dynia
Liczba pozycji: 15
Przenoszenie danych z i do Excela – ebook
Krzysztof Chojnacki Piotr Dynia
Excel oferuje szereg funkcji umożliwiających importowanie danych z zewnętrznych źródeł. W książce przeczytasz, m.in. jak pozyskać dane z plików tekstowych, baz danych i stron internetowych.Data dostępności:
Data publikacji:
Sprytne makra – ebook
Katarzyna Kaczanowska Piotr Dynia
Poruszanie się po tysiącach kolumn i wierszy danych to wyzwaniem, z którym mierzy się na co dzień wielu użytkowników To to tylko jeden z wielu problemów, które pomagają rozwiązać makra przedstawione w niniejszej książce.Data dostępności:
Data publikacji:
Wykresy i grafika w Excelu krok po kroku – ebook
Krzysztof Chojnacki Piotr Dynia
Elementem wizualizacji danych najczęściej wykorzystywanym w Excelu są wykresy. W książce przeczytasz, jak wstawiać wykresy i formatować ich poszczególne elementy. Poznasz także kilka sposobów radzenia sobie z typowymi trudnościami przy tworzeniu wykresów.Data dostępności:
Data publikacji:
Dynia i jemioła. Nietypowe historie świąteczne – ebook
Aneta Jadowska
Najpyszniejsze opowiadania tej zimy! Świąteczny koniec roku, okres od Halloween do sylwestra. Magiczny czas między dynią a jemiołą. Dora Wilk, Nikita, Witkacy, Karma, Malina, Roman, Baal i inni przybywają z nowymi historiami. Burzliwe przygody i ciepłe opowieści to wszystko, czego trzeba, by przegonić zimową chandrę. Słodkie i ostre, romantyczne i całkowicie nieprzewidywalne. Opowiadania ze świata...Data dostępności:
Data publikacji:
Ucho, dynia, sto dwadzieścia pięć! – ebook
Maria Kruger
Jacek Kosmala chciał krzyczeć, że nie chce, że się nie zgadza, ale nie mógł. Jego okrągła i rumiana twarz wydłużyła się w psi pyszczek, nogi stawały się coraz krótsze, ręce skurczyły się w błyskawicznym tempie i stały się małymi, krzywymi łapkami. Całe ciało było teraz długie i pokryte żółtą sierścią. jednocześnie Jacek poczuł, że jest mu bardzo niewygodnie tak stać na dwóch nogach, i wobec tego stanął...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia włoska – ebook
O-press
Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego,...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowe kiszonki, które leczą – ebook
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska Ewa Sypnik-Pogorzelska
Kiszonki - leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cud, miód, Malina – ebook
Aneta Jadowska
Mówią, że z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciu… Nie z tą! Zresztą spróbujcie ustawić klan Koźlaków do fotografii. Powodzenia! Koźlaczki - wiedźmy, kobiety magiczne i sarkastyczne, nie poprzestają na półśrodkach i kiedy trzeba, idą na całość. Są nieobliczalne, ale mieszkańcy Zielonego Jaru wiedzą, że zawsze mogą na nie liczyć. A każda z nich może liczyć na resztę rodziny. Na dobre,...Data dostępności:
Data publikacji:
Halloween. Zabawa czy zagrożenie? – ebook
ks. Andrzej Zwoliński
Anton LaVey, autor „Biblii Szatana” i twórca „Kościoła Szatana”, publicznie powiedział, że Halloween jest najważniejszym dniem w roku dla Kościoła Szatana. Noc Halloween w kalendarzu rytuałów satanistycznych związana jest z praktyką tzw. czarnych mszy (parodia Mszy św.) oraz orgii seksualnych związanych z jednoczeniem się z demonami. Łączy się także z symbolicznym składaniem...Data dostępności:
Data publikacji:
Warzywo – ebook
Dominika Wójciak
" Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka dla...Data dostępności:
Data publikacji: