Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 80
  • Descubre La gastronomia – książka
    TANIEJ 7 %

    Descubre La gastronomia – książka

    Prada Marisa de   Ortega Paloma Puente   Eugenia Mota  

    La colección Descubre permite al estudiante disfrutar de la lectura y profundizar en la cultura y la sociedad españolas e hispanoamericanas, al tiempo que mejora su español. Descubre La gastronomía ofrece un recorrido por los sabores de España e Hispanoamérica. El libro se compone de 8 temas y en cada uno el estudiante encontrará: - El léxico específico presentado de forma visual y atractiva, para...

    Data dostępności:

    Cena: 59,52 zł 64,00 zł

    Więcej

  • Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska – książka
    TANIEJ 7 %

    Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska – książka

    Wilhelm Gutmayer   Hans Stickler   Heinz Lenger   Walter Kalinka  

    Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu...

    Data dostępności:

    Cena: 55,80 zł 60,00 zł

    Więcej

  • Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka
    TANIEJ 7 %

    Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu – książka

    Henryk Gertig   Juliusz Przysławski  

    Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się...

    Data dostępności:

    Cena: 110,67 zł 119,00 zł

    Więcej

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu – książka

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne....

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Egzamin zawodowy Kucharz małej gastronomii – książka
    TANIEJ 7 %

    Egzamin zawodowy Kucharz małej gastronomii – książka

    Kamilla Jachowicz   Elżbieta Zakrzewska  

    Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne.

    Data dostępności:

    Cena: 29,30 zł 31,50 zł

    Więcej

  • Niedożywienie związane z chorobą – książka
    TANIEJ 7 %

    Niedożywienie związane z chorobą – książka

    W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel,...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Żywienie – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie – książka

    Simon Langley-Evans  

    Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące...

    Data dostępności:

    Cena: 147,87 zł 159,00 zł

    Więcej

  • Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych – książka
    TANIEJ 7 %

    Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych – książka

    Karolina Mikołajczyk-Nieckarz   Małgorzata Włodarczyk  

    240 zadań testowych 6 zadań praktycznych oprawa miękka Zbiór zawiera sześć zestawów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy zestaw zawiera 40 zadań testowych oraz jedno zadanie praktyczne. Testy zostały przygotowane zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych.

    Data dostępności:

    Cena: 15,81 zł 17,00 zł

    Więcej

  • Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 3 Wyposażenie zakładów gastronomicznych Podręcznik do nauki zawodu – książka
    TANIEJ 7 %

    Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 3 Wyposażenie zakładów gastronomicznych Podręcznik do nauki zawodu – książka

    Marzanna Zienkiewicz  

    Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do właściwego korzystania z pomieszczeń, urządzeń i sprzętu do sporządzania i ekspedycji potraw i napojów. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami...

    Data dostępności:

    Cena: 46,97 zł 50,50 zł

    Więcej

  • Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T.3.1. – książka
    TANIEJ 7 %

    Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T.3.1. – książka

    Krystyna Jarosz  

    Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej. Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez ucznia. Przejrzyste schematy...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 80

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA