gotowania
Liczba pozycji: 74
Lekcje chemii – ebook
Bonnie Garmus
Bestseller „New York Timesa”. Debiut, który trzeba przeczytać! Elizabeth Zott jest chemiczką i kobietą daleką od przeciętności. Byłaby zresztą gotowa jako pierwsza wytknąć rozmówcy, że coś takiego jak „przeciętna kobieta” nie istnieje. Ale jest połowa lat 50. i jej koledzy z całkowicie męskoosobowego zespołu naukowców w Instytucie Badawczym Hastings prezentują bardzo nienaukowe podejście do kwestii...Data dostępności:
Data publikacji:
Lekcje chemii – audiobook
Bonnie Garmus
Bestseller „New York Timesa”. Debiut, który trzeba przeczytać! Elizabeth Zott jest chemiczką i kobietą daleką od przeciętności. Byłaby zresztą gotowa jako pierwsza wytknąć rozmówcy, że coś takiego jak „przeciętna kobieta” nie istnieje. Ale jest połowa lat 50. i jej koledzy z całkowicie męskoosobowego zespołu naukowców w Instytucie Badawczym Hastings prezentują bardzo nienaukowe podejście do kwestii...Data dostępności:
Data publikacji:
Sybiraczka – ebook
Zbigniew Domino
Zbigniew Domino, autor Sybiraczki był dobrym, wytrawnym pisarzem. Był, ponieważ odszedł 11 czerwca 2019 roku. Miał mocno rozbudzoną wyobraźnię i niezwykłą intuicję, które to przymioty są dla ludzi pióra niezwykle cenne. I bogatą biografię, nabrzmiałą od niezwykłych zdarzeń i dramatycznych przeżyć, niekiedy zupełnie niewiarygodnych. Dawało mu to ogromny materiał literacki, co zaowocowało sporą liczbą...Data dostępności:
Data publikacji:
Bali na Twoim talerzu – ebook
Anna Skura
E-booka “Bali na Twoim talerzu” napisałam podczas mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, że dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na nowe, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych składników. 47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i duży głód. Oprócz części „kulinarnej”...Data dostępności:
Data publikacji: