ciasto
Liczba pozycji: 15
Domowa cukiernia Kasi. Zimowe wypieki – ebook
Kasia
Domowa Cukiernia Kasi to seria sezonowych przepisów na Wasze ulubione wypieki. Przepisy, które znajdziecie w tej książce, zostały wybrane spośród wielu propozycji nadesłanych przez miłośników domowych wypieków. W tym wydaniu zapraszamy do krainy zimowych inspiracji, która pachnie cynamonem, imbirem i przyprawami korzennymi. Wprowadź wyjątkową atmosferę w ten zimowy czas i upiecz bliskim radość. Skorzystaj...Data dostępności:
Data publikacji:
Ciasta domowe – ebook
O-press
Fascynacja ciastami trwa od niepamiętnych czasów. Początek ich powodzenia przypada na chwilę, w której człowiek skosztował miodu. Ciasta stanowią nieodłączny element tradycyjnych świąt, uroczystości rodzinnych i innych okazji. Wiele gospodyń nie wyobraża sobie życia bez własnych wypieków, takich jak biszkopt, ciasto drożdżowe, sernik czy szarlotka. Mniej doświadczonym gospodyniom postaramy się przybliżyć...Data dostępności:
Data publikacji:
Ewcia i drzewko szczęścia – ebook
Ewa Ostrowska
Pięcioletnia Ewcia uwielbia zabawy z babcią i dziadkiem. Wspólnie przeżywają niezwykłe przygody: jeżdżą na safari, zjeżdżają w wannie po śniegu, układają wierszyki... Poza tym babcia gotuje najlepszą na świecie kaszkę i piecze przepyszne ciasto drożdżowe z rodzynkami, na widok którego nawet panu policjantowi mięknie serce. Sympatyczna Ewcia ma problem zapracowaną mamą, która bardzo zmieniła się...Data dostępności:
Data publikacji:
Drożdżowe LOVE – ebook
Kulinarna Maniusia
120 przepisów na słodkie i wytrawne drożdżowe wypieki! „Drożdżowe wypieki towarzyszą mi od najmłodszych lat. Ten zapach, ten smak zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i ciepłem domowego ogniska. Nie ma niczego piękniejszego. Zapraszam, rozgość się w moim kulinarnym świecie. Zebrałam dla Ciebie ponad 120 sprawdzonych i przetestowanych wielokrotnie przepisów na dania z wykorzystaniem drożdży. ...Data dostępności:
Data publikacji:
Omówienie instruktażu stanowiskowego bhp piekarza – ebook
Waldemar Klucha
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele różnych czynności technologicznych oraz prace związane z obsługą maszyn i urządzeń produkcyjnych. Piekarz zna receptury przygotowywania różnego rodzaju pieczywa i wytwarza je niemal od podstaw. Na początku przygotowuje ciasto z odpowiedniej mieszanki mąk i dodatków, a po wyrobieniu i ukształtowaniu czuwa nad...Data dostępności:
Data publikacji:
I gotowe! – ebook
Max LaManna
Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews. Jego najnowsza książka „I gotowe!” zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary. W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne,...Data dostępności:
Data publikacji:
Wypieki defensywne. Przewodnik dla czarodziejów i czarodziejek – ebook
T. Kingfisher
Zamach. Zaklęcia. Zakwas. Czternastoletnia Mona nie przypomina czarodziejów, których zadaniem jest obrona miasta. Nie potrafi ciskać błyskawicami ani komunikować się poprzez wodę. Jej przyjacielem jest zakwas, a magia, którą włada Mona, działa na ciasto. Dziewczynka wiedzie spokojne życie w piekarni swojej ciotki, gdzie zaklina piernikowe ludki, by tańczyły. Jednak pewnego dnia życie Mony wywraca...Data dostępności:
Data publikacji:
Roztwory i spółka – ebook
Kate Biberdorf
Z tej książki dowiesz się: • Jak z pomocą chemii zrobić pyszną kawę? • Dlaczego szybciej opalamy się na plaży niż w przydomowym ogródku? • Ile kalorii musi przyjąć nasz organizm, żeby dotrwać do kolejnego dnia? • Czy istnieje skuteczny sposób na pozbycie się kaca? Woda do kwasu czy kwas do wody? Nie ryzykuj i sięgnij po tę książkę! Pierwiastki, związki i reakcje chemiczne towarzyszą...Data dostępności:
Data publikacji:
Tokio kultowe przepisy – ebook
Maori Murota
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie. Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej: ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei,...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowe termogotowanie – ebook
Magdalena Makarowska Dominika Musiałowska
Zdrowo, pysznie, szybko i bez bałaganu? Prawidłowe odżywianie z zachowaniem zasad diety dla insulinoopornych może być banalnie proste. Zwłaszcza gdy z pomocą przychodzą dietetyczka Magdalena Makarowska i specjalistka od insulinooporności Dominika Musiałowska. Jeśli lubisz pyszne jedzenie, ale jednocześnie szukasz łatwych (choć zdrowych!) rozwiązań i nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin – ta książka...Data dostępności:
Data publikacji: