Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

kucharstwo, żywność, gastronomia

Liczba pozycji: 1644
  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Moje odchudzanie – książka

    Moje odchudzanie – książka

    Konrad Gaca  

    Znasz już wszystkie diety, odchudzasz się od lat, a efektów jak nie było tak nie ma. Chcesz to w końcu zmienić? Sięgnij po tę książkę! Pozbywanie się zbędnych kilogramów to nie tylko dieta. Odchudzanie z Konradem Gacą, znanym z programu Fat Killers - Zabójcy Tłuszczu, to przemyślany, wieloetapowy proces, który pozwoli Ci skutecznie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej. Z Konradem Gacą, odzyskasz...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wściekły kucharz – książka

    Wściekły kucharz – książka

    Anthony Warner  

    Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce Angry Chef nie dasz się już nabrać na żadną żywieniową modę i zaczniesz jeść normalnie. Angry Chef to popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych napisane w wyjątkowo złośliwy sposób. Autor rozprawia się w nim m.in. z olejem kokosowym, dietą paleo czy superfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Depresja Jedzenie, które leczy – książka

    Depresja Jedzenie, które leczy – książka

    Karolina Szaciłło   Maciej Szaciłło  

    Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem? Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób. Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej...

    Cena: 49,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Czyste mięso – książka

    Czyste mięso – książka

    Paul Shapiro  

    Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowe odkwaszanie – książka

    Zdrowe odkwaszanie – książka

    Hermann Straubinger  

    Jak pozbyć się przykrych skutków niedoborów snu, niezdrowej diety i życia w stresie? Stres, niedosypianie i jedzenie wysokoprzetworzonej żywności powodują zakwaszenie organizmu, które z kolei może prowadzić do alergii, problemów skórnych i poważniejszych dolegliwości zdrowotnych. Wystarczy jednak wprowadzić kilka zmian, by przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, odzyskać zdrowie i odporność. Dzięki...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Jak jeść słodycze i nie tyć – książka

    Jak jeść słodycze i nie tyć – książka

    Jessica Meinhard  

    Jedz słodycze i nie tyj! Chcesz schudnąć, ale na samą myśl o diecie oblewa cię zimny pot? Nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy i deserów? Uważasz, że wszystko, co słodkie i pyszne, jest szkodliwe i tuczące? Jessica Meinhard udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Autorka, znana na Instagramie jako @shining_star_9, schudła 17 kilogramów, a dziś motywuje do tego innych. W tej książce dzieli się...

    Cena: 44,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : 365 obiadów za pięć złotych – książka

    365 obiadów za pięć złotych – książka

    Lucyna Ćwierczakiewiczowa  

    Książka „365 obiadów za pięć złotych” przez dziesięciolecia była obowiązkową lekturą każdej pani domu. Publikacja zawiera kilkaset przepisów na obiady na cały rok. Mimo pozornej wykwintności proponowanych przez autorkę przepisów, nie są one ani trudne, ani drogie w wykonaniu. Polecamy tę książkę wszystkim osobom, dla których gotowanie jest ulubionym hobby.

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kucharka litewska – książka

    Kucharka litewska – książka

    Wincentyna Zawadzka  

    „Kucharka litewska” po raz pierwszy ukazała się w 1854 roku, a od czasu premiery doczekała się wielu wydań. Książka ta jest nie tylko zbiorem przepisów kulinarnych, ale również świadectwem swoich czasów – możemy się bowiem dowiedzieć, co się wtedy jadało. Książka niewątpliwie będzie inspiracją dla niejednej współczesnej kucharki. Opiera się na prostych i naturalnych składnikach oraz podaje praktyczne...

    Cena: 99,95 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zrób to dla siebie Schudnij! – książka

    Zrób to dla siebie Schudnij! – książka

    Patrycja Klimek  

    Patrycja Klimek, dyplomowany dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Z pasją i zaangażowaniem od wielu lat pomaga ludziom w zmianie dotychczasowych nawyków żywieniowych. Kieruje się zasadą, że wiara w siebie i moc pozytywnego myślenia potrafią zmienić wszystko, o czym tylko marzymy. Kluczowym elementem edukacji podczas kuracji jest nauczenie podopiecznych mocy samodyscypliny. Uświadamia, że tylko i wyłącznie...

    Cena: 32,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie – książka

    Monika Biblis  

    Lato według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Przemianach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika skupiła się na letnich potrawach wegetariańskich. Jeśli jesteś wegetarianinem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj letnie, wegetariańskie przepisy zgodne z filozofią Pięciu Przemian i przekonaj się o sile chińskiej medycyny naturalnej. Jeśli nie jesteś...

    Cena: 29,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zdrowa i naturalna suplementacja – książka

    Zdrowa i naturalna suplementacja – książka

    Shane Ellison  

    W życiu człowieka najważniejsze jest zdrowie. Niedobór składników odżywczych powoduje proces chorobowy w organizmie. Natomiast dieta, która zawiera owoce i warzywa skutecznie zapobiega niektórym przewlekłym i wyniszczającym schorzeniom. Dodatkowo naturalna suplementacja dostarcza witaminy, minerały oraz bioflawonoidy. Autor podpowie, jak skutecznie ją stosować. Nagradzany chemik ujawnia prawdę Uświadamia...

    Cena: 49,40 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Wegańska spiżarnia – książka

    Wegańska spiżarnia – książka

    Miyoko Schinner  

    Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów,...

    Cena: 59,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka

    Pomidor Celebryta wśród warzyw – książka

    Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.Zapraszamy...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Śródziemnomorskie przysmaki – książka

    Śródziemnomorskie przysmaki – książka

    Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu – wiele z nich podbiło...

    Cena: 39,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Burgery Domowy fast food – książka

    Burgery Domowy fast food – książka

    Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet można z niego zrezygnować i przygotować kotlety w wersji wege – z ciecierzycy czy fasoli. Znajdziesz tu mnóstwo pomysłów na burgery – od amerykańskich klasyków z wołowiny, przez wariacje drobiowe, po propozycje z rybą...

    Cena: 29,99 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Nie daj się rakowi – książka

    Nie daj się rakowi – książka

    Maria Brzegowy   Magdalena Maciejewska-Cebulak   Katarzyna Turek  

    Co jeść, by uchronić się przed rakiem? Czy odpowiednią dietą można się z niego wyleczyć? Jak sobie pomóc, gdy choroba już nas dotknie? Autorki odpowiadają na powyższe pytania na podstawie własnego doświadczenia pracy z osobami chorymi onkologicznie, a także w oparciu o najnowsze badania naukowe. Wyjaśniają, zbierają „w pigułce” wszystkie zalecenia, podają przepisy i gotowe jadłospisy. Obalają mity...

    Cena: 39,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Pozycja smaku – książka

    Pozycja smaku – książka

    Dorota Koczanowicz  

    Dorota Koczanowicz - kulturoznawczyni, doktor nauk o sztuce, pracuje w Instytucie Kulturoznawstwa UWr. Prowadzi też zajęcia na Uniwersytecie SWPS. Jest autorką książki i artykułów dotyczących zagadnień estetycznych, genderowych, sztuki współczesnej i kultury kulinarnej. Była stypendystką John F. Kennedy Institute w Berlinie oraz The Wittgenstein Archiyes w Bergen. W 2014 roku otrzymała grant NCN-u...

    Cena: 42,00 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Kiełbasy własnego wyrobu – książka

    Bernhard Gahm  

    Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci Tu znajdziesz wypróbowane, tradycyjne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie...

    Cena: 27,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Zamień chemię na energię – książka

    Zamień chemię na energię – książka

    Julita Bator  

    Najbardziej energetyczna książka roku! Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować,...

    Cena: 34,90 zł

    Więcej

  • kucharstwo, żywność, gastronomia : Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Super Laska Skończ z dietetyczną recydywą – książka

    Anna Gruszczyńska  

    Łyżeczka optymizmu 100% zdrowego myślenia Szczypta dystansu do siebie Cześć! Tu Ania! Jestem Super Laską! Skąd to wiem? Bo skończyłam z recydywą! Jak to zrobiłam? Po latach walki ze swoim ciałem i z zaburzeniami wyrzuciłam z głowy diety. Teraz prowadzę bloga „Wilczo Głodna”, gdzie uczę kobiety samoakceptacji. Do tego jem jak najwięcej nieprzetworzonych produktów – przecież takie jedzenie jest dla nas...

    Cena: 32,99 zł

    Więcej

Liczba pozycji: 1644

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA