Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 1125
  • The Immunity Cookbook – książka
    NowośćTANIEJ 7 %

    The Immunity Cookbook – książka

    Kate Llewellyn-Waters  

    If we feel run down and we want to support our immune system, most of us tend to pop some vitamins. But an incredible 70% of our immune system is in the gut, so gut health is crucial in our defence against illness. Is it possible to improve our gut health with simple changes to our lifestyle? Yes with this essential recipe book from nutritionist and gut health expert, Kate Llewellyn-Waters. Kate explains...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Pozycja smaku – książka
    TANIEJ 7 %

    Pozycja smaku – książka

    Dorota Koczanowicz  

    Dorota Koczanowicz - kulturoznawczyni, doktor nauk o sztuce, pracuje w Instytucie Kulturoznawstwa UWr. Prowadzi też zajęcia na Uniwersytecie SWPS. Jest autorką książki i artykułów dotyczących zagadnień estetycznych, genderowych, sztuki współczesnej i kultury kulinarnej. Była stypendystką John F. Kennedy Institute w Berlinie oraz The Wittgenstein Archiyes w Bergen. W 2014 roku otrzymała grant NCN-u...

    Data dostępności:

    Cena: 39,06 zł 42,00 zł

    Więcej

  • Mała encyklopedia piwowarska Krakowa i Kazimierza w wieku XVI i pierwszej połowie wieku XVII – książka
    TANIEJ 7 %

    Mała encyklopedia piwowarska Krakowa i Kazimierza w wieku XVI i pierwszej połowie wieku XVII – książka

    Sławomir Dryja   Stanisław Sławiński  

    Obaj Autorzy – archeolog i historyk sztuki – od wielu lat prowadzą badania terenowe i studia źródłowe nad krakowską(a także kazimierską) zabudową, co dokumentują ich liczne opracowania. Od lat badają też rolę piwowarstwa w życiu gospodarczym miasta. (...) [Praca] zawiera cenne podsumowanie dotychczasowego stanu badań nad lokacyjnymi układami przestrzennymi obu miast oraz ich późniejszymi adaptacjami,...

    Data dostępności:

    Cena: 37,20 zł 40,00 zł

    Więcej

  • Żywieniowy ninja – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywieniowy ninja – książka

    Damian Wojciechowski  

    „Żywieniowy Ninja” to mieszanka wybuchowa zwięzłych i nieszablonowych opisów aktów prawnych, prawa żywnościowego oraz cytatów z polskiego rapu i szeroko rozumianego świata sportu. Autor książki jest absolwentem studiów z zakresu technologii żywności, audytorem wewnętrznym systemów bezpieczeństwa żywności oraz ekspertem ds. prawa żywnościowego. Jest jednak przede wszystkim normalnym chłopakiem z osiedla,...

    Data dostępności:

    Cena: 29,76 zł 32,00 zł

    Więcej

  • Szczypta tradycji świeckim okiem – książka
    TANIEJ 7 %

    Szczypta tradycji świeckim okiem – książka

    Margalit  

    Zaintrygowana pytaniami przyjaciół, zastanawiałam się jak określić tę publikację, bo mimo wspomnień i dygresji, wcale nie jest biografią, receptury kulinarne nie zrobiły z niej poradnika kucharskiego, nie jest też kolejnym przewodnikiem po świętach żydowskich, choć opowiadam pokrótce o tych, które zainspirowały mnie do namalowania reprodukowanych, w tym również nie albumie, obrazów. Zdecydowałam więc,...

    Data dostępności:

    Cena: 46,50 zł 50,00 zł

    Więcej

  • Polskie mięso – książka
    TANIEJ 7 %

    Polskie mięso – książka

    Jaś Kapela  

    Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka
    TANIEJ 7 %

    Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Zeszyt ćwiczeń Część 1 – książka

    Ewa Superczyńska   Melania Żylińska-Kaczmarek  

    Zeszyt przeznaczony do nauki zawodu kucharz małej gastronomii oraz zawodów gastronomicznych na poziomie technikum, np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych. Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami....

    Data dostępności:

    Cena: 13,95 zł 15,00 zł

    Więcej

  • Dziękuję za świńskie oczy – książka
    TANIEJ 7 %

    Dziękuję za świńskie oczy – książka

    Dariusz Gzyra  

    Dziękuję za świńskie oczy to ważny głos w debacie na temat naszego stosunku do innych zwierząt. Autor nie tylko pokazuje, że zwierzęta są niezastąpionym źródłem wiedzy o świecie, w tym o ludziach, ale również jak bardzo potrzebna jest prowegańska polityka rozwoju. Dariusz Gzyra uważa, że w świecie, w którym zło jest wszechobecne, widać wyraźnie, ile jest możliwości czynienia dobra. Weganizm postrzega...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Chata Magoda Ucieczka na wieś – książka
    TANIEJ 7 %

    Chata Magoda Ucieczka na wieś – książka

    Jagoda Miłoszewicz  

    W 2004 roku Jagoda i Maciek zrezygnowali z życia w mieście i przeprowadzili się na wieś, do Lutowisk, gdzie kupili kawałek ziemi. Nie chcieli budować nowego domu. Pod Rzeszowem znaleźli chatę z bali z 1930 roku i przenieśli ją w całości w Bieszczady. Tak powstała Chata Magoda, w której zaczęli przyjmować gości i prowadzić gospodarstwo agroturystyczne. Później wyremontowali jeszcze drugą, prawie stuletnią...

    Data dostępności:

    Cena: 60,36 zł 64,90 zł

    Więcej

  • Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym – książka
    TANIEJ 7 %

    Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym – książka

    Teresa Nowogródzka  

    Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producentów ekożywności i ekoprzetwórców, a także studentów kierunków: Technologia żywności i żywienia człowieka, Bezpieczeństwo żywności, Inżynieria produkcji, Rolnictwo oraz konsumentów coraz bardziej świadomych znaczenia jakości spożywanej żywności. „Monografia...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1125

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA