gastronomia
Liczba pozycji: 54
Descubre La gastronomia – książka
Prada Marisa de Ortega Paloma Puente Eugenia Mota
La colección Descubre permite al estudiante disfrutar de la lectura y profundizar en la cultura y la sociedad españolas e hispanoamericanas, al tiempo que mejora su español. Descubre La gastronomía ofrece un recorrido por los sabores de España e Hispanoamérica. El libro se compone de 8 temas y en cada uno el estudiante encontrará: - El léxico específico presentado de forma visual y atractiva, para...Data dostępności:
Cena: 59,52 zł
64,00 złObsługa kelnerska Klasa mistrzowska – książka
Wilhelm Gutmayer Hans Stickler Heinz Lenger Walter Kalinka
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu...Data dostępności:
Cena: 55,80 zł
60,00 złBromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka
Henryk Gertig Juliusz Przysławski
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...Data dostępności:
Cena: 110,67 zł
119,00 złŻywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka
W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne....Data dostępności:
Cena: 64,17 zł
69,00 złEgzamin zawodowy Kucharz małej gastronomii – książka
Kamilla Jachowicz Elżbieta Zakrzewska
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne.Data dostępności:
Cena: 29,30 zł
31,50 złDiagnostyka laboratoryjna w dietetyce – książka
Lucyna Ostrowska Karolina Orywal Ewa Stefańska
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej. Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań...Data dostępności:
Cena: 101,37 zł
109,00 złNiedożywienie związane z chorobą – książka
W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel,...Data dostępności:
Cena: 54,87 zł
59,00 złŻywienie – książka
Simon Langley-Evans
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące...Data dostępności:
Cena: 147,87 zł
159,00 złPodstawy gastronomii – książka
Mariola Milewska Anna Prączko Andrzej Stasiak
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Książka jest przeznaczona...Data dostępności:
Cena: 60,36 zł
64,90 złNiedożywienie związane z chorobą 2 – książka
Zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia opieka żywieniowa jest ważnym uzupełnieniem opieki lekarskiej i pielęgniarskiej. W książce opisano metody zapobiegania niedożywieniu szpitalnemu i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przedstawiono podstawy prawne leczenia żywieniowego w Polsce, rekomendacje Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, zespoły leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe...Data dostępności:
Cena: 82,77 zł
89,00 zł