książki kucharskie
Przysmaki kuchni myśliwskiej – książka
Henryk Dębski
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku. Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych, którzy chcą odkryć jej wyjątkowy smak. W książce znajdziesz przepisy na potrawy z jelenia, borsuka, dzika, łosia a także dzikiego ptactwa. Zupy, pieczenie, zrazy, pasztety, wędliny i wiele innych potraw, które...Data dostępności:
Cena: 92,95 zł
99,95 złPogotowie kulinarne – książka
Marek Łebkowski
Przepisy kulinarne zawarte w tej książce dotyczą zarówno potraw na cztery pory roku, jak również na święta i inne okazje. Znajdziemy w niej również przepisy na pyszne drinki i koktaile i porady dotyczace doboru odpowiedniego wina. Niezbędnik kulinarny, który powinien znajdować się w każdej kuchni.Data dostępności:
Cena: 34,13 zł
36,70 złKuchnia Polska – książka
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przepisów kuchni regionalnych z nowoczesnymi daniami, spopularyzowanymi w ostatnich latach. Prezentacja dobrze znanych potraw, a także nowych smaków, które dotarły do Polski z całego świata. Całość uzupełniona przydatnymi informacjami,...Data dostępności:
Cena: 92,95 zł
99,95 złCo jest pięć? – książka
Jolanta Blank
Nie jest to typowa książka kucharska, choć znajdziecie w niej przepisy kulinarne. To pozycja, która ma na celu wskazanie drogi żywienia dla wszystkich chcących podratować swoje zdrowie. Dla wszystkich tych, którzy kochają siebie i chcą zrobić coś dobrego. Co jest pięć???Jak utrzymać - młody wygląd??- dobre samopoczucie??- zdrowie na lata??- szczupłą sylwetkę??- wigor i chęć do życia??Czy to możliwe...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 złZ dializą w krainie smaków – książka
Barbara Pyszczuk
W tej książce znajdziesz odpowiedź na pytanie – jakie są najnowsze zalecenia dietetyczne dla osób dializowanych Pacjenci rozpoczynający leczenie dializami muszą wprowadzić wiele zmian w sposobie żywienia w porównaniu z okresem leczenia zachowawczego. Dotyczą one w szczególności zawartości w diecie białka, płynów, fosforu, sodu i potasu. Pacjent powinien wiedzieć, jakie są dozwolone i przeciwwskazane...Data dostępności:
Cena: 41,76 zł
44,90 złMamo daj mi przepis Ciasta i ciasteczka – książka
Justyna Bielecka
„Mamo, daj mi przepis” to książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po które dzwonimy do naszych mam i spisujemy na szybko na karteczkach, a później musimy ich szukać. Teraz wszystkie, opatrzone pięknymi fotografiami, będziemy mieć zawsze pod ręką. Te receptury...Data dostępności:
Cena: 24,18 zł
26,00 złPrzepisy Gospodyni – książka
Książka „Przepisy Gospodyni” to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie. W publikacji prezentujemy 140 wybranych, unikatowych przepisów pochodzących z czasopisma „Gospodyni” z lat 1957–2020. Przystawki, wśród których jest przepis z lat siedemdziesiątych na wyśmienite kapuśniaczki czy na współczesne minipasztety z żurawiną i rukolą. Smakowite zupy z dumnie przez nas prezentowaną...Data dostępności:
Cena: 51,06 zł
54,90 złHavel od kuchni – książka
Michael Zantovsky
Jeśli nie jesteście tego wszystkiego ciekawi, ale lubicie gotować, interesuje Was kuchnia czeska i ogólnie dobra kuchnia ? ta książka jest dla Was.Jeśli nie macie poczucia humoru lub nie rozumiecie, dlaczego w latach siedemdziesiątych obywatel bloku wschodniego nie miał jak dodać limonki do guacamole ? ta książka nie jest dla Was. Havel od kuchni to napisana z czułością i przymrużeniem oka kulinarno-sentymentalna...Data dostępności:
Cena: 55,79 zł
59,99 złMassimo Bottura: Never Trust a Skinny Italian Chef – książka
Massimo Bottura
Osteria Francescana is Italy’s most celebrated restaurant. At Osteria Francescana, chef Massimo Bottura takes inspiration from contemporary art to create highly innovative dishes that play with Italian culinary traditions. It’s an approach that has won him three Michelin stars and the number one place on the World's 50 Best Restaurant list. Never Trust a Skinny Italian Chef is a tribute to Bottura’s...Data dostępności:
Cena: 209,25 zł
225,00 złDieta Stwórcy – książka
Jordan S. Rubin
Plan Stwórcy zapewniający doskonałe zdrowie! Ta nowatorska książka, oparta na Piśmie Świętym i badaniach naukowych, pokazuje nie tylko, jak odzyskać pełne zdrowie, lecz również, jak je utrzymać. „Dieta Stwórcy” pomoże ci: • osiągnąć i utrzymać idealną wagę • poprawić wygląd • wzmocnić układ odpornościowy • odzyskać energię • zredukować stres • uregulować trawienie Dowiedz się, jak Jordan Rubin, nieuleczalnie...Data dostępności:
Cena: 27,90 zł
30,00 złWspółczesna kuchnia podlaska – książka
Andrzej Fiedoruk
„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.Data dostępności:
Cena: 53,01 zł
57,00 złPodkręć swój mózg – książka
Lucie Reynier
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej jest zatem niezbędne, aby te neurony funkcjonowały prawidłowo! Pozwól się poprowadzić po przepisach zawartych w tej książce i poznaj wszystkie sztuczki, które wzmocnią twoją pamięć i energię, pokażą jak...Data dostępności:
Cena: 31,62 zł
34,00 złKuchnia Jogina – książka
Piotr Henschke
Czy Kuchnia jogina to książka tylko dla joginów? Oczywiście że nie! To bardzo praktyczne i łatwe w przygotowaniu przepisy dla każdego, kto chce żyć zdrowo, aktywnie i zachować w swoim ciele witalność. Od wielu lat moim głównym zajęciem jest gotowanie dla osób uprawiających przeróżne aktywności fizyczne, w tym głównie jogę. Pożywienie takie powinno być lekkostrawne, ale jednocześnie dostarczać dużej...Data dostępności:
Cena: 51,06 zł
54,90 złFood & Drink Infographics. – książka
Simone Klabin
Amid our ever-growing consumption of data visualization, nothing makes for tastier morsels than the fine art of food and dining. Ushering the cookbook into the future, this volume gathers together the best infographics of all things eating, drinking, and cuisine, from measurement conversion charts and recipes for cookies and cocktails to stress-free party planning. A must-have for every 21st-century...Data dostępności:
Cena: 264,12 zł
284,00 złW mojej tajskiej kuchni – książka
Daria Ładocha
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała...Data dostępności:
Cena: 41,76 zł
44,90 złZdrowie ze smakiem – książka
zbiorowa Praca
„Zdrowie ze smakiem” to wyjątkowa książka kucharska. Znajdziesz w niej solidną porcję ciekawych i smacznych dań doprawionych odrobiną wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania oraz wzbogaconych o porady doświadczonych szefów kuchni i dietetyków.Data dostępności:
Cena: 27,81 zł
29,90 złRozsmakuj się w powiecie bydgoskim – książka
Izabela Chudzyńska
Album kulinarny pt. "Rozsmakuj się w powiecie bydgoskim" zawiera m.in. ponad 80 przepisów (każdy ze zdjęciem), 230 barwnych fotografii oraz wiele opisów ciekawych miejsc i ludzi.Data dostępności:
Cena: 45,57 zł
49,00 zł120 przepisów bezglutenowych – książka
Beata Połatyńska
Ciasta i ciasteczka to niekończący się temat. W tej książce chcieliśmy wam pokazać, że dieta bezglutenowa nie jest powodem, dla którego nie mielibyście jeść makowca na Boże Narodzenie czy mazurków na Wielkanoc. Nie wyobrażamy sobie, by nietolerancja glutenu miała kogoś pozbawić tak pysznego jedzenia, jakim są kluchy. Jeśli nauczycie się robić bezglutenowe kluchy, to tak naprawdę Wasza kuchnia w niczym...Data dostępności:
Cena: 37,11 zł
39,90 złGwiazdka w garnku i kieliszku – książka
Agnieszka Kręglicka Sławomir Chrzczonowicz
Agnieszka Kręglicka to ekspert w dziedzinie kulinariów i żywienia. Autorka książek kulinarnych oraz programu telewizyjnego "Para w kuchni", felietonistka "Wysokich Obcasów" oraz miesięcznika "Dziecko". Sławomir Chrzczonowicz od szesnastu lat zajmuje się zawodowo winem. Twórca i autor portalu Winomania.pl. Krytyk winiarski i dziennikarz, współpracuje z Magazynem Wino i Przeglądem Gastronomicznym. Juror...Data dostępności:
Cena: 36,27 zł
39,00 złDieta ketogeniczna – książka
Leanne Vogel
Książka kucharska z 140 niskowęglowodanowymi, wysokotłuszczowymi przepisami opracowanymi, aby dostosować dietę ketogeniczną do indywidualnych potrzeb każdego człowieka. Leanne Vogel w najnowszej książce uczy jak przygotować smaczne potrawy z produktów, które mamy w kuchni, wprowadzać nowe składniki i pokazuje, jak sprawić, by dieta keto działała w sposób prosty i łatwy! W książce znajdziesz m.in.: informacje,...Data dostępności:
Cena: 65,01 zł
69,90 zł