Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 31
  • Prawo żywnościowe – książka
    TANIEJ 7 %

    Prawo żywnościowe – książka

    Katarzyna Leśkiewicz  

    W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Czy zwierzęta idą do nieba, a jeśli tak, to gdzie są, gdy my jesteśmy w czyśćcu? Czy jedzenie mięsa w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, sobotę i niedzielę to grzech i dlaczego? A co z rybami? Rolnicy, ekolodzy, myśliwi i księża: jak poukładać na nowo nasze relacje z resztą Stworzenia? Nowa książka Szymona Hołowni, przyjaciela dwóch cudownych psów: Grafita i Żelki, zaskakuje, inspiruje i odkrywa...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Filmowe menu – książka
    TANIEJ 7 %

    Filmowe menu – książka

    Andrew Rea  

    OGLĄDAJ. DELEKTUJ SIĘ. Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Hary poznał Sally…? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia? Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad czterdziestu przepisów to subiektywny wybór najwspanialszych ról filmowych, jakie zagrało jedzenie. Andrew...

    Data dostępności:

    Cena: 51,06 zł 54,90 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • Mnie nie ma – książka
    TANIEJ 7 %

    Mnie nie ma – książka

    Olga Święcicka  

    „Nie myślę o sobie czule. Mnie mogłoby nie być. Jestem tylko kostiumem”. W szczerej i bardzo osobistej rozmowie Maciej Nowak opuszcza swoje ciało, by spojrzeć na siebie z ironicznym dystansem. Wywiad jest próbą uchwycenia rozproszonej tożsamości człowieka, który ma odwagę nazwać siebie „grubym pedałem od kuchni”. Zaszufladkować Nowaka trudno, tym bardziej że sam stara się uciec przed wszystkimi określeniami....

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Smak kwiatów pomarańczy – książka
    TANIEJ 7 %

    Smak kwiatów pomarańczy – książka

    Agnieszka Drotkiewicz   Tessa Capponi-Borawska  

    Z ilustracjami Mroux „„Smak kwiatów pomarańczy” to książka, w której patrzymy na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą. To kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień (chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragu z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie) oraz ich powiązań ze sztuką (La Brioche Chardina, wiersz Pasoliniego przywołujący...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Bez marnowania – książka
    TANIEJ 7 %

    Bez marnowania – książka

    Anna Lesz  

    Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania...

    Data dostępności:

    Cena: 37,19 zł 39,99 zł

    Więcej

  • Why Waste Food? – książka
    TANIEJ 7 %

    Why Waste Food? – książka

    Andrew F. Smith  

    About one-third of all food grown for human consumption is lost or discarded every year, despite financial, environmental and ethical reasons to not waste food. We grow enough food to adequately feed everyone on the planet, yet hundreds of millions of people suffer from hunger, malnutrition or food insecurity. Together, this food waste accounts for about 8 per cent of the world’s total greenhouse gas...

    Data dostępności:

    Cena: 46,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Nowe wydanie bestsellera! „Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego zamieszania, po co kolejne wydanie? Właśnie po to, by wprowadzić do tekstu nowe myśli, które nie pojawiłyby się, gdyby nie konfrontacja tekstu z wnikliwym odbiorcą. By podzielić się dokonanymi w ciągu tych paru ostatnich...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • Zjadanie zwierząt – książka
    TANIEJ 7 %

    Zjadanie zwierząt – książka

    Jonathan Safran Foer  

    Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je produkuje? Jak traktowane są zwierzęta i czy to ważne? Jak zjadanie zwierząt wpływa na gospodarkę, społeczeństwo i środowisko? Wyniki tego śledztwa sprawiły, że stanął twarzą w twarz z rzeczywistością, której jako obywatel nie mógł zignorować, a jako...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 31

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA