Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 33
  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2 – książka

    Artur Bokła   Katarzyna Mikulska  

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • Mięsoholicy – książka
    TANIEJ 7 %

    Mięsoholicy – książka

    Marta Zaraska  

    Jednym z ważniejszych odkryć naukowych naszych czasów związanych z ochroną zdrowia są szkodliwe skutki jedzenia mięsa. Niemal każdego dnia spływają do nas ostrzeżenia o negatywnym wpływie produkcji oraz konsumpcji mięsa na środowisko i organizm człowieka. Wielu z nas próbuje ograniczyć ilość spożywanego mięsa, wielu próbowało całkowicie z niego zrezygnować. Niełatwo jednak oprzeć się wędzonym, suszonym,...

    Data dostępności:

    Cena: 37,19 zł 39,99 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1 – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1 – książka

    Artur Bokła   Katarzyna Mikulska  

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu – książka
    TANIEJ 7 %

    Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu – książka

    Michael Huemer  

    Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek między inteligencją a zdolnością do przeżywania cierpienia? Czy decyzja pojedynczej osoby o niejedzeniu mięsa ma znaczenie? Dlaczego ci, którzy popierają wegetarianizm, często sami jedzą mięso? Czy lepiej żyć na fermie przemysłowej, niż nigdy...

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Szkodliwe substancje w żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Szkodliwe substancje w żywności – książka

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Szczypta tradycji świeckim okiem – książka
    TANIEJ 7 %

    Szczypta tradycji świeckim okiem – książka

    Margalit  

    Zaintrygowana pytaniami przyjaciół, zastanawiałam się jak określić tę publikację, bo mimo wspomnień i dygresji, wcale nie jest biografią, receptury kulinarne nie zrobiły z niej poradnika kucharskiego, nie jest też kolejnym przewodnikiem po świętach żydowskich, choć opowiadam pokrótce o tych, które zainspirowały mnie do namalowania reprodukowanych, w tym również nie albumie, obrazów. Zdecydowałam więc,...

    Data dostępności:

    Cena: 46,50 zł 50,00 zł

    Więcej

  • Polskie mięso – książka
    TANIEJ 7 %

    Polskie mięso – książka

    Jaś Kapela  

    Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja...

    Data dostępności:

    Cena: 32,46 zł 34,90 zł

    Więcej

  • Dziękuję za świńskie oczy – książka
    TANIEJ 7 %

    Dziękuję za świńskie oczy – książka

    Dariusz Gzyra  

    Dziękuję za świńskie oczy to ważny głos w debacie na temat naszego stosunku do innych zwierząt. Autor nie tylko pokazuje, że zwierzęta są niezastąpionym źródłem wiedzy o świecie, w tym o ludziach, ale również jak bardzo potrzebna jest prowegańska polityka rozwoju. Dariusz Gzyra uważa, że w świecie, w którym zło jest wszechobecne, widać wyraźnie, ile jest możliwości czynienia dobra. Weganizm postrzega...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • TANIEJ 7 %

    Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), cz. III. Ab ovo ad γάλα. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I-VII w.). Byzantina Lodziensia XXVIII – ebook

    Zofia Rzeźnicka   Maciej Kokoszko  

    Niniejsza publikacja jest kontynuacją wieloletnich, wspólnie prowadzonych przez Autorów badań nad dietą, dietetyką, farmakologią i gastronomią późnego antyku i wczesnego Bizancjum. Powstała ona głównie na bazie greckich traktatów medycznych skomponowanych w okresie od I do VII w., ale uwzględnia także dane pochodzące spoza tego kanonu.   Zamiarem Autorów było przekazanie w przystępny sposób wiedzy...

    Data dostępności:

    Cena: 18,55 zł 19,95 zł

    Więcej

    • PDF
  • Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity – ebook
    TANIEJ 7 %

    Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity – ebook

    Susana Osorio-Mrożek  

    Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie - pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża - jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 16,74 zł 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
    • EPUB
    • MOBI
Liczba pozycji: 33

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA