polsce
Liczba pozycji: 32
Pisma wybrane Tom 2: Rosjanin w Polsce (1920-1936) – ebook
Dymitr Fiłosofow
Tom drugi: Rosjanin w Polsce (1920-1936). Zbiór tekstów rozproszonych Dimitra Fiłozofowa, opracowany przez Piotra Mitznera, z lat 1920-1936, okresu emigracji do Polski. Dimitrij Fiłozofow poeta, krytyk literacki, polityczny emigrant urodzony w Carskiej Rosji, zmarł w Otwocku w czasie II wojny światowej. Kierownik i członek polsko-rosyjskiego klubu literackiego "Domek w Kołomnie".Data dostępności:
CookLux – ebook
Ewa Muzyka
Ciekawe i szybkie przepisy. Pyszne i bezmięsne dania w 15 minut. Postaraj się jeść zdrowiej, odżyw swój organizm i pozwól mu sprawniej funkcjonować, ograniczając ciężkostrawne mięso pełne toksyn czy antybiotyków. Badania pokazują, że w Polsce używa się do 50% więcej antybiotyków i sterydów w mięsie niż w pozostałych krajach Europy. Wszystko idzie w dzisiejszych czasach ku zmianie na lepsze, zdrowsze...Data dostępności:
Data publikacji:
In the Land of Vodka and Onions. Poland uncensored – ebook
Katarzyna Satława
Książka jest pełna opisów groteskowych, jak i śmiertelnie poważnych sytuacji na bazie obserwacji autorki, lektury tekstów etnograficznych czy ankiet wśród obcokrajowców mieszkających w Polsce. Emigracja, program 500+, stereotypy, przesądy, kultura ludowa, kto wynalazł wódkę i ile jest w nas cech Zagłoby — na to wszystko znajdziecie Państwo odpowiedź w tejże publikacji.Data dostępności:
Data publikacji:
CD-Action – ewydania – 04/2024
„CD-Action” to lider na rynku magazynów poświęconych grom komputerowym oraz konsolowym w Polsce i jedno z największych europejskich czasopism o tej tematyce, które swoją renomę buduje już od 24 lat. W każdym wydaniu doświadczony zespół redakcyjny oferuje czytelnikom fachowe, atrakcyjnie ilustrowane zapowiedzi nadchodzących gier, recenzje rynkowych nowości, nietuzinkowe artykuły publicystyczne,...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 19,00 zł
Opinie o produkcie20,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,00 zł- Dostęp online PDF
Domowy wyrób win – ebook
Tadeusz Woźniak
Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...Data dostępności:
Data publikacji:
Nauka Bez Tajemnic – e-wydanie – 3/2015
Poznaj świat, który Cię otacza Brytyjski hit już w Polsce! Nauka Bez Taemnic to licencyjne wydanie nowego brytyjskiego magazynu „Science Uncovered”. Zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i Stanach Zjednoczonych został uznany za największy hit prasowy końcówki roku 2013. Redakcja „Science Uncovered” przyciągnęła do współpracy najwybitniejszych naukowców z ogromnym talentem i wieloletnim...Data dostępności:
Data publikacji:
Filologia obca w stulecie swego istnienia: Filologia obca w stulecie swego istnienia. Instytut Romanistyki Uniwersytetu Warszawskiego – ebook
Dariusz Krawczyk Maciej Smuk Małgorzata Sokołowicz
Książka upamiętniająca stulecie istnienia Instytutu Romanistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Autorzy przedstawiają przyjętą w Instytucie filozofię kształcenia, dokonania i osiągnięcia naukowe pracowników oraz aktualne wyzwania i kierunki rozwoju filologii obcych w Polsce i na świecie. Publikacja nie ogranicza się do kwestii dotyczących ściśle filologii romańskiej – ma charakter uniwersalny, jest próbą...Data dostępności:
Kiszonki i fermentacje – ebook
Aleksander Baron
"Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem...Data dostępności:
Data publikacji:
Potrawy z grilla. Kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na coraz bardziej modne w Polsce...Data dostępności:
Data publikacji:
Pragmalinguistique pour le discours publicitaire. Approche comparative franco-polonaise – ebook
Marcin Skibicki
W ostatnich dziesięcioleciach reklama była i pozostaje interesującym materiałem badawczym dla niemalże wszystkich dziedzin nauki, włączając w to językoznawstwo, które nie pozostało obojętne na ten budzący skrajne emocje akt komunikacji. W niniejszej książce autor, opierając się na teoriach pragmatyki i komunikacji, przedstawia reklamę jako zrytualizowaną formę komunikacji, kładąc akcent na złożoność...Data dostępności: