tylko polska
Liczba pozycji: 14
Viva – eprasa – 18/2024
Ten luksusowy dwutygodnik nie tylko na bieżąco śledzi, co dzieje się w świecie polityki, kultury i showbiznesu, lecz zagląda również za kulisy wszystkich wydarzeń. Pisząc o artystach, politykach, ludziach sukcesu, opowiada także o ich życiu prywatnym, namiętnościach, pasjach i życiowych doświadczeniach.Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 8,54 zł
Opinie o produkcie8,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,99 zł- Dostęp online PDF
Viva – eprasa – 17/2024
Ten luksusowy dwutygodnik nie tylko na bieżąco śledzi, co dzieje się w świecie polityki, kultury i showbiznesu, lecz zagląda również za kulisy wszystkich wydarzeń. Pisząc o artystach, politykach, ludziach sukcesu, opowiada także o ich życiu prywatnym, namiętnościach, pasjach i życiowych doświadczeniach.Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 8,54 zł
Opinie o produkcie8,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,99 zł- Dostęp online PDF
Vogue – e-wydanie – 9/2024
Polska edycja uznanego na całym świecie magazynu o modzie i stylu życia. Na tle swoich zagranicznych odpowiedników wyróżnia się dużą liczbą reportaży, wywiadów oraz rozmaitych form dziennikarskich poświęconych nie tylko modzie, lecz także kulturze czy sztuce. W środku znajdziemy inspirację do modowych eksperymentów, propozycje polskich artystów i projektantów.Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Świętokrzyskie – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce pierwszą książkę kucharską, która w całości poświęcona została kulinarnym zwyczajom regionu świętokrzyskiego. W tej absolutnie unikalnej pozycji zebraliśmy przepisy, które naszym zdaniem najbardziej przybliżają tradycje świętokrzyskiej kuchni. Kuchnia świętokrzyska to nie tylko potrawy gotowane w wiejskich domach według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie....Data dostępności:
Data publikacji:
Wegańska kuchnia polska – ebook
Edyta Stępczyńska
Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY – KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI – ZAMIENNIKI MIĘSA – GULASZE, KAPUSTY – PASZTETY I PASTY – DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI – DESERY. Spisując te przepisy wierzyłam w to, że dzięki nim obudzisz w sobie chęć do przygotowywania potraw prostych i nieskomplikowanych. Potraw, które gościły i goszczą na Polskich stołach. Z jedną, ale zasadniczą różnicą....Data dostępności:
Miesięcznik Znak. Listopad 2012 – eprasa
Opracowanie zbiorowe
TEMAT MIESIĄCA: Zło: adresat nieznany Czy zagadka zła jest dla każdego czasu inna? Jeśli tak, jakie jest nasze zło współczesne – zło na miarę XXI w.? I jakie jest XXI-wieczne unde malum? DEBATY Ekonomiści, organizacje chłopskie i aktywiści NGO poszukują wciąż sposobu na zwalczenie plagi głodu. Czy mówią jednym językiem? Czy podobnie określają zagrożenia? Czy żywność musi być towarem na rynku,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia polska dla diabetyków – ebook
Dorota Drozd
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka - dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” - pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także...Data dostępności:
Data publikacji:
Zdrowo w 15 minut. Obiady – ebook
Marta Maciurzyńska
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swojej bestsellerowej książki i mnóstwem pysznych dań! Spanakorizo, pasta alla carretiera, turecki chleb, kaszotto z warzywami po meksykańsku, jajka zapiekane po hiszpańsku, amerykańskie pancakes, Flammkuchen, francuska zupa cebulowa, indyk generała...Data dostępności:
Data publikacji:
Olive Edycja Polska – e-wydanie – 3/2016
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...Data dostępności:
Data publikacji:
HISTORIA PODLASKICH SMAKÓW – ebook
Andrzej Fiedoruk
Kuchnie narodowe, regionalne, lub tworzone na zapotrzebowanie mediów czyste dziwolągi, typu kuchnia molekularna, czy fushion, zalewają programy telewizyjne, a prowadzący te programy w mgnieniu oka przekraczają bramy celebryckiego raju. Także kuchnie regionalne coraz częściej wpisywane są w programy edukacyjne czy kulturowe poszczególnych województw. Co ciekawsze, prawie każda informacja promująca restauracje,...Data dostępności: