Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

warszawie

Liczba pozycji: 75
  • Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne – ebook

    Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne – ebook

    Z uwagi na wzrastającą na całym świecie, a w tym w Polsce, skalę zachorowań na choroby dietozależne, apel o jednoczenie działań różnych instytucji na rzecz współpracy w celu kształtowaniu prozdrowotnego stylu życia, a w tym sprzyjających zdrowiu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne, jest jak najbardziej zasadny. Działania takie doskonale dyskontować mogą istotę zdrowia publicznego zarówno...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Środki wspierające wdrażanie bioasekuracji w drobiarstwie. Praktyczny przewodnik – ebook

    Środki wspierające wdrażanie bioasekuracji w drobiarstwie. Praktyczny przewodnik – ebook

    Praca zbiorowa  

    Zgodnie z definicją zawartą w Kodeksie zdrowia zwierząt lądowych OIE z 2019 roku, termin ‘bioasekuracja’ odnosi się do zestawu środków zarządzania i środków fizycznych, których stosowanie ma na celu zmniejszenie ryzyka wprowadzenia, rozwoju i rozprzestrzeniania się chorób, infekcji lub inwazji u zwierząt, w hodowli zwierzęcej i w jej obrębie. Na poziomie fermy unikanie wprowadzania patogenów pozwala...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Prawdy i półprawdy w żywieniu człowieka – ebook

    Prawdy i półprawdy w żywieniu człowieka – ebook

    Wybór tekstów będących ripostą na kumulację szumu medialnego na temat żywności i żywienia – nie tylko faktów i mitów, ale też kontrowersyjnych poglądów lub wręcz pseudofaktów. Opracowanie jest zbiorem spostrzeżeń i wyników badań ekspertów z różnych ośrodków naukowych z całej Polski. Źródłem tytułowych prawd są badania naukowe prowadzone w obszarze nauki o żywności i żywieniu człowieka w podejściu holistycznym,...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Opracowanie zbiorowe  

    Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Nasionoznawstwo roślin warzywnych. Przewodnik do ćwiczeń – ebook
    CENA NEXTO

    Nasionoznawstwo roślin warzywnych. Przewodnik do ćwiczeń – ebook

    Ewelina Pióro-Jabrucka   Jarosław Przybył  

    Przewodnik do oceny jakości oraz rozpoznawania według cech morfologicznych materiału siewnego najważniejszych odmian i gatunków warzyw uprawianych bądź dostępnych w obrocie towarowym w Polsce. Gwarantuje pełną informację dla osób specjalizujących się w zakresie nasiennictwa i nasionoznawstwa, studentów ogrodnictwa, uczniów szkół średnich o profilu ogrodniczym, a także wszystkich zawodowo lub amatorsko...

    Data dostępności:

    Cena: 22,50 zł 25,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Praca zbiorowa  

    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO

    Analiza i ocena jakości żywności – ebook

    Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka  

    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Włoskie spacery po Warszawie – ebook
    CENA NEXTO

    Włoskie spacery po Warszawie – ebook

    „Włoskie spacery po Warszawie” to wyjątkowa, bo będąca owocem wieloletniej współpracy kulturalno-edukacyjnej Kolegium Europejskiego w Natolinie i Ambasady Republiki Włoskiej w Warszawie, książka-przewodnik. Motywem głównym tego zbioru esejów są kulturowe związki Warszawy z Włochami, przy czym warszawsko-włoskie dziedzictwo przywoływane jest tu nie tylko w artystycznym, ale również szerszym – politycznym...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 86,31 zł 95,90 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 95,90 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 75

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA