food
Liczba pozycji: 12
Legal protection of human health against the unsafe agricultural food – ebook
Katarzyna Leśkiewicz Paweł Gała Izabela Hasińska Łukasz Mikołaj Sokołowski
Compliance with the hygiene, in particular, not exceeding the levels of contaminants and residues of substances harmful to health in primary agricultural production is a condition of food safety for human health. The main research question of this book is whether, and if so, to what extent, legal regulations in various countries regarding especially agricultural practices in agricultural production...Data dostępności:
Data publikacji:
Comfort food po Polsku – ebook
Anna Zyśk
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu zawsze, gdy tego potrzebujesz. Dzięki tej książce: zawsze będziesz mieć pod ręką przepisy na poprawiające nastrój potrawy: pierogi na słodko...Data dostępności:
Data publikacji:
Love’s Labour’s Lost – ebook
William Shakespeare
King of Navarra, Ferdinand, with three close associates, vows to spend three years in an unceasing study of scholarly works. In the name of science, the monarch vows to limit himself in sleep and food, as well as spend the entire long term without communicating with women. Ferdinand is sure that only mortification of the flesh can lead to significant discoveries and conclusions. The king issues a decree...Data dostępności:
Data publikacji:
What's cooking. Jewish culinary culture – ebook
Tamara Sztyma Magdalena Maślak
Culinary culture is a vital element of the Jewish identity—while enhancing the sense of belonging to a community, it testifies to Jewish distinctiveness. Shaped over millennia in different locations all across the globe, it has remained very diverse until today. That is why the tale about Jewish food is simultaneously a tale about Jewish religion, culture and history.Data dostępności:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak schudnąć bez wyrzeczeń. Jedz to, co lubisz – ebook
Katarzyna Biłas
Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...Data dostępności:
Data publikacji:
SuperLunche. Zdrowe, ekspresowe, sezonowe – ebook
Karolina Szaciłło Maciej Szaciłło
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy. W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku: • oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne, • orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato, • odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady, • rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe. Ponadto menu...Data dostępności:
Data publikacji:
Folklore in the Digital Age: Collected Essays. Foreword by Andy Ross – ebook
Violetta Krawczyk-Wasilewska
Online and digital cultures are among the most personally gripping effects of globalisation in our increasingly networked world. While global multimedia culture may seem to endanger traditional folklore, there is no doubt that it creates new folklore as well. Folklore in the Digital Age vividly illustrates the range of e-folklore studies in updated papers and essays from the author’s 21st-century...Data dostępności:
Data publikacji:
Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli – ebook
Paweł Bravo
Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników „Tygodnika Powszechnego” felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia – gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400...Data dostępności:
My diet – ebook
Ilona Ciciała
My diet contains 30 recipes with dietary recipes with a calculated calorie value. These are extremely delicious meals that are filling for a long time and make dieting easy and enjoyable. There are recipes for both savoury and sweet dishes. It is by eating these meals that I have been able to return to a slim figure with ease and pleasure. Eating these meals, I don't feel like I'm on a diet. They are...Data dostępności: