Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

wydawnictwo naukowe pwn

Liczba pozycji: 32
  • Chłodnictwo – książka
    TANIEJ 7 %

    Chłodnictwo – książka

    Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku....

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Drobne wypieki – książka
    TANIEJ 7 %

    Drobne wypieki – książka

    Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie? Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Żywność wygodna i żywność funkcjonalna – książka
    TANIEJ 7 %

    Żywność wygodna i żywność funkcjonalna – książka

    Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym. Publikacja...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Odroczony rozrost – książka
    TANIEJ 7 %

    Odroczony rozrost – książka

    Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala...

    Data dostępności:

    Cena: 82,77 zł 89,00 zł

    Więcej

  • Dopamina i sernik – książka
    TANIEJ 7 %

    Dopamina i sernik – książka

    Manfred Spitzer  

    Kto myśli, że naukę można przedstawiać jedynie w nudny sposób, z pewnością nie czytał jeszcze żadnej z książek Manfreda Spitzera! Wszyscy wiemy, że nadmiar cukru ma negatywny wpływ na obwód naszego pasa, ale czy wiedzieli Państwo, że cukier pomaga nam planować przyszłość? Albo że także ojcowie cierpią na depresję poporodową i że testosteron nie czyni nas automatycznie agresywnymi ludźmi? Dlaczego...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Zakwas Technologia w piekarni – książka
    TANIEJ 7 %

    Zakwas Technologia w piekarni – książka

    Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące...

    Data dostępności:

    Cena: 92,07 zł 99,00 zł

    Więcej

  • Nadwaga i otyłość – książka
    TANIEJ 7 %

    Nadwaga i otyłość – książka

    Aleksandra Łuszczyńska  

    Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących leczeniu i prewencji otyłości, przybliża standardy przeprowadzania eksperymentów, służących testowaniu wpływu określonych czynników na ludzkie zdrowie, zawiera opisy interwencji psychologicznych oraz ocenę ich efektywności. Gwałtowny...

    Data dostępności:

    Cena: 54,87 zł 59,00 zł

    Więcej

  • Edukacja żywieniowa – książka
    TANIEJ 7 %

    Edukacja żywieniowa – książka

    Isobel R. Contento  

    Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi. W podręczniku omówiono: • najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce; • procedurę...

    Data dostępności:

    Cena: 185,07 zł 199,00 zł

    Więcej

  • Jedz módl się jedz – książka
    TANIEJ 7 %

    Jedz módl się jedz – książka

    Michael Booth  

    Trzy fakty naznaczają los każdego faceta: urodził się, kiedyś umrze i któregoś dnia z pewnością będzie chciał kupić szybki motocykl. Kiedy mężczyzna robi się zrzędliwy, cyniczny i neurotyczny, to znak, że stanął u progu kryzysu wieku średniego. To NIE jest kolejny poradnik w stylu "pomóż sobie sam". To pełna humoru i autoironii opowieść o tym, jak pewien czterdziestolatek odnalazł spokój i równowagę....

    Data dostępności:

    Cena: 36,27 zł 39,00 zł

    Więcej

  • Biotechnologia żywności – książka
    TANIEJ 7 %

    Biotechnologia żywności – książka

    Bednarski Włodzimierz   Arnold  

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności. Podręcznik...

    Data dostępności:

    Cena: 64,17 zł 69,00 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 32

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA