Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

WNT

Liczba pozycji: 6
  • Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie – książka
    TANIEJ 5 %

    Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie – książka

    Zdzisław E. Sikorski  

    W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie,...

    Cena: 37,05 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka
    TANIEJ 5 %

    Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach – książka

    Adam Olszewski  

    Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie...

    Cena: 65,55 zł 69,00 zł

    Więcej

  • Właściwości fizyczne żywności – książka
    TANIEJ 5 %

    Właściwości fizyczne żywności – książka

    Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego...

    Cena: 46,55 zł 49,00 zł

    Więcej

  • Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych – książka
    TANIEJ 5 %

    Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych – książka

    Adam Olszewski  

    W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym. Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa. Książka jest cenną pomocą...

    Cena: 56,05 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Zarządzanie jakością żywności – książka
    TANIEJ 5 %

    Zarządzanie jakością żywności – książka

    P. A. Luning   W. J. Marcelis   W. M. F. Jongen  

    Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakości tak, aby można było prognozować funkcjonowanie systemów kontroli jakości oraz je doskonalić. Ten unikatowy podręcznik będzie przydatny zarówno pracownikom naukowym,...

    Cena: 37,05 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Emulgatory – książka
    TANIEJ 5 %

    Emulgatory – książka

    Clyde E. Stauffer  

    - aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej- praktyczne zastosowanie emulgatoró w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności...

    Cena: 37,05 zł 39,00 zł

    Więcej

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA