Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

Wydawnictwo Naukowe PWN

Liczba pozycji: 33
  • Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli – książka
    TANIEJ 5 %

    Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli – książka

    Joanna Furgalińska  

    Wejrzijcie, uworzcie i pojedzcie tradycyjnych śląskich potraw. Może polubicie hekele lub śląskie niebo albo zasmakuje Wam armeriter czy cytrynowa szpajza? A może spróbujecie podać modrego karpia na Wigilię? Wszystkie informacje, potrzebne do ich przygotowania, znajdziecie w tej książce. Zacznijcie od wodziónki. Spróbujcie! Smacznego!

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka
    TANIEJ 5 %

    Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne....

    Cena: 65,55 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka
    TANIEJ 5 %

    Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu – książka

    Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu na rynku.

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

  • Drobne wypieki – książka
    TANIEJ 5 %

    Drobne wypieki – książka

    Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie? Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży...

    Cena: 94,05 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji – książka
    TANIEJ 5 %

    Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji – książka

    Joanna Furgalińska  

    „Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie, które pamiętamy z domu naszych rodziców lub dziadków, ale których dziś sami często nie umiemy przygotować, np. krupnik, leniwe pierogi, ogórki kiszone, rydze smażone czy ciasteczka ze skwarek. Przepisy są zebrane...

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Dopamina i sernik – książka
    TANIEJ 5 %

    Dopamina i sernik – książka

    Manfred Spitzer  

    Kto myśli, że naukę można przedstawiać jedynie w nudny sposób, z pewnością nie czytał jeszcze żadnej z książek Manfreda Spitzera! Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru ma negatywny wpływ na obwód naszego pasa, ale czy wiedzieli Państwo, że cukier pomaga nam planować przyszłość? Albo że także ojcowie cierpią na depresję poporodową i że testosteron nie czyni nas automatycznie agresywnymi ludźmi? Dlaczego...

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Odroczony rozrost – książka
    TANIEJ 5 %

    Odroczony rozrost – książka

    Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala...

    Cena: 84,55 zł 89,00 zł

    Więcej

  • Nadwaga i otyłość – książka
    TANIEJ 5 %

    Nadwaga i otyłość – książka

    Aleksandra Łuszczyńska  

    Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących leczeniu i prewencji otyłości, przybliża standardy przeprowadzania eksperymentów, służących testowaniu wpływu określonych czynników na ludzkie zdrowie, zawiera opisy interwencji psychologicznych oraz ocenę ich efektywności. Gwałtowny...

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Zakwas Technologia w piekarni – książka
    TANIEJ 5 %

    Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące...

    Cena: 94,05 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka
    TANIEJ 5 %

    Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 – książka

    Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne,...

    Cena: 65,55 zł 69,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 33

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA