w kuchni polskiej
Liczba pozycji: 3
Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej – ebook
Jacek Czauderna
Jacek Czauderna – twórca i właściciel marki oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat – doskonale zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją praktyczną wiedzą dzieli się m.in. jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym...Data dostępności:
Data publikacji:
Zbrodnia na Cyrhli Toporowej – audiobook
Zygmunt Zeydler-Zborowski
Powieść kryminalna jednego z najpopularniejszych autorów PRL. Urlop w Zakopanem miał być zasłużonym wypoczynkiem dla Jacka Badeckiego. Młody pisarz nie spodziewał się, że już po drodze plany pokrzyżuje mu awaria samochodu i przymusowy postój w Krakowie. Po dotarciu do Zakopanego przypadkiem wpada na Roberta Helberga, który w Krakowie zaoferował mu pomoc w transporcie. Spotkanie kończy się wspólną...Data dostępności:
Data publikacji:
Córki Wawelu – audiobook
Anna Brzezińska
Polska Jagiellonów oczami kobiet Wielki powrót Anny Brzezińskiej Audiobook w wykonaniu Weroniki Nockowskiej – ponad 25 godzin słuchania przełomowej książki o historii kreowanej przez mężczyzn, w której jednak najważniejszą rolę odgrywały kobiety Regina jest prostą chłopką, dla której Kraków to obietnica lepszego bytu i zarobku. Dziewczyna zostaje przyjęta na służbę do mistrza Bartłomieja,...Data dostępności:
Data publikacji: