Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1160
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak otworzyłem mózg – książka
    TANIEJ 7 %

    Jak otworzyłem mózg – książka

    Rahul Jandial  

    Książka ta jest moją próbą oddzielenia neurobajek od neuronauki i pseudopewników od uzasadnionej nadziei. Chcę ci pomóc osiągać cele, które sobie wyznaczyłeś, oraz sprawić, by ani ty, ani twoi najbliżsi nie wylądowali na moim stole operacyjnym. Rahul Jandial, jeden z wielkich neurochirurgów naszych czasów, jak nikt inny wie, co kryje się w naszej głowie. Teraz swoje narzędzia wkłada do rąk tobie… Pozwól...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym – książka
    NowośćTANIEJ 7 %

    Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym – książka

    Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a także wielkości oraz struktury firmy. Książka jest przeznaczona dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na przedmioty: analiza i ocena jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 32,55 zł 35,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zapach świeżej kawy – książka
    NowośćTANIEJ 7 %

    Zapach świeżej kawy – książka

    Kordian Tarasiewicz  

    Kawa – magiczny napój, nawet Ci, którzy jej nie piją, kochają zapach świeżo parzonej małej czarnej. W Polsce pod koniec XIX wieku kupowano w sklepach surowe ziarno kawy, które później palono na kuchennych patelniach lub w specjalnych blaszanych bębenkach. Pierwszą profesjonalną palarnię kawy pod nazwą „Pluton” założył w 1882 roku w Warszawie Tadeusz Tarasiewicz. W kolejnych latach stopniowo rozwijano...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jem zdrowo i strzelam gole – książka
    NowośćTANIEJ 7 %

    Jem zdrowo i strzelam gole – książka

    Jem zdrowo i strzelam gole! - to książka o dobrym jedzeniu, gotowaniu i piłce nożnej. 13 najznakomitszych piłkarzy, mężczyzn i kobiet (m.in.:Barry Ferguson, Lukas Podolski, Steven Gerrard, Kelly Smith, Thierry Henry), odkrywa tajemnicę swoich kulinarnych upodobań oraz dzieli się przepisem na ulubione danie. Dzieci mogą dzięki temu gotować i jeść jak mistrzowie! Dokładna lista składników i szczegółowe...

    Data dostępności:

    Cena: 30,69 zł 33,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pogotowie kulinarne – książka
    NowośćTANIEJ 7 %

    Pogotowie kulinarne – książka

    Marek Łebkowski  

    Przepisy kulinarne zawarte w tej książce dotyczą zarówno potraw na cztery pory roku, jak również na święta i inne okazje. Znajdziemy w niej również przepisy na pyszne drinki i koktaile i porady dotyczace doboru odpowiedniego wina. Niezbędnik kulinarny, który powinien znajdować się w każdej kuchni.

    Data dostępności:

    Cena: 34,13 zł 36,70 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nowe style konsumpcji – książka
    TANIEJ 7 %

    Nowe style konsumpcji – książka

    Aleksandra Badora   Krzysztof Kud   Magdalena Celińska   Oliwia Drążek   Emilia Klimkiewicz  

    W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w „pierwiastki życia” konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej...

    Data dostępności:

    Cena: 45,57 zł 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zupy podstawą diety – książka
    TANIEJ 7 %

    Zupy podstawą diety – książka

    Anna Dyk  

    Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu. Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia...

    Data dostępności:

    Cena: 32,54 zł 34,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia Polska – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia Polska – książka

    Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przepisów kuchni regionalnych z nowoczesnymi daniami, spopularyzowanymi w ostatnich latach. Prezentacja dobrze znanych potraw, a także nowych smaków, które dotarły do Polski z całego świata. Całość uzupełniona przydatnymi informacjami,...

    Data dostępności:

    Cena: 92,95 zł 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Co jest pięć? – książka
    TANIEJ 7 %

    Co jest pięć? – książka

    Jolanta Blank  

    Nie jest to typowa książka kucharska, choć znajdziecie w niej przepisy kulinarne. To pozycja, która ma na celu wskazanie drogi żywienia dla wszystkich chcących podratować swoje zdrowie. Dla wszystkich tych, którzy kochają siebie i chcą zrobić coś dobrego. Co jest pięć???Jak utrzymać - młody wygląd??- dobre samopoczucie??- zdrowie na lata??- szczupłą sylwetkę??- wigor i chęć do życia??Czy to możliwe...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Z dializą w krainie smaków – książka
    TANIEJ 7 %

    Z dializą w krainie smaków – książka

    Barbara Pyszczuk  

    W tej książce znajdziesz odpowiedź na pytanie – jakie są najnowsze zalecenia dietetyczne dla osób dializowanych Pacjenci rozpoczynający leczenie dializami muszą wprowadzić wiele zmian w sposobie żywienia w porównaniu z okresem leczenia zachowawczego. Dotyczą one w szczególności zawartości w diecie białka, płynów, fosforu, sodu i potasu. Pacjent powinien wiedzieć, jakie są dozwolone i przeciwwskazane...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mamo daj mi przepis Ciasta i ciasteczka – książka
    TANIEJ 7 %

    Mamo daj mi przepis Ciasta i ciasteczka – książka

    Justyna Bielecka  

    „Mamo, daj mi przepis” to książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po które dzwonimy do naszych mam i spisujemy na szybko na karteczkach, a później musimy ich szukać. Teraz wszystkie, opatrzone pięknymi fotografiami, będziemy mieć zawsze pod ręką. Te receptury...

    Data dostępności:

    Cena: 24,18 zł 26,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przepisy Gospodyni – książka
    TANIEJ 7 %

    Przepisy Gospodyni – książka

    Książka „Przepisy Gospodyni” to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie. W publikacji prezentujemy 140 wybranych, unikatowych przepisów pochodzących z czasopisma „Gospodyni” z lat 1957–2020. Przystawki, wśród których jest przepis z lat siedemdziesiątych na wyśmienite kapuśniaczki czy na współczesne minipasztety z żurawiną i rukolą. Smakowite zupy z dumnie przez nas prezentowaną...

    Data dostępności:

    Cena: 51,06 zł 54,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Tabele składu i wartości odżywczej żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Tabele składu i wartości odżywczej żywności – książka

    Hanna Kunachowicz   Beata Przygoda   Irena Nadolna   Krystyna Iwanow  

    Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia. Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem...

    Data dostępności:

    Cena: 240,87 zł 259,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Havel od kuchni – książka
    TANIEJ 7 %

    Havel od kuchni – książka

    Michael Zantovsky  

    Jeśli nie jesteście tego wszystkiego ciekawi, ale lubicie gotować, interesuje Was kuchnia czeska i ogólnie dobra kuchnia ? ta książka jest dla Was.Jeśli nie macie poczucia humoru lub nie rozumiecie, dlaczego w latach siedemdziesiątych obywatel bloku wschodniego nie miał jak dodać limonki do guacamole ? ta książka nie jest dla Was. Havel od kuchni to napisana z czułością i przymrużeniem oka kulinarno-sentymentalna...

    Data dostępności:

    Cena: 55,79 zł 59,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe odżywianie.Na surowo. Sokoterapia. – książka
    TANIEJ 7 %

    Zdrowe odżywianie.Na surowo. Sokoterapia. – książka

    Basse Monika von  

    Odkryj moc drzemiącą w warzywach i owocach. Przygotuj samodzielnie zdrowe i pyszne soki. W tym poradniku znajdziesz inspirujące przepisy i praktyczne wskazówki.

    Data dostępności:

    Cena: 4,56 zł 4,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Dieta Stwórcy – książka
    TANIEJ 7 %

    Dieta Stwórcy – książka

    Jordan S. Rubin  

    Plan Stwórcy zapewniający doskonałe zdrowie! Ta nowatorska książka, oparta na Piśmie Świętym i badaniach naukowych, pokazuje nie tylko, jak odzyskać pełne zdrowie, lecz również, jak je utrzymać. „Dieta Stwórcy” pomoże ci: • osiągnąć i utrzymać idealną wagę • poprawić wygląd • wzmocnić układ odpornościowy • odzyskać energię • zredukować stres • uregulować trawienie Dowiedz się, jak Jordan Rubin, nieuleczalnie...

    Data dostępności:

    Cena: 27,90 zł 30,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Współczesna kuchnia podlaska – książka
    TANIEJ 7 %

    Współczesna kuchnia podlaska – książka

    Andrzej Fiedoruk  

    „Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.

    Data dostępności:

    Cena: 53,01 zł 57,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Koniec świata – książka
    TANIEJ 7 %

    Koniec świata – książka

    Andrzej Fiedoruk  

    Andrzej Fiedoruk - wybitny znawca i przewodnik po podlaskiej tradycji kulinarnej, potrafiący dowieść jej oryginalności i niepowtarzalności, pasjonat i gawędziarz jest twórcą rozpoznawalnym w całej Polsce. Z wykształcenia historyk, tropi i opisuje wątki kultury materialnej regionu Podlasia, pokazując jej barwność, wyjątkowość i niepowtarzalny charakter. W dorobku ma kilkanaście pozycji książkowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 32,55 zł 35,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ayurveda Sztuka Życia – książka
    TANIEJ 7 %

    Ayurveda Sztuka Życia – książka

    Dilbag Jindal  

    Pragniesz żyć zdrowo, wydajnie i szczęśliwie? Szukasz sposobu na długowieczność i utrzymanie piękna zewnętrznego i wewnętrznego? Szukasz rozwiązań uzupełniających leczenie klasyczne o podejście holistyczne, które leczy przyczynę choroby, a nie jej objawy? Nie wiesz, gdzie tkwi źródło Twoich problemów zdrowotnych i złego samopoczucia? Ta książka, napisana przez doktora medycyny ayurvedyjskiej, pokaże...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1160

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA