kuchnia ebook
Liczba pozycji: 296
Minisłownik kulinarny polsko-grecki – ebook
Izabela Panopulos
Minisłownik kulinarny polsko — grecki został napisany z myślą o osobach, które chciałyby poznać słownictwo greckie związane z jedzeniem i kuchnią.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia prababci – ebook
oprac. Aleksandra Liszka
297 oryginalnych przepisów z lat 20. minionego stulecia. Gotuj jak własna prababcia! Kulinarna podróż w czasie dla każdego.Data dostępności:
Data publikacji:
Mistrzowska kuchnia – ebook
Mateusz Sielonka
Czy dania rodem z najlepszych restauracji świata można przygotować w domowym zaciszu? Oczywiście! „Mistrzowska kuchnia” zawiera przepisy, którymi mogliby pochwalić się najbardziej rozpoznawalni szefowie kuchni. W tym wydaniu autor przedstawia przepisy na dania wegańskie.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów – ebook
Opracowanie zbiorowe
Kuchnia polska to skarbnica smaków i aromatów. W książce zaprezentowano 1000 sprawdzonych receptur, które dobrane zostały z myślą zarówno o tradycjonalistach kuchennych, jak i osobach lubiących poeksperymentować ze smakami.Data dostępności:
Data publikacji:
Recepty i ciekawostki kulinarne – ebook
Rick Wilson
Książka poradnikowa, dotycząca kulinariów i sposobów przetrwania, humorystyczna, autorstwa fikcyjnego, dziewiętnastowiecznego podróżnika.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Egejska – ebook
Paulina Maruszewska
Książka zawiera ponad 170 przepisów z rejonu Morza Egejskiego. Są to tradycyjne przepisy z greckich domów lub tutejszych restauracji. Możecie się zdziwić, jak proste się wydają, ale tradycyjna kuchnia grecka właśnie taka jest — prosta, smaczna i zdrowa. Podstawą wielu produktów jest oliwa i feta, którą dodaje się niemal do wszystkiego, sos pomidorowy, a także różne warzywa — takie jak różne odmiany...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Warszawska – ebook
Władysław Krajewski
Macie Państwo przed oczami tekst, który można niewątpliwie określić jako „czytadło”. „Kuchnia Warszawska przed laty i dziś” — to nietypowa książka traktująca o kulinariach stolicy Polski. To swego rodzaju zeszyt dokumentacyjny z zebranymi zapiskami z najprzeróżniejszych źródeł, tak tradycyjnych (książki, teksty z pogranicza literatury, materiały prasowe) jak też z nowych środków komunikacji masowej...Data dostępności:
Data publikacji:
Współczesna kuchnia podlaska – ebook
Andrzej Fiedoruk
„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co pozostało z dawnych przepisów kulinarnych. Autor przedstawi też produkty i potrawy regionalne, a także renomowanych podlaskich producentów żywności.Data dostępności:
Kuchnia Neli – ebook
Adrian Rykowski
Książka ma charakter charytatywny. Cały uzyskany dochód będzie przeznaczony na leczenie i rehabilitację naszej 3-letniej córeczki chorej na rzadką chorobę genetyczną (Zespół Grouchy’ego). Pomóż i baw się rodzinnym gotowaniem razem z nami i Nelą.Data dostępności:
Data publikacji:
Smaki ziół. Pachnąca kuchnia – ebook
Anna Stefańska
Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z wykorzystaniem ziół, często pochodzących z własnego zbioru. Inspirują one do wzbogacania zarówno dobrze znanych, jak i zupełnie nowych receptur. Książka zawiera przepisy na rozmaite potrawy z ziołami w roli głównej, podnoszącymi walory smakowe, zapachowe, wizualne i zdrowotne.Data dostępności:
Data publikacji: