Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1552
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Z warzyw można zrobić wszystko Warzywne historie – książka
    TANIEJ 5 %

    Z warzyw można zrobić wszystko Warzywne historie – książka

    Karolina Hyży  

    Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...

    Cena: 47,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wegemania – książka
    TANIEJ 5 %

    Wegemania – książka

    Magdalena Pieńkos  

    Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady, słodkości oraz wegewyroby i przetwory zaskoczą smakiem każdego, kto sceptycznie podchodzi do diety roślinn...

    Cena: 66,45 zł 69,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wegańskie desery – książka
    TANIEJ 5 %

    Wegańskie desery – książka

    Marta Krawczyk  

    Zbiór wypróbowanych przepisów na apetyczne desery przyrządzane bez nabiału i jaj to najlepszy dowód na to, że kuchnia wegańska jest pełna inwencji, smaków, aromatów i kolorów. Wbrew pozorom wegańskie desery to nie tylko sałatki owocowe, lecz także ciasta, ciasteczka, czekoladowe przysmaki, musy, kremy i mnóstwo innych pyszności, które zadowolą najbardziej wyrafinowane podniebienie. Okazuje się, że...

    Cena: 28,45 zł 29,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Smaki ziół Pachnąca kuchnia – książka
    TANIEJ 5 %

    Smaki ziół Pachnąca kuchnia – książka

    Anna Stefańska  

    Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z wykorzystaniem ziół, często pochodzących z własnego zbioru. Inspirują one do wzbogacania zarówno dobrze znanych, jak i zupełnie nowych receptur. Książka zawiera przepisy na rozmaite potrawy z ziołami w roli głównej, podnoszącymi walory smakowe, zapachowe, wizualne i zdrowotne.

    Cena: 47,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Sałatki i surówki zdrowe zamieszanie – książka
    TANIEJ 5 %

    Sałatki i surówki zdrowe zamieszanie – książka

    Iwona Czarkowska  

    Dobrze i z pomysłem przyrządzone sałatki oraz surówki doskonale sprawdzają się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania i przystawki. Są źródłem cennych witamin oraz minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i mają wysoką wartość odżywczą. Książka zawiera przepisy na wiele kompozycji wegańskich, wegetariańskich, mięsnych i rybnych, które znacznie...

    Cena: 47,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Roślinne koktajle – książka
    TANIEJ 5 %

    Roślinne koktajle – książka

    Karolina Hyży  

    Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych. W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów...

    Cena: 66,45 zł 69,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pożegnaj się z nadwagą – książka
    TANIEJ 5 %

    Pożegnaj się z nadwagą – książka

    Raymond Francis   Michelle King  

    Raymond Francis, chemik i autor programów prozdrowotnych opartych na zasadach właściwego odżywiania, kieruje tę książkę do osób, którym - mimo stosowania przeróżnych diet – nie udaje się trwale schudnąć. Jak podkreślają autorzy, nadwaga to choroba, którą można wyleczyć jedynie dzięki przywróceniu ogólnego zdrowia. Prezentują oni wszechstronny program zmiany stylu życia, omawiając zarówno kwestie żywienia,...

    Cena: 37,05 zł 39,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pieczenie ciast – książka
    TANIEJ 5 %

    Pieczenie ciast – książka

    Róża Makarewiczowa  

    Ciasto – plastyczna i elastyczna masa powstała przez zagniecenie mąki, wody i innych składników, np. cukru, jajek, tłuszczów. Niektóre ciasta, np. na bezy lub makaroniki nie zawierają w swoim składzie w ogóle mąki. Do wielu ciast dodaje się nie wodę, lecz mleko, maślankę, kefir, jogurt, roztopione masło, olej, sok owocowy, napój gazowany itp. Zdarza się też, że nie ma w nich żadnego płynu, tylko jajka,...

    Cena: 53,20 zł 56,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Owocowe historie przetwory i desery bez cukru – książka
    TANIEJ 5 %

    Owocowe historie przetwory i desery bez cukru – książka

    Owoce – najsmaczniejsze dary natury – zawierają mnóstwo składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, który jest doskonale przystosowany do ich przyswajania. To właśnie głównie owocami żywili się nasi przodkowie. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić zdrowe i smaczne dżemy, powidła czy marmolady oraz znakomite desery bez dodatku cukru i sztucznych słodzików.

    Cena: 47,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nowy Wyborny i Najtańszy Kucharz czyli sposób sporządzania najsmaczniejszych potraw z Kartofli tudzi – książka
    TANIEJ 5 %

    Nowy Wyborny i Najtańszy Kucharz czyli sposób sporządzania najsmaczniejszych potraw z Kartofli tudzi – książka

    Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególności. Nieodrzeczy więc będzie przysłużyć się naszemu krajowi książką, nie wielką co do objętości, ale zalecającą się tem, że wszelkiego stanu i majątku gospodarz lub gospodyni, chociażby z kądinnąd wiadomości ich niezbyt rozległe były, może się w krótkim czasie...

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nalewki i wina lecznicze – książka
    TANIEJ 5 %

    Nalewki i wina lecznicze – książka

    Krzysztof Żywczak  

    Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka "Nalewki i wina lecznicze" zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich...

    Cena: 23,70 zł 24,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Moja Grecka Kuchnia – książka
    TANIEJ 5 %

    Moja Grecka Kuchnia – książka

    Piotr Kasperaszek  

    Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina. Autor Mojej greckiej kuchni, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło...

    Cena: 56,90 zł 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Lecznicza głodówka – książka
    TANIEJ 5 %

    Lecznicza głodówka – książka

    Giennadij Małachow  

    Książka ta jest jedną z najciekawszych prac poświęconych głodówce podejmowanej w celach leczniczych. Znajdziemy w niej prawdziwe informacje , jakich nie ma w innej pracy na temat głodówki. Ponadto autor omawia wpływ głodówki na pierwotne przyczyny wielu chorób. Z książki dowiemy się o oddziaływaniu głodówki na świadomość człowieka, o tym, jak wybrać odpowiedni dla siebie rodzaj i czas trwania głodówki....

    Cena: 31,35 zł 33,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Leczenie dobrą dietą – książka
    TANIEJ 5 %

    Leczenie dobrą dietą – książka

    Katarzyna Lewko  

    Książka prezentuje rewolucyjne spojrzenie na sposób odżywiania się człowieka. Poradnik napisany przez znaną blogerkę Katarzynę Lewko (Pepsi Eliot) rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi popularnych diet i lansowanych produktów żywnościowych. Autorka w przystępny sposób opisuje funkcjonowanie organizmu człowieka, chorobotwórcze produkty, a także te, które mają dobroczynny wpływ na organizm. Czytelnik...

    Cena: 75,95 zł 79,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia powojenna – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia powojenna – książka

    Elżbieta Kiewnarska  

    "Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną,...

    Cena: 53,20 zł 56,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polsko-amerykańska – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia polsko-amerykańska – książka

    A. J. Kamionka  

    Kuchnia polsko-amerykańska - A. J. Kamionka "Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju." Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z...

    Cena: 65,55 zł 69,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia polska – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia polska – książka

    Kuchnia polska to zbiór sprawdzonych przepisów na smaczne dania. Przystawki, pożywne zupy, dania mięsne i wegetariańskie, rozmaite przetwory, domowe chleby, wędliny i nalewki stanowią o niezwykłej różnorodności polskich smaków

    Cena: 94,95 zł 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kuchnia PRL-u w Chicago – książka
    TANIEJ 5 %

    Kuchnia PRL-u w Chicago – książka

    Czesław Chodkowski  

    Czesław radzi jak smacznie gotować, robić pyszne szynki, kiełbasy oraz salcesony. Rozdział pierwszy: zupy, sałatki, jarzyny na ciepło i zimno, chleby, chlebki i bułeczki, makarony, pierogi, zapiekanki, przystawki, mięso, ryby, ciasta i desery. Rozdział drugi: wędliny - produkcja własna.

    Cena: 53,20 zł 56,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kucharz Wielkopolski – książka
    TANIEJ 5 %

    Kucharz Wielkopolski – książka

    Maria Śleżańska  

    Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. Maria Śleżańska – publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wie...

    Cena: 63,65 zł 67,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kucharz Wielkopolski – książka
    TANIEJ 5 %

    Kucharz Wielkopolski – książka

    Maria Śleżańska  

    Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. Maria Śleżańska – publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wie...

    Cena: 63,65 zł 67,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1552

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA