w kuchni polskiej
Liczba pozycji: 3
Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej – ebook
Jacek Czauderna
Jacek Czauderna – twórca i właściciel marki oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat – doskonale zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją praktyczną wiedzą dzieli się m.in. jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym...Data dostępności:
Data publikacji:
Wcierki rtęciowe i obcęgi – audiobook
Zofia Karaś
Zofia Karaś w porywający i pełen humoru sposób opisuje swoje zmagania z praktyki lekarskiej prowadzonej na początku XX wieku. Przenosi nas do świata pełnego zabobonów, chorób wenerycznych, zabójczych zastrzyków, a także biedy i zbierającej bogate żniwo śmierci. Z książki dowiemy się m.in., czym było oberwanie i jak należało je leczyć, jakie były najczęściej wykorzystywane metody przerywania ciąży,...Data dostępności:
Data publikacji:
Dom pod biegunem. Gorączka (ant)arktyczna – audiobook
Dagmara Bożek-Andryszczak Piotr Andryszczak
Dom pod biegunem to historia małżeństwa z Krakowa, Dagi i Piotrka, którzy pewnego zwykłego dnia 2012 roku wpadli na niezwykły pomysł wysłania aplikacji na wyprawę pod biegun. Rok pobytu w Polskiej Stacji Polarnej Hornsund na Spitsbergenie wystarczył, by zupełnie przypadkowy wyjazd, spowodowany chęcią przeżycia arktycznej przygody, przerodził się w prawdziwą fascynację i wywołał u nich mityczną gorączkę...Data dostępności:
Data publikacji: