Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1102
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ekocentryczka w kuchni – książka
    TANIEJ 7 %

    Ekocentryczka w kuchni – książka

    Daria Rogowska  

    „Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować różnych dóbr, nie tylko żywności, jest mi bliska od dziecka, choć gdy byłam dziewczynką, nie wiedziałam,...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Tajniki suszenia żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Tajniki suszenia żywności – książka

    Michelle Keogh   Karielyn Tillman  

    Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: • zalet domowego suszenia żywności; •...

    Data dostępności:

    Cena: 44,55 zł 47,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Feast – książka
    TANIEJ 7 %

    Feast – książka

    Anissa Helou  

    A sweeping culinary journey across the Islamic world, and a celebration of its most iconic recipes. A diverse and rich culinary tradition has evolved in every place touched by Islam, always characterised by deliciousness and fragrance, a love of herbs and the deft use of spices. Anissa Helou's Feast represents an extraordinary journey through place and time, travelling from Senegal to Indonesia via...

    Data dostępności:

    Cena: 212,97 zł 229,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Coffee: It's not rocket science – książka
    TANIEJ 7 %

    Coffee: It's not rocket science – książka

    Sebastien Racineux   Tran Chung-Leng  

    Packed with more coffee knowledge than your local roaster and faithful barista combined, this fun, cleverly illustrated, highly informative guide presents a whole new way to understand and enjoy all types of coffee. Perfect for the coffee novice, it's also chock-full of expert information that even the most seasoned coffee lover will find useful and interesting. Coffee: It's Not Rocket Science includes:-...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe napoje – książka
    TANIEJ 7 %

    Zdrowe napoje – książka

    Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska  

    Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest jego prawidłowe funkcjonowanie. Dlatego nie dziwi nikogo fakt, że zalecenia mówią o tym, żeby średnio spożywać około 2,5 litra płynów na dobę. A co jeśli ktoś nie lubi wody? Czym można ją zastąpić lub jak wzbogacić, aby nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu? Jaką latem, a jaką zimą, wiosną...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Przewlekła choroba nerek – książka
    TANIEJ 7 %

    Przewlekła choroba nerek – książka

    Susan Zogheib  

    Zalecenia dietetyczne dla chorych na przewlekłą chorobę nerek. Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych – ale twoje posiłki nie muszą być ani skomplikowane ani nudne. Dzięki Susan Zogheib nauczysz się przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy, z których skorzystasz ty i twoja rodzina. Z poradnika...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Domowa kuchnia polska – książka
    TANIEJ 7 %

    Domowa kuchnia polska – książka

    Małgorzata Caprari  

    Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy kulinarne i z upodobaniem wykorzystująca lokalne produkty sezonowe. W tej książce kucharskiej Małgorzata Caprari prezentuje 375 przepisów współczesnej kuchni polskiej....

    Data dostępności:

    Cena: 27,89 zł 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe dziecko w zgodzie z naturą – książka
    TANIEJ 7 %

    Zdrowe dziecko w zgodzie z naturą – książka

    Karolina Szaciłło   Maciej Szaciłło  

    Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata – licząca ponad 5 tysięcy lat ajurweda – nie tylko dysponuje wiedzą jak zachować zdrowie w każdym aspekcie naszego życia, ale też krok po kroku uczy jak zapobiegać, aby później nie leczyć. Korzystając z jej wskazówek, możemy dbać nie tylko o nasze zdrowie...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pokonaj zespół metaboliczny – książka
    TANIEJ 7 %

    Pokonaj zespół metaboliczny – książka

    Justyna Mizera  

    Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak czasem na drodze do jej zdobycia staje zespół metaboliczny – nazywany przez lekarzy epidemią XXI wieku. To zagrożenie nie tylko dla figury, ale również dla zdrowia i życia. Szacuje się, że w Polsce problem ten dotyczy nawet co piątej osoby. Zespół metaboliczny to poważne schorzenie, które podstępnie i systematycznie wyniszcza organizm. Istnieje...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Mamo daj mi przepis Dania mięsne i rybne – książka
    TANIEJ 7 %

    Mamo daj mi przepis Dania mięsne i rybne – książka

    To kolejna z serii książek kulinarnych „Mamo, daj mi przepis”. Pierwsze dwie: „Ciasta i ciasteczka” i „Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki” spotkały się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem sięgamy po „Dania mięsne i rybne”. Leczo, gulasz, paprykarz, rolmopsy, zrazy, pulpety, krokiety, gołąbki, szaszłyki i różnego rodzaju sosy: pieczarkowy, chrzanowy czy myśliwski, komu...

    Data dostępności:

    Cena: 24,18 zł 26,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : From the Source - Thailand – książka
    TANIEJ 7 %

    From the Source - Thailand – książka

    From Lonely Planet, the world's leading travel guide publisher, From the Source is a groundbreaking cookbook series that introduces food lovers and travel enthusiasts to the world's most authentic local dishes by transporting them into the kitchens where they were perfected. Each country-specific edition features sumptuous original photography, up to 70 classic recipes, and inside stories and tips...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Asian Tapas – książka
    TANIEJ 7 %

    Asian Tapas – książka

    Fusing the friendly concept of Spanish sharing plates with the more exotic flavours of Asian cuisine, Asian Tapas offers a multitude of delicious recipes for small bites. Food from Eastern corners of the world is often thought of as some of the most exciting and enticing on the planet. Whether umami-rich with Japanese miso or soy sauce, spiked with gently building layers of aromatic Indian spices,...

    Data dostępności:

    Cena: 50,22 zł 54,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Praktykulinarni. – książka
    TANIEJ 7 %

    Praktykulinarni. – książka

    Beata Grątkowska   Igor Grątkowski  

    Beata i Igor Grątkowscy, Praktykulinarni. Szybko i zdrowo od śniadania do kolacji Beata i Igor. Gotują, tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 15 lat. Przez ten czas wymyślili, przetestowali, sfotografowali i opublikowali ponad 5 tysięcy przepisów kulinarnych. Autorzy rubryki W dobrej formie w miesięczniku „Moje Gotowanie” poświęconej życiu w stylu fit. Przez kilka lat współtworzyli działy...

    Data dostępności:

    Cena: 55,71 zł 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jedz dobrze sportowa młodzieży – książka
    TANIEJ 7 %

    Jedz dobrze sportowa młodzieży – książka

    Dorota Traczyk   Klaudia Polak-Szewczyk  

    Autorka, dietetyczka sportowa Dorota Traczyk, zebrała w niej podstawowe informacje o prawidłowej diecie przydatne dla trenującej młodzieży i jej opiekunów. Bogata szata graficzna ma pomóc w zapamiętaniu tej rudymentarnej wiedzy, niezbędnej, choć niestety nierzadko pomijanej, w treningach amatorskich. Dobre nawyki żywieniowe, utrwalone jeszcze w dzieciństwie, uchronią przyszłych sportowców – zawodowych...

    Data dostępności:

    Cena: 46,41 zł 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Ancient Wisdom for Modern Living – książka
    TANIEJ 7 %

    Ancient Wisdom for Modern Living – książka

    Jane Alexander  

    Jane Alexander is inspired and inspiring. I trust her advice completely' - Sarah Stacey, Mail on SundayIn this fast-paced, social media-filled world, people are looking for clarity and inner calm, as well as an escape from the digital overload. This book offers a comprehensive lowdown on the ancient wisdoms from around the world in an accessible way, so we can harness this wisdom and use it in our...

    Data dostępności:

    Cena: 73,47 zł 79,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Vegan in 7 – książka
    TANIEJ 7 %

    Vegan in 7 – książka

    Rita Serano  

    Healthy vegan recipes with 7 ingredients or fewer; can it be true? Yes! Being a vegan can be easy, fun and totally delicious. With more than 20 years' experience in plant-based cooking, Rita Serano shows how cooking vegan doesn't have to be complicated. She offers nourishing and delicious recipes with not a single fake overprocessed vegan burger in sight. Plus, all her recipes are low-fat and free...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : New York Times Cooking – książka
    TANIEJ 7 %

    New York Times Cooking – książka

    Sam Sifton  

    You Don't Need a Recipe. Really, You Don't. Sam Sifton, founding editor of New York Times Cooking, makes cooking easy with this handy book of delicious dishes. Find inspiration with more than one hundred 'no-recipe recipes' - each gloriously photographed - to make with the ingredients you have on hand or could pick up on a quick trip to the shops. Including Taleggio Grilled Cheese with Egg and Honey,...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Bursztyn i żyto Bałtycka podróż kulinarna – książka

    Zuza Zak  

    W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową GŁÓWNE ZALETY • Oryginalne przepisy oparte na doświadczeniach kulinarnych autorki i jej kontaktach osobistych • Apetyt na specjały kuchni regionalnej z niedawno spopularyzowanych miejsc turystycznych • Trzy bałtyckie stolice, Tallin (Estonia), Wilno (Litwa)...

    Data dostępności:

    Cena: 91,79 zł 98,70 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 505 sałatek, surówek i sałat – książka
    TANIEJ 7 %

    505 sałatek, surówek i sałat – książka

    Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które można wykonać w kilka minut? Sałatki to idealna przystawka, samodzielne danie, popołudniowa przekąska lub zdrowe śniadanie. To najlepszy wybór dla wegetarian, bezglutenowców, osób ceniących lekkostrawną dietę....

    Data dostępności:

    Cena: 23,16 zł 24,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : GELATO Włoskie lody, sorbety i inne słodkości – książka
    TANIEJ 7 %

    GELATO Włoskie lody, sorbety i inne słodkości – książka

    Jacob Kenedy  

    Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii. 70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato szafran i wanilia ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem nuta mandarynki...

    Data dostępności:

    Cena: 46,49 zł 49,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1102

kucharstwo, żywność, gastronomia

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA