zywnosciowym
Liczba pozycji: 11
Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym – książka
Teresa Nowogródzka
Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producentów ekożywności i ekoprzetwórców, a także studentów kierunków: Technologia żywności i żywienia człowieka, Bezpieczeństwo żywności, Inżynieria produkcji, Rolnictwo oraz konsumentów coraz bardziej świadomych znaczenia jakości spożywanej żywności. „Monografia...Data dostępności:
Cena: 82,77 zł
89,00 złModel odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym – ebook
Paweł Wojciechowski
Paweł Wojciechowski doktor nauk prawnych, adiunkt w Katedrze Prawa Rolnego i Systemu Ochrony Żywności oraz Pracowni Prawa Żywnościowego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego; autor kilkudziesięciu publikacji z zakresu prawa żywnościowego i rolnego, m.in. monografi i Wspólnotowy model urzędowej kontroli żywności (Warszawa 2008) oraz współautor komentarza do ustawy o bezpieczeństwie...Data dostępności:
System prawa żywnościowego – ebook
Paweł Wojciechowski Małgorzata Korzycka
"Recenzowana praca znanych i uznanych Autorów stanowi pierwsze w polskiej literaturze, tak szerokie i pogłębione, opracowanie prawa żywnościowego, nowej dziedziny prawa znajdującej się w toku wyodrębniania. Dzieło obejmuje niemalże całość bardzo rozległej i skomplikowanej problematyki prawnej dotyczącej żywności i choćby już tylko z tego względu zasługuje na miano "Systemu prawa żywnościowego". Przedmiotem...Data dostępności:
Międzynarodowe prawo żywnościowe – ebook
Tomasz Srogosz prof. KA
Monografia jest pierwszym w Polsce opracowaniem poświęconym normom prawa międzynarodowego publicznego w zakresie: rolnictwa, żywności i wyżywienia, prawa do żywności, bezpieczeństwa żywnościowego, suwerenności żywnościowej, zrównoważonego rozwoju żywnościowego, źródeł i podmiotów prawa, międzynarodowego prawa rolnego standardów żywnościowych. Z jednej strony jest monografią naukową...Data dostępności:
Inspektor Parma i spisek żywnościowy – ebook
Christopher Siemieński
Czy wiecie, co się kryje w waszym jedzeniu? Pierwsza część serii o przygodach świnki Parmy autorstwa Christophera Siemieńskiego z ilustracjami Martina Siemienskiego. Jest takie miasteczko, zupełnie niepodobne do innych, którego mieszkańcy bardzo dbają o to, by ich dieta była zdrowa i pożywna. Nie jest to wcale takie proste: sąsiednie miejscowości, Buły Wielkie i Parówy Niżne, dają zły przykład,...Data dostępności:
Data publikacji:
Chronodieta. Co kiedy jeść – ebook
Michael F. Roizen Michael Crupain Ted Spiker
Dowiedz się, jak codzienny dobór tego, co się je, a także pory jedzenia, mogą wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się. Jak wykorzystać jedzenie do poprawy zdrowia i jakości życia. Doktor Michael Roizen − autor bestsellerowych książek z listy „New York Timesa” − i doktor Michael Crupain − odpowiedzialny za medyczną stronę talk-show „Dr...Data dostępności:
Data publikacji:
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności – ebook
Samir Dani
"Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów...Data dostępności:
Data publikacji:
Kultura bezpieczeństwa żywności – książka
Małgorzata Z. Wiśniewska
Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o jej zapewnienie, należy do kategorii tzw. nowych zagrożeń dla bezpieczeństwa produktu żywnościowego. Kultura bezpieczeństwa żywności to podzielane postawy, wartości...Data dostępności:
Cena: 44,64 zł
48,00 złTechnologiczno-ekonomiczne aspekty rolnictwa – książka
SPIS TREŚCI Jan Buczek, Wacław Jarecki, Marta Jańczak-Pieniążek, Renata Tobiasz-Salach, Dorota Bobrecka-Jamro Regionalne zróżnicowanie rolnictwa w województwie podkarpackim Aneta Jarecka, Dorota Bobrecka-Jamro Uwarunkowania wysiewu odmian przewódkowych pszenicy jarej w terminie jesiennym Wacław Jarecki, Dorota Bobrecka-Jamro Znaczenie dokarmiania dolistnego w uprawie roślin Małgorzata Chackiewicz Ochrona...Data dostępności:
Cena: 28,83 zł
31,00 złZarządzanie łańcuchem dostaw żywności – książka
Samir Dani
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych, • innowacji...Data dostępności:
Cena: 64,17 zł
69,00 zł