Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

gastronomia

Liczba pozycji: 53
  • Prawo żywnościowe – książka
    TANIEJ 7 %

    Prawo żywnościowe – książka

    Katarzyna Leśkiewicz  

    W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych,...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Czy zwierzęta idą do nieba, a jeśli tak, to gdzie są, gdy my jesteśmy w czyśćcu? Czy jedzenie mięsa w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, sobotę i niedzielę to grzech i dlaczego? A co z rybami? Rolnicy, ekolodzy, myśliwi i księża: jak poukładać na nowo nasze relacje z resztą Stworzenia? Nowa książka Szymona Hołowni, przyjaciela dwóch cudownych psów: Grafita i Żelki, zaskakuje, inspiruje i odkrywa...

    Data dostępności:

    Cena: 37,11 zł 39,90 zł

    Więcej

  • Food Trucki Pasja na kółkach – książka
    TANIEJ 7 %

    Food Trucki Pasja na kółkach – książka

    Jacek Tymoszuk  

    Pierwsza książka poświęcona food truckom w Polsce. „Food Trucki - Pasja na Kółkach” jest zarówno przewodnikiem po świecie streetfoodu i karmiących aut w Polsce, jak i albumem opisującym historię mobilnej gastronomii w naszym kraju. W środku znajdziecie czterdzieści siedem wybranych przez autora, interesujących i czasem bardzo zabawnych wywiadów z niezwykłymi właścicielami food trucków. Każda historia...

    Data dostępności:

    Cena: 73,47 zł 79,00 zł

    Więcej

  • Zakwas Technologia w piekarni – książka
    TANIEJ 7 %

    Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Odroczony rozrost – książka
    TANIEJ 7 %

    Odroczony rozrost – książka

    Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka
    TANIEJ 7 %

    Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1 – książka

    To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...

    Data dostępności:

    Cena: 34,32 zł 36,90 zł

    Więcej

  • Why Waste Food? – książka
    TANIEJ 7 %

    Why Waste Food? – książka

    Andrew F. Smith  

    About one-third of all food grown for human consumption is lost or discarded every year, despite financial, environmental and ethical reasons to not waste food. We grow enough food to adequately feed everyone on the planet, yet hundreds of millions of people suffer from hunger, malnutrition or food insecurity. Together, this food waste accounts for about 8 per cent of the world’s total greenhouse gas...

    Data dostępności:

    Cena: 46,45 zł 49,95 zł

    Więcej

  • Bez marnowania – książka
    TANIEJ 7 %

    Bez marnowania – książka

    Anna Lesz  

    Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania...

    Data dostępności:

    Cena: 37,19 zł 39,99 zł

    Więcej

  • Boskie zwierzęta – książka
    TANIEJ 7 %

    Boskie zwierzęta – książka

    Szymon Hołownia  

    Nowe wydanie bestsellera! „Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego zamieszania, po co kolejne wydanie? Właśnie po to, by wprowadzić do tekstu nowe myśli, które nie pojawiłyby się, gdyby nie konfrontacja tekstu z wnikliwym odbiorcą. By podzielić się dokonanymi w ciągu tych paru ostatnich...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • Wielkie oszustwo na talerzu – książka
    TANIEJ 7 %

    Wielkie oszustwo na talerzu – książka

    M. Pandiani  

    „Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych...

    Data dostępności:

    Cena: 22,32 zł 24,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 53

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA