Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 29
  • Prawo żywnościowe – książka
    TANIEJ 7 %

    Prawo żywnościowe – książka

    Katarzyna Leśkiewicz  

    W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Czy zwierzęta idą do nieba, a jeśli tak, to gdzie są, gdy my jesteśmy w czyśćcu? Czy jedzenie mięsa w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, sobotę i niedzielę to grzech i dlaczego? A co z rybami? Rolnicy, ekolodzy, myśliwi i księża: jak poukładać na nowo nasze relacje z resztą Stworzenia? Nowa książka Szymona Hołowni, przyjaciela dwóch cudownych psów: Grafita i Żelki, zaskakuje, inspiruje i odkrywa...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Why Waste Food? – książka
    TANIEJ 7 %

    Why Waste Food? – książka

    Andrew F. Smith  

    About one-third of all food grown for human consumption is lost or discarded every year, despite financial, environmental and ethical reasons to not waste food. We grow enough food to adequately feed everyone on the planet, yet hundreds of millions of people suffer from hunger, malnutrition or food insecurity. Together, this food waste accounts for about 8 per cent of the world’s total greenhouse gas...

    Data dostępności:

    Cena: 46,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • Bez marnowania – książka
    TANIEJ 7 %

    Bez marnowania – książka

    Anna Lesz  

    Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania...

    Data dostępności:

    Cena: 37,19 zł 39,99 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Nowe wydanie bestsellera! „Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego zamieszania, po co kolejne wydanie? Właśnie po to, by wprowadzić do tekstu nowe myśli, które nie pojawiłyby się, gdyby nie konfrontacja tekstu z wnikliwym odbiorcą. By podzielić się dokonanymi w ciągu tych paru ostatnich...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • Emulgatory – książka
    TANIEJ 7 %

    Emulgatory – książka

    Clyde E. Stauffer  

    - aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej- praktyczne zastosowanie emulgatoró w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności...

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Winne szlaki Lonely Planet – książka
    TANIEJ 7 %

    Winne szlaki Lonely Planet – książka

    „Winne szlaki” to książka dla miłośników podróży i wina. Pozwala na odkrycie najbardziej ekscytujących regionów winiarskich na świecie oraz winiarzy z najlepszych winnic. To gotowy plan na 52 weekendy spędzone na degustacji win – pełen profesjonalnych ocen winnic, map i praktycznych informacji, gdzie się zatrzymać i jeść, oraz – oczywiście – czego się napić.

    Data dostępności:

    Cena: 55,71 zł 59,90 zł

    Więcej

  • Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie – książka
    TANIEJ 7 %

    Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie – książka

    Zdzisław E. Sikorski  

    W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie,...

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Biotechnologia żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Biotechnologia żywności – książka

    Bednarski Włodzimierz   Arnold  

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności. Podręcznik...

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka – książka
    TANIEJ 7 %

    Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka – książka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji pomiędzy inspekcjami realizującymi...

    Data dostępności:

    Cena: 28,83 zł 31,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 29

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA