Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

wydawnictwa naukowe

Liczba pozycji: 38
  • Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka
    TANIEJ 7 %

    Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych. Leksyka kulinarna – książka

    Michał Kozdra   Volodymyr Dubichynskyi  

    Dydaktyczny słownik tematyczny rosyjsko-polskich paraleli leksykalnych to innowacyjny słownik tematyczny z zakresu słownictwa kulinarnego opisujący pełne, niepełne i pozorne paralele leksykalne języka rosyjskiego i polskiego, to znaczy podobne graficznie/fonetycznie słowa z pełnym lub częściowym pokrywaniem się znaczeń albo całkowicie różne znaczeniowo. Słownik ma charakter dydaktyczny i skierowany...

    Data dostępności:

    Cena: 26,97 zł 29,00 zł

    Więcej

  • Świętowanie z insulinoopornością – książka
    TANIEJ 7 %

    Świętowanie z insulinoopornością – książka

    Magdalena Makarowska   Dominika Musiałowska  

    Czy święta i inne mniej lub bardziej uroczyste okazje muszą być związane z objadaniem się, złym samopoczuciem, dodatkowymi kilogramami i… wyrzutami sumienia? W końcu nawet dla zupełnie zdrowych ludzi świąteczny czas bywa wyzwaniem, a co dopiero dla osób z insulinoopornością… Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska, autorki bestsellerowych poradników dla insulinoopornych, dowodzą, że w święta można...

    Data dostępności:

    Cena: 41,76 zł 44,90 zł

    Więcej

  • Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej – książka

    Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej „gorących” zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może być wpływ mikroorganizmów jelitowych na procesy fizjologiczne i patologiczne w organizmie człowieka. Wyniki badań pokazują, że zmiany mikrobiomu jelitowego mają wpływ na rozwój schorzeń układu pokarmowego,...

    Data dostępności:

    Cena: 138,57 zł 149,00 zł

    Więcej

  • Wybrane zagadnienia psychodietetyki – książka
    TANIEJ 7 %

    Wybrane zagadnienia psychodietetyki – książka

    Jagoda Różycka  

    Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań zdrowotnych w tym żywieniowych pacjentów z przewlekłymi chorobami somatycznymi i nadwagą/otyłością. Zawierają zbiór interdyscyplinarnej i kompleksowej wiedzy z dziedziny dietetyki i psychologii, która ma ukierunkować...

    Data dostępności:

    Cena: 41,85 zł 45,00 zł

    Więcej

  • Żywienie osób starszych – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywienie osób starszych – książka

    Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy­musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia,...

    Data dostępności:

    Cena: 73,47 zł 79,00 zł

    Więcej

  • Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce – książka
    TANIEJ 7 %

    Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce – książka

    Joanna Szwacka-Mokrzycka  

    "W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statystyczne), merytoryczne i dydaktyczne. Jestem przekonany, że publikacja będzie przydatna osobom podejmującym problematykę konsumpcji, zwłaszcza młodym pracownikom nauki, będzie też cenioną pomocą dydaktyczną w nauczaniu...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Dopamina i sernik – książka
    TANIEJ 7 %

    Dopamina i sernik – książka

    Manfred Spitzer  

    Kto myśli, że naukę można przedstawiać jedynie w nudny sposób, z pewnością nie czytał jeszcze żadnej z książek Manfreda Spitzera! Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru ma negatywny wpływ na obwód naszego pasa, ale czy wiedzieli Państwo, że cukier pomaga nam planować przyszłość? Albo że także ojcowie cierpią na depresję poporodową i że testosteron nie czyni nas automatycznie agresywnymi ludźmi? Dlaczego...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Antropologia praktyk kulinarnych Tom 5 – książka
    TANIEJ 7 %

    Antropologia praktyk kulinarnych Tom 5 – książka

    Jedzenie, w którym ucieleśnia się dialektyczny związek naszej biologicznej indywidualizacji z naszą społeczną tożsamością, pozwala nam prześledzić procesy, które stanowią o specyfice relacji między nimi w naszych czasach postkapitalizmu i ponowoczesności. Na pierwszy plan wysuwa się tu symboliczne znaczenie pola emocjonalnego otaczającego ciało i związane z nim czynności. Fragment Wprowadzenia

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka – książka
    TANIEJ 7 %

    Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka – książka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji pomiędzy inspekcjami realizującymi...

    Data dostępności:

    Cena: 28,83 zł 31,00 zł

    Więcej

  • Szkodliwe substancje w żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Szkodliwe substancje w żywności – książka

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 38

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA