soja
Liczba pozycji: 5
Strączkowe - bobik, groch, łubin, soja – ebook
praca zbiorowa
"Strączkowe" to publikacja poświęcona uprawie roślin strączkowych, opisuje nawożenie, ochronę, siew, dobór odmian, fazy rozwojowe, szkodniki, sposoby zwalczania chorób oraz szczegółowe technologie, m.in. uproszczenia. Porusza też temat siewu i przechowywania. Dotyczy m.in. roślin: bobik, groch, łubin czy soja.Data dostępności:
Data publikacji:
Soja i inne rośliny strączkowe - bobik, groch, łubin – ebook
praca zbiorowa
Zmiany klimatu, a co za tym idzie coraz częstsze okresy suszy sprawiają, że większą uwagę powinniśmy zwrócić na glebę. Dbałość o glebę to dostarczanie materii organicznej i prawidłowy płodozmian. Doskonale wpisują się w to rośliny strączkowe. Dzięki cechom poszczególnych gatunków, a także mnogości odmian, uprawę strączkowych możemy wprowadzić do każdego gospodarstwa. Jednak by osiągnąć sukces w uprawie...Data dostępności:
Data publikacji:
Srebrzysty blask – audiobook
Urszula Soja
Póki żyjemy, śmierć nas nie dotyczy, lecz póki morderca nie zostanie schwytany, wszyscy możemy umrzeć! Lucjusz Wibiusz, Rzymianin i syn szewca, pewnego dnia spotyka na Forum Romanum Aristodemosa, Greka i filozofa, który wygłasza mowę o Epikurze. Zafascynowany naukami mędrca chłopak chętnie dołącza do nauczyciela, który proponuje, by Lucjusz towarzyszył mu przez kilka najbliższych dni. Nieoczekiwanie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #bez alergii – ebook
Małgorzata Górnikowska
Urozmaicona dieta jest ważna dla każdego, szczególnie dla alergika. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów z diety powoduje, że z braku pomysłu sięgamy ciągle po to samo i popadamy we własną pułapkę, uczulając się na te produkty, które do tej pory mogliśmy jeść bez ograniczeń. Im częściej spożywamy określony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że nasz organizm zacznie się przed nim bronić....Data dostępności:
Data publikacji:
Tradycje kulinarne Korei – ebook
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem...Data dostępności:
Data publikacji: