-by-step cooking course, with hints and tips, to help readers create dishes like the great Chef himself! Master all the basics and techniques for preparing his iconic dishes and discover the world of this great French chef: a very Mediterranean world that is centered on quality ingredients.

    Cena: 94,05 zł 99,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1115

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA