Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 29
  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Czy zwierzęta idą do nieba, a jeśli tak, to gdzie są, gdy my jesteśmy w czyśćcu? Czy jedzenie mięsa w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, sobotę i niedzielę to grzech i dlaczego? A co z rybami? Rolnicy, ekolodzy, myśliwi i księża: jak poukładać na nowo nasze relacje z resztą Stworzenia? Nowa książka Szymona Hołowni, przyjaciela dwóch cudownych psów: Grafita i Żelki, zaskakuje, inspiruje i odkrywa...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • Why Waste Food? – książka
    TANIEJ 7 %

    Why Waste Food? – książka

    Andrew F. Smith  

    About one-third of all food grown for human consumption is lost or discarded every year, despite financial, environmental and ethical reasons to not waste food. We grow enough food to adequately feed everyone on the planet, yet hundreds of millions of people suffer from hunger, malnutrition or food insecurity. Together, this food waste accounts for about 8 per cent of the world’s total greenhouse gas...

    Data dostępności:

    Cena: 46,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • Bez marnowania – książka
    TANIEJ 7 %

    Bez marnowania – książka

    Anna Lesz  

    Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania...

    Data dostępności:

    Cena: 37,19 zł 39,99 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Nowe wydanie bestsellera! „Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego zamieszania, po co kolejne wydanie? Właśnie po to, by wprowadzić do tekstu nowe myśli, które nie pojawiłyby się, gdyby nie konfrontacja tekstu z wnikliwym odbiorcą. By podzielić się dokonanymi w ciągu tych paru ostatnich...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • Atlas ziół – książka
    TANIEJ 7 %

    Atlas ziół – książka

    Atlas zawiera informacje o najcenniejszych ziołach rosnących na terenach Polski, ich właściwościach leczniczych, przetwarzaniu, konserwacji, zastosowaniu w ziołolecznictwie, w kuchni i innych dziedzinach codziennego życia.

    Data dostępności:

    Cena: 27,85 zł 29,95 zł

    Więcej

  • Zjadanie zwierząt – książka
    TANIEJ 7 %

    Zjadanie zwierząt – książka

    Jonathan Safran Foer  

    Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je produkuje? Jak traktowane są zwierzęta i czy to ważne? Jak zjadanie zwierząt wpływa na gospodarkę, społeczeństwo i środowisko? Wyniki tego śledztwa sprawiły, że stanął twarzą w twarz z rzeczywistością, której jako obywatel nie mógł zignorować, a jako...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Właściwości fizyczne żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Właściwości fizyczne żywności – książka

    Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego...

    Data dostępności:

    Cena: 45,57 zł 49,00 zł

    Więcej

  • Emulgatory – książka
    TANIEJ 7 %

    Emulgatory – książka

    Clyde E. Stauffer  

    - aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej- praktyczne zastosowanie emulgatoró w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności...

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Winne szlaki Lonely Planet – książka
    TANIEJ 7 %

    Winne szlaki Lonely Planet – książka

    „Winne szlaki” to książka dla miłośników podróży i wina. Pozwala na odkrycie najbardziej ekscytujących regionów winiarskich na świecie oraz winiarzy z najlepszych winnic. To gotowy plan na 52 weekendy spędzone na degustacji win – pełen profesjonalnych ocen winnic, map i praktycznych informacji, gdzie się zatrzymać i jeść, oraz – oczywiście – czego się napić.

    Data dostępności:

    Cena: 55,71 zł 59,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 29

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA